Businesswoman with suitcase in airport

Συγκεντρώσαμε τις εμπειρίες μας από τα αεροπορικά μας ταξίδια και φτιάξαμε μια λίστα με τα 10 πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε στο αεροδρόμιο. Εσείς τι θα προσθέτατε στη λίστα αυτή σύμφωνα με τις δικές σας ταξιδιωτικές εμπειρίες;

1. Μην αφήνετε να σας πάρει ο ύπνος!

- Advertisement -

enter image description here

Είστε κουρασμένοι, ξυπνήσατε στις 3.00 τα ξημερώματα και τώρα είναι 3.00 το μεσημέρι κι εσείς βρίσκεστε σε κάποιο αεροδρόμιο περιμένοντας την αναχώρηση της επόμενής σας πτήσης… Τα μάτια σας κλείνουν και είναι απόλυτα λογικό να θέλετε να πάρετε έναν υπνάκο καθώς περιμένετε. Αντισταθείτε! Πολλοί έχουν χάσει την πτήση τους έτσι!

2. Μην καταναλώνετε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ!

enter image description here

Πολλά μπορούν να πάνε στραβά όταν πιείτε λίγο παραπάνω καθώς περιμένετε στο αεροδρόμιο! Αν δε μας πιστεύετε κάντε μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο. Θα χρειαστείτε καθαρό μυαλό για να αντιμετωπίσετε όλες τις μικρές αγχωτικές καταστάσεις με τις οποίες ερχόμαστε όλοι αντιμέτωποι στα αεροδρόμια, από μια ξαφνική αλλαγή στην πύλη αναχώρησης έως την απώλεια μιας βαλίτσας!

3. Μη χάνετε την ψυχραιμία σας!

- Advertisement -

enter image description here

Κανείς ποτέ δεν έχασε διατηρώντας την ψυχραιμία του στο αεροδρόμιο! Πολλά μπορεί να συμβούν, από μια απώλεια βαλίτσας έως την ακύρωση μιας πτήσης. Θυμηθείτε ότι το προσωπικό του αεροδρομίου ή των αεροπορικών εταιρειών είναι άνθρωποι που δουλεύουν και δε φέρουν ευθύνη για τα κακώς κείμενα μιας εταιρείας ή για μια απλή ατυχία που μπορεί να συμβεί στον καθένα μας.

4. Μην πιάνετε κουβέντα με τους υπαλλήλους στο check-in!

enter image description here

Μπορεί να θέλετε να εξηγήσετε στον/στην υπάλληλο στο check-in γιατί δεν μπορείτε να βγάλετε τα ταπεράκια με το παστίτσιο της μαμάς για να ελαφρύνει η παραδοτέα αποσκευή σας, μπορεί να ξυπνήσατε με όρεξη και να θέλετε να πιάσετε λίγη ψιλοκουβεντούλα ενώ στην ουρά περιμένει κόσμος, μπορεί να χωρίσατε το προηγούμενο βράδυ και να θέλετε να πείτε σε κάποιον τον πόνο σας… Μαντέψτε! Οι υπάλληλοι των αεροπορικών εταιρειών είναι εκεί για να κάνουν μια συγκεκριμένη δουλειά όντας φυσικά ευγενείς αλλά μέχρι εκεί!

 

5. Μη βιάζεστε να σταθείτε στην ουρά στο gate! Οι θέσεις είναι προκαθορισμένες!

enter image description here

Ακόμα και στον σύγχρονο κόσμο του ”allocated seating”, δηλαδή των προκαθορισμένων θέσεων στο αεροπλάνο, πάντοτε υπάρχει κόσμος που με την παραμικρή ανακοίνωση στην πύλη αναχώρησης, πετάγεται πάνω να τρέξει να πιάσει θέση στο αεροπλάνο. Δεν κερδίζετε τίποτα έτσι. Χαλαρώστε και περιμένετε να φωνάξουν τα νούμερα των θέσεων σας για την επιβίβαση.

6. Μη βαρυστομαχιάσετε!

enter image description here

Δεν ξέρουμε γιατί μπορεί να φανεί σε κάποιον καλή ιδέα να φάει μπέργκερ, τηγανητές πατάτες, γλυκό, πατατάκια και να πιεί πολλά υγρά ενώ βρίσκεται στο αεροδρόμιο περιμένοντας να ταξιδέψει! Σκεφτείτε πόσα πράγματα μπορούν να πάνε λάθος και φάτε κάτι ελαφρύ για το στομάχι σας μέχρι να φτάσετε στον προορισμό σας.

7. Μην απογοητεύεστε!

enter image description here

Θυμηθείτε, όπως σχεδόν σε όλα στη ζωή, έτσι και στις καταστάσεις που μπορεί να κληθείτε να αντιμετωπίσετε στο αεροδρόμιο, κάθε πρόβλημα έχει και τη λύση του! Στη χειρότερη των περιπτώσεων το πολύ πολύ να μην πετάξετε σήμερα! Θα πετάξετε αύριο! Γι’αυτό μην απογοητεύεστε!

8. Μην αστειεύεστε με θέματα ασφαλείας!

enter image description here

Δεν κάνουμε πλάκα με τα θέματα ασφαλείας όταν βρισκόμαστε στο αεροδρόμιο. Σεβόμαστε τους κανόνες ασφαλείας και δεν κάνουμε αστεία που μπορούν να φέρουν εμάς και τους άλλους σε δύσκολη θέση.

9. Μην προσπαθείτε να παρακάμψετε την ουρά!

enter image description here

Έχετε υπομονή και μην ψάχνετε με το παραμικρό τρόπους να παρακάμψετε την ουρά, εκτός κι αν υπάρχει πραγματικά πολύ σοβαρός λόγος και ζητήσετε ευγενικά από τους μπροστινούς σας να σας παραχωρήσουν τη θέση τους.

Διαβάστε ακόμα: Γνωρίστε την ελληνική ξενοδοχειούπολη

10. Μην ακούτε μουσική ή βλέπετε βιντεάκια χωρίς ακουστικά!

enter image description here

Σεβαστείτε τον διπλανό σας που ίσως προσπαθεί να χαλαρώσει για 10 λεπτά πριν το ταξίδι του και βάλτε ακουστικά για να ακούσετε μουσική ή να δείτε βιντεάκια στο κινητό, στο laptop ή στο tablet σας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ