Θέλετε στο επόμενο ταξίδι σας να ζήσετε κάτι μοναδικό και ιδιαίτερο με μια μικρή πρόκληση; Αν ναι, αποδράσετε στο ξενοδοχείο The Arctic Hideaway όπου βρίσκεται σε ένα ακατοίκητο νησί (Sørværet) στη Νορβηγία, πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο.

Δείτε ακόμα: 6 φοβερά Airbnb σπίτια για να μείνετε το 2019, και ένα ελληνικό!

Αν είστε διστακτικοί λόγω της τοποθεσίας του, εμείς πιστεύουμε ότι ο συνδυασμός του τοπίου και η αρχιτεκτονική των διαμερισμάτων με τις μεγάλες τζαμαρίες από τις οποίες μπορείτε να απολαύσετε και το Βόρειο Σέλας, θα σας ανταμείψει.

Αυτό το ιδιαίτερο κατάλυμα αποτελείται από δέκα αυτόνομα στούντιο, πέντε από τα οποία λειτουργούν ως κοιτώνες, ενώ τα υπόλοιπα είναι ένα μπάνιο, δύο κουζίνες (εσωτερική και εξωτερική), ένα σαλόνι και μία σάουνα. Όλοι οι χώροι, εκτός από τους κοιτώνες, είναι κοινόχρηστοι.

Στο νησί δεν υπάρχουν καταστήματα ούτε αυτοκίνητα, ενώ η πρόσβαση στην πλησιέστερη πόλη είναι τουλάχιστον δύσκολη. Οι επισκέπτες πρέπει να φτάσουν στην παραθαλάσσια πόλη Bodo και από εκεί να ταξιδέψουν με το φέρι, διασχίζοντας το αρχιπέλαγος Fleinvær, για να προσεγγίσουν το νησί.

Όσον αφορά το φαγητό οι επισκέπτες μπορούν είτε να μαγειρέψουν οι ίδιοι με προμήθειες που υπάρχουν στο κατάλυμα, είτε να ζητήσουν κάποιον σεφ για να τους ετοιμάζει στη διάρκεια της ημέρας παραδοσιακά πιάτα της νορβηγικής κουζίνας.

Δείτε ακόμα: Hoskars 2019: Δείτε τα καλύτερα hostels του κόσμου!

To know:

  • Τα φώτα από το βόρειο σέλας αρχίζουν από τα τέλη Αυγούστου.
  • Τον Νοέμβριο σημειώνονται αρκετές καταιγίδες.
  • Από τα τέλη Νοεμβρίου έως τα μέσα Ιανουαρίου δεν υπάρχει ήλιος και μπορείτε να απολαύσετε τα αστέρια, το φεγγάρι, τους πλανήτες και φυσικά το Βόρειο Σέλας.
  • Από τα τέλη Μαΐου έως τις αρχές Αυγούστου υπάρχει ελάχιστο έως και καθόλου σκοτάδι. Θα απολαύσετε 24 ώρες ηλιακού φωτός.
No Comments Yet

Comments are closed