Μεστά, το χωριό της Χίου που μοιάζει με λαβύρινθο

Συνδυασμός εξαίσιου φυσικού κάλλους και μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής αναλλοίωτης στο χρόνο. Αυτά είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του χωριού  Μεστά της Χίου, που είναι ένα πανέμορφο χωριό, ίσως από τα ομορφότερα της  Ελλάδας.

- Advertisement -
Μεστά Χίου, παραδοσιακό σπίτι στον οικισμό

Τα Μεστά είναι ένας παραδοσιακός οικισμός με ξεχωριστή φυσική ομορφιά και έντονα στοιχεία μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής που θυμίζει λαβύρινθο που αν κάνετε βόλτα στα δρομάκια του θα νομίζετε το ίδιο.

Μεστά Χίου, το μεσαιωνικό χωριό που μοιάζει με λαβύρινθο
Μεστά Χίου, το χωριό που μοιάζει με λαβύρινθο
Μεστά Χίου, το χωριό που μοιάζει με λαβύρινθο, βόλτα στα σοκάκια

7 πανέμορφα χωριά του Ταΰγετου που αξίζει να επισκεφτείτε μετά το lockdown! (βίντεο)

Ο χρόνος έχει δείξει να σταματάει σε αυτό το χωριό που θυμίζει θωρακισμένο κάστρο ενώ στο εσωτερικό του υπάρχουν τα σπίτια των ντόπιων το ένα χτισμένο δίπλα στο άλλο. Δύο μόνο πύλες υπάρχουν για την είσοδο στο εσωτερικό του χωριού.

Μεστά Χίου, το χωριό που μοιάζει με λαβύρινθο, στα πέτρινα δρομάκια
Μεστά Χίου, παραδοσιακά σπίτια

Η σισιλιάνικη πόλη με τις ηφαιστειακές εκρήξεις και την επιβλητική ομορφιά

Κατασκευάστηκε έτσι ώστε να μην είναι εύκολο στους πειρατές να περάσουν από το χωριό και να φτάσουν στο κέντρο του, καθώς εκεί βρίσκονταν τα πιο σημαντικά κτίρια.

Μικροί κυκλικοί πύργοι στις γωνίες του χωριού ενισχύουν την άμυνα του οικισμού που έχει πενταγωνικό σχήμα. Η κεντρική πύλη με την σιδερένια πόρτα είναι η μία από τις δύο εισόδους και ονομάζεται Πόρτα του Καπετάνιου.

Μια βόλτα στα δαιδαλώδη πέτρινα σοκάκια του, θα σε οδηγήσει σε πανέμορφες μεταβυζαντινές εκκλησίες και σε εξωτερικούς πυργίσκους και θα σας προσφέρει μια εμπειρία διαφορετική και αξέχαστη!

Μεστά Χίου, στα δαιδαλώδη σοκάκια
Μεστά Χίου, το χωριό που μοιάζει με λαβύρινθο

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ