Μια μικρή κουζίνα μπορεί να είναι το ίδιο καλή με μια μεγάλη κουζίνα που δημιουργεί χάος και πανικό όταν μαγειρεύετε.

Το μυστικό, όμως, για τις μικρές κουζίνες είναι να παραμένουν πάντα τακτοποιημένες και οργανωμένες ώστε να μη δείχνουν ακόμα μικρότερες λόγω της ακαταστασίας.

- Advertisement -

Ακαταστασία Στις μικρές κουζίνες καλό είναι να υπάρχει απόλυτη οργάνωση. Πολλές νοικοκυρές γκρινιάζουν λέγοντας πως δεν έχουν χώρο να βάλουν τα πράγματά τους στις μικρές κουζίνες τους. Και όμως το πρόβλημα πολλές φορές δεν είναι ο χώρος αλλά η οργάνωση. Ανοίξτε τα ντουλάπια σας ένα-ένα και ψάξτε τα καλά για να βρείτε πράγματα που δεν χρησιμοποιείτε ποτέ. Αδειάστε τα ντουλάπια κρατώντας μόνο εκείνα που σας είναι εντελώς απαραίτητα.

Απίθανο! Τρομερή μεταμόρφωση ντεμοντέ κουζίνας σε διακοσμητικό… αριστούργημα!

Ξεκινήστε να οργανώνετε την κουζίνα σας για να αποκτήσετε περισσότερο χώρο.

Ξεκινήστε να οργανώνετε την κουζίνα σας για να αποκτήσετε περισσότερο χώρο.

Φτιάξτε μια κούτα και βάλτε μέσα όλα αυτά τα πράγματα που πιστεύετε ότι δεν χρησιμοποιείτε. Βάλτε την κούτα σε κάποιο σημείο ή στην αποθήκη σας. Αν δείτε ότι μέσα σε 6 μήνες δεν έχετε χρειαστεί τίποτα από αυτά τα πράγματα που μπήκαν στην κούτα, μάλλον ήρθε η ώρα να τα χαρίσετε.

Υπάρχουν πολλά 'έξυπνα' έπιπλα που μπορείτε να βρείτε για την κουζίνα σας και να είναι πολύ λειτουργικά.

Υπάρχουν πολλά “έξυπνα” έπιπλα που μπορείτε να βρείτε για την κουζίνα σας και να είναι πολύ λειτουργικά.

Μεγαλώστε τους πάγκους Αν έχετε πρόβλημα με τους μικρούς πάγκους που έχετε στην κουζίνα σας τότε υπάρχει μια πολύ ωραία ιδέα για να τους μεγαλώσετε. Μπορείτε να προσθέσετε ένα ξύλο κοπής στον νεροχύτη δημιουργώντας έτσι μια μικρή επέκταση του πάγκου σας.

 

Ένα έξυπνο τρικ για να μεγαλώσει ο πάγκος είναι να 'κλύσετε' τον νεροχύτη όποτε χρειάζεται με ένα ξύλο κοπής.

Ένα έξυπνο τρικ για να μεγαλώσει ο πάγκος είναι να “κλύσετε” τον νεροχύτη, όποτε χρειάζεται, με ένα ξύλο κοπής.

Προσθέστε χρώμα και φως Αν η κουζίνα σας είναι βαμμένη σε σκούρες αποχρώσεις τότε θα πρέπει να την ανανεώσετε λιγάκι βάφοντάς την σε κάποιο πιο φωτεινό χρώμα. Οι σκούρες αποχρώσεις μικραίνουν τον χώρο. Εναλλακτικά μπορείτε να προσθέσετε φωτισμό σε διάφορα σημεία. Το φως μεγαλώνει έναν χώρο ανεξαρτήτου χρώματος.

Το φως προσθέτει βάθος σε έναν χώρο και τον κάνει να δείχνει μεγαλύτερος.

Το φως προσθέτει βάθος σε έναν χώρο και τον κάνει να δείχνει μεγαλύτερος.

Κρεμάστε τα κατσαρολικά σας Για ποιο λόγο να πιάνετε χώρο στα ντουλάπια σας με τηγάνια και κατσαρόλες και να μην τα κρεμάσετε στον τοίχο ώστε να εξοικονομήσετε χώρο; Άλλωστε είναι στη μόδα πλέον να είναι σε κοινή θέα πιατικά και κατσαρολικά.

Κρεμάστε τα κατσαρολικά σας για να 'γλυτώσετε' χώρο από τα ντουλάπια.

Κρεμάστε τα κατσαρολικά σας για να ‘γλυτώσετε’ χώρο από τα ντουλάπια.

Εκμεταλλευτείτε την κουζίνα σας βάζοντας πράγματα στους τοίχους αλλά και σε άλλες επιφάνειες. Όπως θα δείτε στην παρακάτω εικόνα, σε αυτήν την κουζίνα, έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία ράγες όπου μπήκαν τα μαχαίρια, οι κουτάλες και άλλα αξεσουάρ μαγειρικής.

Όπου μπορείτε προσθέστε ράγες για να κρεμάσετε κουζινικά είδη.

Όπου μπορείτε προσθέστε ράγες για να κρεμάσετε κουζινικά είδη.

Έξτρα ράφια αποθήκευσης Αν είστε σε φάση μετακόμισης και η νέα σας κουζίνα είναι πολύ μικρή, φροντίστε ο πάγκος που θα αγοράσετε να είναι γεμάτος με όσο το δυνατόν περισσότερους αποθηκευτικούς χώρους. Ακόμα και το τραπέζι της κουζίνας μπορεί να έχει συρτάρια, ντουλαπάκια και ράφια.

Βρείτε έπιπλα με όσο το δυνατόν περισσότερους χώρους αποθήκευσης. Αν έχετε ήδη φτιάξει την κουζίνα σας τότε απλά προσθέστε ράφια.

Βρείτε έπιπλα με όσο το δυνατόν περισσότερους χώρους αποθήκευσης. Αν έχετε ήδη φτιάξει την κουζίνα σας τότε απλά προσθέστε ράφια.

Εκμεταλλευτείτε κάθε σημείο στην μικρή σας κουζίνα και φροντίστε να υπάρχει πάντα τάξη. Αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό πράγμα. Οργανώστε τα ντουλάπια σας πολύ καλά ώστε να χωράνε όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα χωρίς όμως να σας δυσκολεύουν στην αναζήτησή τους όταν τα χρειάζεστε. Προσθέστε ράφια, ράγες, ντουλαπάκια στους τοίχους και γενικά φροντίστε κάθε έπιπλο ή συσκευή που θα τοποθετήσετε να έχει πολλαπλή χρήση.

«Όλοι πρέπει να τα δοκιμάσουν»! Ξετρελαμένοι στην Telegraph με την ελληνική κουζίνα, ξεχωρίζουν τα 10 πιο νόστιμα πιάτα (δεν είναι ο μουσακάς στη λίστα)

Μικρές αλλά ενδιαφέρουσες οικιακές συσκευές Αντικαταστήστε τις μεγάλες συσκευές σας (όπως είναι ο φούρνος και το ψυγείο) με συσκευές σε πιο μικρά μεγέθη που μπορούν επίσης να είναι πολύ στιλάτες. Το ότι θα είναι μικρές δεν τις κάνει να στερούνται σε αποδοτικότητα. Αυτό είναι δεδομένο.

thehomeissue_organise

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ