Στη Βολιβία βρίσκεται ένα πολύ ιδιαίτερο ξενοδοχείο το οποίο είναι φτιαγμένο από τοπικό αλάτι. Στην περιοχή υπάρχει άφθονο λόγω μιας μεγάλης λίμνης που περιέχει αλατισμένο νερό. Γύρω από αυτήν το αλάτι καλύπτει μια έκταση 12.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

- Advertisement -

Το ξενοδοχείο Luna Salada κατασκευάστηκε ολοκληρωτικά από αλάτι- δε μιλάμε μόνο για τους τοίχους και τα πατώματα αλλά και για τα τραπέζια, τα κρεβάτια και τα γραφεία που υπάρχουν μέσα στο κάθε δωμάτιο.

Euromonitor: Ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος προορισμός στην Ευρώπη είναι στην Ελλάδα!

Φωτογραφία από το άλμπουμ καταλύματος

 

Πόσο εντυπωσιακό μπορεί να είναι ένα ξενοδοχείο φτιαγμένο από αλάτι…

Φωτογραφία από το άλμπουμ καταλύματος

Ακόμα και στο εστιατόριο του ξενοδοχείου οι καρέκλες είναι φτιαγμένες από αλάτι ενώ και τα γεύματα που μαγειρεύονται περιέχουν το πιο αγνό, τοπικό αλάτι (αν πάντως σας φανεί λίγο ανάλατο το φαγητό μπορείτε να πάρετε λίγο αλατάκι από το κάθισμά σας και να πασπαλίσετε με αυτό το φαγητό σας).

Φωτογραφία από το άλμπουμ καταλύματος

Τα μειονεκτήματα του ξενοδοχείου αυτού είναι πως αν οι καιρικές συνθήκες δεν είναι καλές μπορεί να προκληθούν μεγάλες ζημιές στους χώρους του ξενοδοχείου ενώ οι τοίχοι από αλάτι μπορεί να διαβρώσουν με την πάροδο του χρόνου τα καλώδια που περνούν μέσα από αυτούς.

Changi Airport: Ένα σύγχρονο θαύμα της αρχιτεκτονικής!

Φωτογραφία από το άλμπουμ καταλύματος

Ρίξτε μία ματιά στο εξωτερικό και το εσωτερικό του Luna Salada όπως παρουσιάζεται μέσα από το παρακάτω βίντεο του National Geographic.

πηγή:spirossoulis.com

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ