Ξεχάστε τα βαρετά γκρι ή λευκά κάστρα που έχετε δει μέχρι στιγμής είτε στην πραγματικότητα είτε στις ταινίες.Αυτό είναι το κάστρο-έργο τέχνης στη Σκωτία!

Αυτό το έργο τέχνης που έκανε το συγκεκριμένο κάστρο χρωματιστό θα είναι για λίγο ακόμα διαθέσιμο και περιμένει να το επισκεφτείτε.

Μπορεί να μην είναι το μεγαλύτερο κάστρο της Σκωτίας αλλά το Κάστρο Kelburn, που βρίσκεται 56 χιλιόμετρα δυτικά της Γλασκόβης είναι σίγουρα το πιο εντυπωσιακό.

Τοσκάνη: ανακαλύψαμε ποιο είναι το «χειρότερο»ξενοδοχείο με βαθμολογία 5,4 στην booking και με σχόλια φωτιά τι απίστευτο γράφουν οι ταξιδιώτες!

thehomeissue_kastro01Τέσσερις street artists από τη Βραζιλία έκαναν το γκράφιτι όλου του κάστρου.

Το project ξεκίνησε το 2007 όταν ο ο ιδιοκτήτης του κάστρου, ο Earl της Γλασκόβης, άκουσε τα παιδιά του που του είπαν να βάψει το εξωτερικό του κάστρου. Εκείνος κάλεσε τέσσερις βραζιλιάνους street artists να ζωγραφίσουν γκράφιτι σε όλη την επιφάνειά του.

Οι καστροπολιτείες της Ελλάδας - Πολυφωτογραφημένες & επιβλητικές στο Αιγαίο και το Ιόνιο!

Χρειάστηκαν περισσότερα από 1.500 σπρέι για να ολοκληρωθεί όλο το κτίριο. Η δουλειά των τεσσάρων βραζιλιάνων έγινε παγκόσμια γνωστή και το κάστρο που έφτιαξαν αποτέλεσε ένα από τα καλύτερα παραδείγματα street art στον κόσμο.

thehomeissue_kastro02Στο όμορφο αυτό κάστρο μπορείτε αν θέλετε να κάνετε και το γάμο σας. Το πόσο θα σας κοστίσει είναι μία άλλη ιστορία.

Το τεράστιο γράφιτι επρόκειτο να αφαιρεθεί τρία χρόνια μετά αλλά λόγω του ότι προσέλκυσε πολλούς επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο ο ιδιοκτήτης του ζήτησε από την κυβέρνηση της Σκωτίας να το αφήσει όπως ήταν.

Παρόλα αυτά το 2012 μία μελέτη αποκάλυψε πως η τοιχοποιία είχε σοβαρές εσωτερικές βλάβες πράγμα που σήμαινε πως έπρεπε να αφαιρεθούν τα γκράφιτι.

Μέχρι το καλοκαίρι του 2015, λοιπόν, πρόκειται να αφαιρεθούν έτσι ώστε να αποκατασταθούν οι βλάβες.

Neuschwanstein: Το κάστρο - πηγή έμπνευσης του Γουόλτ Ντίσνεϊ και 10 γεγονότα που δεν ξέρετε γι' αυτό!

Οι παραμυθένιες πισίνες της φύσης,Fairy Pools..στη Σκωτία!(photos)

Ο ιδιοκτήτης του κάστρου ψάχνει να βρει αρχιτέκτονες και σχεδιαστές που να μπορούν να δημιουργήσουν ένα εξίσου «δυνατό» γκράφιτι το οποίο δε θα προκαλεί ζημιές στους τοίχους του κάστρου.

thehomeissue_kastro03Μπορεί η Σκωτία να είναι γεμάτη κάστρα αλλά το συγκεκριμένο λέγεται πως είναι το πιο εντυπωσιακό.

Σπεύσατε, λοιπόν, να δείτε και εσείς από κοντά το εντυπωσιακό κάστρο καθώς μετά τον Αύγουστο θα αφαιρεθούν τα εκπληκτικά γκράφιτί του.

Οι γύρω χώροι του περιλαμβάνουν δασικά μονοπάτια και ένα πάρκο τα οποία είναι ανοιχτά όλο το χρόνο στους επισκέπτες.

Επισκεφτείτε το και θα δείτε μία εικόνα μοναδική και ένα κάστρο που θα ξεπερνάει κατά πολύ τα κάστρα της φαντασίας σας.

πηγή:spirossoulis.com

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ