Μια μέρα στη Βενετία- Αφεθείτε στη μαγική εικόνα της και στο «μεθυστικό» άρωμά της

Μια μέρα στη Βενετία είναι αρκετή για να καταλάβετε πως δικαιολογημένα έχει κερδίσει τη θέση της ανάμεσα στις πιο ερωτικές πόλεις του πλανήτη.

Χρώματα και αρώματα στολίζουν το σκηνικό της.

Ένα σκηνικό που μοιάζει σαν να «ξεπήδησε» από πίνακα ζωγραφικής. Λες και κάποιος ζωγράφος πήρε στα χέρια του το πινέλο και θέλησε με μανία, πάθος και άκρως ερωτική διάθεση να δώσει ζωή και πνοή σε μια πόλη που αν περπατήσεις στα σοκάκια της για πρώτη φορά θα νιώσεις πως εδώ γεννήθηκε ο έρωτας, το παιδί της επανάστασης, το παιδί της δημιουργίας.

Μια πόλη μαγική, με μποεμ διάθεση, παντρεύει το παλιό και το σύγχρονο. Οι άνθρωποί της ευγενικοί και φιλόξενοι, όπως φιλόξενη είναι και η Βενετία.

 

Κάθε χρόνο την επισκέπτονται άνθρωποι από ολόκληρο τον πλανήτη.

Ταξίδι στο Μπαλί- Τι θα δείτε και ΔΕΝ θα ξεχάσετε

Ερωτευμένα ζευγάρια πρωταγωνιστούν στους δρόμους της, ανταλλάσσοντας όρκους αιώνιας πίστης και αγάπης στα δρομάκια της, κάτω από τον καυτό της ήλιο και τα γραφικά γεφυράκια της. Η γενέτειρα του Αντόνιο Βιβάλντι, η πόλη που ενέπνευσε συγγραφείς και ποιητές συνεχίζει να εντυπωσιάζει ολόκληρο τον πλανήτη.

Kαι αν ο Ρομπέρτο Μπενίνι το 1998 με τη ταινία του «La vita e bella» μας έκανε να νιώσουμε γιατί τελικά η ζωή είναι ωραία, μια βόλτα με τη γόνδολα θα σας πείσει πως το να ζει κανείς στη Βενετία μπορεί απλά να αποτελέσει και στόχο ζωής.

Αν βρεθείτε στην πόλη που το πάθος πρωταγωνιστεί σας προτείνουμε να δοκιμάσετε ένα γλυκό στο ζαχαροπλαστείο «Tonolo» αλλά και να γευτείτε ένα παγωτό στο «Suso Gelatoteca». Να επισκεφτείτε την εκκλησία της «Εκκλησία της Santa Maria dei Miracoli» και φυσικά να επισκεφτείτε τον Καθεδρικό Ναό του «Αγίου Μάρκου».

Δείτε το video που ακολουθεί

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ