Ταξιδεύοντας για να εξερευνήσει τις ομορφιές του νησιού των Δωδεκανήσων και στη συνέχεια να γράψει για τις εμπειρίες της εκεί, η Νικολέτα Φοντάνα έμεινε εντυπωσιασμένη από το νησί των αντιθέσεων.

Κάρπαθος/ Φωτογραφία: Shutterstock

Τα γραφικά χωριά της, τα παραδοσιακά φαγητά και οι τοπικές συνταγές, όπως και οι εξωτικές παραλίες και οι βόλτες με το σκάφος ήταν μόνο μερικά από τα πράγματα που έκαναν ακόμη πιο ενδιαφέρουσα την διαμονή της στο νησί.

Απίστευτα μπαράκια στον κόσμο που θέλουμε να πάμε

Σύμφωνα μάλιστα με την rodiaki.gr, η δημοσιογράφος τρελάθηκε τόσο πολύ από την ομορφιά του νησιού που αποφάσισε να παρατείνει την παραμονή  της στο νησί για ιδιωτικούς λόγους αναψυχής, καθώς, όπως τόνισε, με την αναχώρησή της, «άφησε πίσω στο νησί, την καρδία της πριν φύγει!».

Παραδοσιακά χωριά, τοπικές συνταγές και εξωτικές παραλίες ήταν αυτά που την κατέπληξαν

Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο πως η Κάρπαθος αναφέρεται και στην μυθολογία, καθώς ο θρύλος λέει πως οι πρώτοι κάτοικοι της Καρπάθου αγαπούσαν τόσο πολύ τον τόπο τους που έκλεψαν τους θεούς του Ολύμπου και τους πήγαν στο νησί τους.

Διαβάστε ακόμα:
Trip Advisor: 2 κρητικές παραλίες στις καλύτερες του κόσμου για το 2021! Πρασινογάλαζα νερά & εξωτικό τοπίο

Έτσι, ονομάστηκαν Αρπάθεοι, λέξη στην οποία αποδίδεται, κατά μία εκδοχή, η ονομασία της.

Η θέα από ψηλά στην Κάρπαθο περιγράφεται με μία λέξη: Aπέραντο γαλάζιο!

Στα γραφικά χωριά της Καρπάθου τα έθιμα και οι παραδόσεις, ολοζώντανα, αποτυπώνουν την ιστορία του νησιού στον χρόνο. Η φημισμένη «αετοφωλιά» της Καρπάθου είναι βέβαια η Όλυμπος, μεσαιωνικός οικισμός με σπίτια που μοιάζουν να ακροβατούν πάνω στον βράχο.

Κι αυτό γιατί στον μεσαιωνικό οικισμό με σπίτια που μοιάζουν να ακροβατούν πάνω στον βράχο, νιώθεις πως βρίσκεται σε ένα πρωτόγνωρο σκηνικό. Στον μεσαιωνικό οικισμό με σπίτια που μοιάζουν να ακροβατούν πάνω στον βράχο, νιώθεις πως βρίσκεται σε ένα πρωτόγνωρο σκηνικό.

Πάμε για σαφάρι στην Ευρώπη

Τέλος να σημειωθεί πως η Κάρπαθος είναι φημισμένη για τα γραφικά χωριά της με πιο φημισμένο την Όλυμπος, έναν μεσαιωνικό οικισμό με σπίτια που μοιάζουν να ακροβατούν πάνω στον βράχο.

Πηγή: iefimerida.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ