Το χαρακτήρισαν «ανάποδο πιγκάλ» και «μαδημένο δέντρο». Το χλεύασαν όσο κανένα άλλο. Ωστόσο, το χριστουγεννιάτικο δέντρο της Ρώμης, που εξόργισε αρκετούς Ιταλούς και κοσμούσε την Πιάτσα Βενέτσια, μετακομίζει.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, παίρνει θέση στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Ανατριχιαστικό! Η φυλή που ξεθάβει κάθε χρόνο συγγενείς για να τους τιμήσει

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο φαίνεται πως κέρδισε τη συμπάθεια τόσο των τουριστών όσο και των ντόπιων κατοίκων και τώρα σχεδιάζεται η διάσωσή του.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των εφημερίδων Corriere della Sera και Messaggero, το χριστουγεννιάτικο δέντρο της Ρώμης, το οποίο, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, κόστισε 48.000 ευρώ και κατά πολλούς μοιάζει με πιγκάλ (βουρτσάκι τουαλέτας), πιθανόν να καταλήξει στο μουσείο σύγχρονης τέχνης της ιταλικής πρωτεύουσας MAXXI.

Το μοναδικό στον κόσμο εστιατόριο και θέατρο μέσα σε τρένο βρίσκεται στην Αθήνα!

Παρά την… ασχήμια του, το «μαδημένο δέντρο» απέκτησε σύντομα πιστούς θαυμαστές αλλά και δικό του λογαριασμό στο Twitter.

«Λένε ότι θέλουν να με βάλουν σε μουσείο. Κάνε στην άκρη Καραβάτζο», «έγραψε» το δέντρο στο Twitter αναφερόμενο στον σπουδαίο ιταλό ζωγράφο που σφράγισε την εποχή του Μπαρόκ.

Οι θαυμαστές του κρεμούν μηνύματα συμπαράστασης πάνω του με ένα από αυτά να το χαρακτηρίζει «9ο βασιλιά της Ρώμης, μετά τον Τότι», τον διασημότερο ποδοσφαιριστή της πόλης.

Αν τελικά απορριφθεί η επιλογή της μεταφοράς του στο μουσείο, το δημοτικό συμβούλιο της Ρώμης εξετάζει ένα Plan B που θα το μετατρέψει σε ξύλινο σπίτι το οποίο θα χρησιμοποιείται από μητέρες που θηλάζουν ή θα αξιοποιηθεί για την κατασκευή χιλιάδων μολυβιών για τα σχολεία της πόλης, σημειώνουν τα δημοσιεύματα.

Το ύψους 21 μέτρων δέντρο με τα 600 στολίδια και τρία χιλιόμετρα φωτάκια, έκανε την εμφάνισή του στην ιταλική πρωτεύουσα στα μέσα Δεκεμβρίου… μαδημένο, καθώς πολλές από τις βελόνες του έπεσαν.

Η θέα του δεν άρεσε καθόλου στους κατοίκους της Αιώνιας Πόλης, οι οποία άρχισαν τα σχόλια στα social media.

Η πιο κρύα περιοχή της Ελλάδας με εξωπραγματικές θερμοκρασίες στους -35C

«Είναι ντροπή. Πονάω και μόνο που το βλέπω», είπε ένας ντόπιος. «Το δέντρο της Ρώμης ξεράθηκε με την άφιξή του. Θυμίζει την κατάσταση της πρωτεύουσας. Πότε γίνεται η κηδεία του;», σχολίασε ένας χρήστης, ενώ άλλοι το «στόλισαν» λέγοντας πως μοιάζει με «πιγκάλ», «ξεπουπουλιασμένο κοτόπουλο» ή γράφοντας πως είναι «καραφλό».​

Φωτογραφίες: AP

Πηγή:iefimerida.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ