Μια γυναίκα στα Χανιά έκανε τον δρόμο που μένει, την οδό Κορνάρου, σωστό παράδεισο και τον μοιράζεται με γείτονες και περαστικούς που δεν σταματούν να τον φωτογραφίζουν.

Στο κατώφλι της οδού Σφακίων και πάνω από την Αποκορώνου, στην καρδιά της πόλης των Χανίων η κ. Βάσω, εδώ και τέσσερις μήνες, από τα ξημερώματα μέχρι το βράδυ, ζωγραφίζει τούχους και πεζούλια.

Μια βουκαμβίλια που θαρρείς μοσχοβολά, μαϊμούδες, σκυλάκια, ψαράκια να κολυμπούν, πολλά λουλούδια αλλά και ένα δύτη που καταμεσής του δρόμου βρήκε μια σπηλιά να βουτήξει.

Χανιά: Κάνουμε check in… στην ιστορία της Κρήτης! Μουσεία και κέντρα πολιτισμού που πρέπει να επισκεφτείς!

- Advertisement -

Η κ. Βάσω, είναι ερασιτέχνης ζωγράφος και από τον Μάιο μέχρι και σήμερα, ζωγραφίζει ακούραστα για να κάνει την οδό της όμορφη, να μπορεί όπως λέει να βγαίνει βόλτα με τα σκυλιά της και να μην βλέπει μουτζούρες και ασχήμια, αλλά χρώματα και ομορφιά.

Έτσι εκεί που περπατάς ανυποψίαστος, μια τίγρης, θαρρείς πως καραδοκεί, μια τεράστια γάτα κοιτάζει θυμίζοντάς σου πως «τα ζώα δεν είναι εμπόρευμα» και ένα ποδήλατο λίγο πιο κάτω, με ανθισμένα λουλούδια σε πάει νοητά βόλτα.

- Advertisement -

«Πάω βόλτα με τα σκυλιά μου κάθε μέρα, θέλω να έχω ένα όμορφο περιβάλλον, χαρούμενο. Έβγαινα και ήταν βρώμικα, γεμάτα μουτζούρες. Εφόσον αυτό μπορώ να το διορθώσω γιατί να μην το κάνω.

Πάντα έτσι ήμουν, δεν περιμένω από τον άλλον. Ότι περνάει από το χέρι μου και μπορώ να ομορφύνω τη ζωή μου, το κάνω. Μου αρέσει βέβαια και πάρα πολύ που ο κόσμος το δέχεται και του αρέσει» αναφέρει μιλώντας στο flashnews.gr

- Advertisement -

Χανιά: 5 κλασικές αξίες της πόλης που έχουν ταυτιστεί μαζί της!

Όπως λέει, επ’ευκαιρίας της ανακαίνισης του δρόμου, θέλησε και η ίδια να ανακαινίσει το σπίτι της και σκέφτηκε να πιάσει τα πινέλα της, που είχε παρατημένα για πάνω από 25 χρόνια και να ζωγραφίσει κάτι στην πρόσοψη του σπιτιού της. Από ανάγκη δηλαδή όπως εκμυστηρεύεται, αφού δεν είχε χρήματα να διαθέσει σε επαγγελματία να σουβαντίσει και να βάψει το σπίτι, αξιοποίησε το ταλέντο της.

«Παλιά ζωγράφιζα, σαν παιδί, σαν νέα, ζωγράφιζα πολύ στο σπίτι, σε πολύ μικρότερη κλίμακα, σε μπλοκ.
Ύστερα έκανα μια παύση, είχα 25 με 30 χρόνια να πιάσω πινέλο. Έχω κάνει κάποιους πίνακες αλλά δεν τους έχω κρατήσει σπίτι μου, τους έχω χαρίσει.

Για να πω την αλήθεια βαριέμαι να ζωγραφίζω και για αυτό το είχα αφήσει τόσο χρόνια απλά τώρα έχω το μεράκι να ζωγραφίσω για να ομορφύνω το δρόμο».

«Τώρα με το να φύγουν τα αυτοκίνητα, να φανούν οι προσόψεις των σπιτιών, σκέφτηκα να ζωγραφίσω, ξεκινώντας αρχικά από το σπίτι μου και από ανάγκη καθώς δεν μπορούσα να διαθέσω χρήματα για να το φτιάξω.

Χανιά: 7 beach bars για αξέχαστες… βουτιές!

Ίσως και επειδή έχουν φανεί τα σπίτια και οι άνθρωποι μου παραχωρούν τους τοίχους να ζωγραφίσω και έτσι έχω μεγάλο ταμπλό και μπορώ και εκφράζομαι. Είναι κάτι πρωτόγνωρο για μένα»,

«Στην αρχή οι γείτονες ήταν δύσπιστοι» θυμάται η κ.Βάσω.

«Όλοι έλεγαν ωραία λόγια αλλά δεν τολμούσαν εύκολα να προτείνουν να ζωγραφίσω στον δικό τους σπίτι.
Έπειτά όμως όλο και περισσότεροι ήταν δεκτικοί. Μου έλεγαν πόσο τους άρεσαν οι ζωγραφιές και έτσι πρότεινα η ίδια να κάνω το ίδιο έξω από τα σπίτια τους.
Να ανοίγω την πόρτα μου και να βλέπω και εγώ απέναντι κάτι όμορφο»

Η ίδια δεν έχει πάει ποτέ σε σχολή ζωγραφικής, δεν έχει κάτσει ποτέ δίπλα σε ένα δάσκαλο να της δείξει το οτιδήποτε.
Με αφοπλιστικό τρόπο λέει «δεν χρειάστηκε, πήγα σχολείο, ξέρω γεωμετρία γιατί να μην μπορώ να ζωγραφίσω».

Τα 4 υπέροχα και γραφικά χωριά στα Χανιά που πρέπει να επισκεφτείς έστω και μια φορά!!!(photos)

«Μου αρέσει η τίγρης αν και έχει ελαττώματα που εκείνη λέει γνωρίζει και τα βλέπει. Φέτος επίσης ζωγράφισα μια πορτοκαλιά στην  οποία έβαλα πολλά πουλιά και από κάτω πολλές κότες… »

«Γενικά έχω πειραματιστεί στην ζωγραφική με αφηρημένη τέχνη, ή πιο εσωτερικά να δηλώσω το άγχος κτλ. αλλά τα έχω βαρεθεί. Από μόνη της η ζωή είναι αρκετά μαύρη, δεν θέλω να ζωγραφίζω εξπρεσιονιστικά.
Θέλω η ζωγραφική να μου ομορφαίνει την διάθεση, απλά και όμορφα».

Πηγή:  iefimerida.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ