Ο τουρισμός μπορεί να προσφέρει μια απίστευτη οικονομική ώθηση, αλλά σε μερικές περιοχές μπορεί να επιφέρει περισσότερα προβλήματα παρά να επιδράσει θετικά, καθώς μπορεί να γίνει επιβλαβής για το περιβάλλον και να επηρεάσει αρνητικά τους τοπικούς πληθυσμούς. Με βάση αυτά τα στοιχεία διάφοροι προορισμοί σε όλο τον κόσμο έχουν προτείνει μέτρα για τον περιορισμό του ετήσιου αριθμού των επισκεπτών τους.

1.Σαντορίνη

%cf%83%ce%b1

Η Σαντορίνη, το φημισμένο νησί των Κυκλάδων, ελπίζοντας να ανακόψει το κύμα των τουριστών, που έφθασε τα 10.000 άτομα ανά ημέρα κατά την περίοδο αιχμής (Μάιος-Σεπτέμβριος) το περασμένο έτος, το 2017 θέλει να περιορίσει αυτό τον αριθμό στους 8.000 επισκέπτες την ημέρα.

2. Νορβηγία

5824d271180000250050361e

Η Νορβηγία είναι αντιμέτωπη με το δίλημμα του πόσο θετική ή όχι είναι η έλευση των τουριστών, ιδιαίτερα σε φυσικές τοποθεσίες. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, σε διάφορα δημοφιλή  σημεία για πεζοπορία και παρόμοιου τύπου δραστηριότητες, έχουν σημειωθεί 34 καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και διάσωσης το τρέχον έτος καθώς και πολλοί τραυματισμοί και ατυχήματα.

3. Βενετία

%cf%83%ce%b1

Η Βενετία φαίνεται να αντιμετωπίζει σοβαρές πλημμύρες, λόγω της ανόδου της στάθμης του νερού  που απειλούν τις υποδομές της και την αρχαία πόλη που κατακλύζεται από τουρίστες. Η ομάδα κληρονομιάς Italia Nostra, ζήτησε από την κυβέρνηση να απαγορεύσει τα κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι για να μειωθεί η ροή των ταξιδιωτών. Αν και δεν υπάρχουν συγκεκριμένα σχέδια για τον περιορισμό των επισκεπτών, είναι δεδομένο ότι και οι ίδιοι οι κάτοικοι είναι σύμφωνοι με αυτή την πρακτική.

Διαβάστε ακόμα:
Procida: Το πολύχρωμο νησί στις ακτές της Νάπολη που μοιάζει βγαλμένο από παραμύθι...

4.  Koh Tachai

%cf%83%ce%b13

Το Koh Tachai, ένα νησί που αποτελεί μέρος του Εθνικού Πάρκου Similan της Ταϊλάνδης, έχει κλείσει επ ‘αόριστον από τις 15 Οκτωβρίου, αφού δεν μπορούσε να αντέξει τις ορδές τουριστών. Τρια ακόμα νησιά – Koh Khai Nok, Koh Khai Nui, και Koh Khai Nai, τα οποία βέβαια παραμένουν ανοιχτά, κινούνται προς παρόμοια κατεύθυνση, περιορίζοντας το πότε, το πού και πώς μπορεί κάποιος να τα επισκεφθεί. Ομπρέλες και ξαπλώστρες έχουν αφαιρεθεί εντελώς από αυτά τα νησιά.

5. Εθνικό πάρκο Σιόν

%cf%83%ce%b14

Το εθνικό πάρκο Σιόν της Γιούτα αναμένει ρεκόρ 4 εκατομμυρίων επισκεπτών το τρέχον έτος, γεγονός που δεν ευχαριστεί τους πάντες. Οι υπάλληλοι του πάρκου θεωρούν ότι πρέπει να μπει ένα ημερήσιο όριο στον αριθμό των επισκεπτών μέσω ενός νέου συστήματος κράτησης, καθώς το πάρκο έχει υποστεί πολλές ζημιές και αλλοιώσεις.

Πηγή Huffington Post

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ