[small_title title=”Βλάτος Κισσάµου, Τ. 28210 46774, Μ. 6945 753743, www.milia.gr”]

Πρόκειται για έναν πρότυπο ορεινό οικισµό στην επαρχία Κισσάµου (περίπου µία ώρα από τα Χανιά), χτισµένο σε µια καταπράσινη κοιλάδα, που προσφέρει γαλήνη και ηρεµία στον επισκέπτη από την πρώτη στιγµή! Πριν από 22 χρόνια εδώ ήταν τα ερείπια της οµώνυµης µεσαιωνικής γειτονιάς και, µετά τις προσπάθειες του Ιάκωβου Τσουρουνάκη, που καταγόταν από το χωριό, γεννήθηκε ο σηµερινός οικισµός.

reasons-to-go-out016

Προχωρώντας µέσα στο δάσος συναντάµε τα 15 στο σύνολο πέτρινα σπίτια που χτίστηκαν πάνω στα ερείπια των παλιών αγροτικών κατοικιών, διατηρώντας ανέπαφη την country style αισθητική τους. Η Μηλιά έχει αναδειχθεί στα top 25 eco lodges παγκοσµίως, καθώς περιορίζει τη χρήση του ηλεκτρικού ρεύµατος στο ελάχιστο και απέχει από τις hi-tech παροχές, ενώ τα έπιπλα είναι σε πλήρη φυσική αρµονία µε το περιβάλλον. Η ενέργεια του µέρους, οι κατοικίες αυτές καθαυτές, οι παροχές, η µαγεία της φύσης εγγυώνται µια αξέχαστη και ξεκούραστη διαµονή. Ακόµα όµως κι αν δεν µένετε εκεί, αποτελεί µια άριστη αφορµή για µια µίνι εκδροµή, όπου θα συνδυάσετε εξοχή και εκπληκτικό φαγητό, καθώς το εστιατόριό, που λειτουργεί αυτόνοµα, αποτελεί σηµείο συνάντησης ενώ φέτος το βρήκαµε ακόµα πιο ανανεωµένο! Το µενού µε τις εξαιρετικές κρητικές προτάσεις έχει εµπλουτιστεί, περιλαµβάνει πολλά πιάτα ηµέρας και ανανεώνεται συνεχώς βάσει εποχής, ενώ οι εκλεκτές πρώτες ύλες (από λαχανικά µέχρι και κρέας) στην πλειοψηφία τους είναι δικής τους παραγωγής! Προτάσεις όπως τσιγαριαστό, σελινιώτικο µπουρέκι, αρνάκι ή κατσικάκι οφτό –είναι η σπεσιαλιτέ–, κρύες και ζεστές σούπες (και µάλιστα διαφορετικές κάθε µέρα!), πίτες, καλτσούνια… αποτελούν απλά µοναδικές γευστικές εµπειρίες! Από φέτος προστέθηκαν και handmade γλυκά, όπως το σπιτικό παγωτό και η σοκολατόπιτα, αλλά και σνακ για την παραλία! Highlight: Το εξαιρετικό χειροποίητο κρητικό πρωινό, που αλλάζει καθηµερινά και σερβίρεται και σε µη ενοίκους.
Από €79/σπίτι (µε πρωινό). Καθηµερινά όλον το χρόνο από τις 08:00 για πρωινό & η κουζίνα 12:00-22:30.

Extra tip
Η Μηλιά επίσης, εξακολουθώντας να καινοτοµεί, κάθε Τετάρτη (από τις 11:00) διοργανώνει µαθήµατα µαγειρικής (κόστος συµµετοχής €70 -µε γεύµα και κρασί), ενώ κάθε Παρασκευή γίνεται διάσχιση του Φαραγγιού της Πολυρρήνιας, που ξεκινάει από τη Μηλιά στις 09:00 (κόστος συµµετοχής €40 -µε φαγητό και αυτοκίνητο επιστροφής).

www.milia.gr

Ξεφυλλίστε, διαβάστε και κατεβάστε εντελώς δωρεάν το νέο Best in Travel Chania που κυκλοφορεί με ένα μόνο κλικ εδώ!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ