Μήλος, το πανέμορφο αυτό νησί που έδωσε στον κόσμο το περίφημο άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου, έχει πέρα από τις μαγευτικές της παραλίες και μια ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική ιστορία που λίγοι γνωρίζουν.

Κατά το 1970 υπήρχε στο χωριό Τρυπητή, πάνω από το γραφικό χωριό Κλήμα και σε μικρή απόσταση από την Πλάκα (την πρωτεύουσα της Μήλου), ένας αρχαίος και κατεστραμμένος ανεμόμυλος. Χτίστηκε κατά τον 19ο αιώνα, σε ένα σημείο με, ομολογουμένως, εξαιρετική θέα και ζηλευτή θέση.

aero milos

aero milosΟ παραδοσιακός αυτός ανεμόμυλος ξεκίνησε από τη δεκαετία του 1980 και μετά, να αξιοποιείται και να ανακαινίζεται, μέχρι που μετατράπηκε σε μια πανέμορφη, γοητευτική και αυθεντική κατοικία! Γι’ αυτό θα μπορούσε κανείς να το χαρακτηρίσει περισσότερο ως ένα παραθεριστικό σπίτι διακοπών παρά ως ξενοδοχείο.

Φέρει το όνομα Aera Milos υπενθυμίζοντας έτσι, αφενός, τις ρίζες κατασκευής του δηλαδή τον άνεμο που είναι άμεσα συνδεδεμένος με τον ανεμόμυλο και, αφετέρου, τον τόπο όπου βρίσκεται, δηλαδή το όμορφο νησί της Μήλου. Πρόκειται, πραγματικά, για μια εξαιρετική και άκρως ενδιαφέρουσα μετατροπή.

Το Aera Milos ανήκει στην εταιρεία Aria Hotels, που είναι η ανερχόμενη θυγατρική του Ομίλου «The Libra Group». Τα Aria Hotels, με boutique ξενοδοχεία, βίλες και αυτόνομες κατοικίες στα ελληνικά νησιά και την ηπειρωτική χώρα, έχουν ως πρωταρχικό στόχο την προσφορά αυθεντικής Ελληνικής φιλοξενίας όλες τις εποχές του χρόνου.

Ο ανεμόμυλος αποτελείται από τρεις ορόφους που επικοινωνούν με πέτρινη εσωτερική σκάλα, ενώ το ισόγειο έχει διαμορφωθεί σε καθιστικό. Τα δωμάτιά του διαθέτουν άνετο εξωτερικό χώρο, στον οποίο μπορεί κανείς να χαλαρώσει και να απολαύσει την απεριόριστη θέα της Πλάκας και το ξεχωριστό ηλιοβασίλεμα.

aero milos

Τα Aria Hotels επεκτείνονται ολοένα και περισσότερο, ενώ το Aera Milos αποτελεί μια πρόσφατη και πολύ σημαντική προσθήκη, μια συναρπαστική εξέλιξη για το χαρτοφυλάκιο της Aria καθώς οι δυτικές Κυκλάδες είναι μια πολύ ελκυστική και παρθένα γωνιά του Αιγαίου με την τουριστική της ανάπτυξη να βοηθάει νέους επισκέπτες να ανακαλύψουν αυτό το κομμάτι της Ελλάδας.

aero milos

πηγή:mononews.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ