Ο άνεμος, η βροχή και το χιόνι σμιλεύουν τους βράχους Brimham τα τελευταία 320 εκατομμύρια χρόνια. Μάλιστα οι βράχοι έχουν γίνει διάσημοι και έχουν τεθεί υπό προστασία, μιας και βρίσκονται σε μια περιοχή εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς, που προσελκύει τους επισκέπτες στο νότιο Γιορκσάιρ της Αγγλίας.

Perierga.gr - Μνημείο 320 εκατ. χρόνων καταστράφηκε σε δευτερόλεπτα

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ωστόσο, κάποιοι επισκέπτες κατέστρεψαν μέρος των περίφημων βράχων σε λίγα δευτερόλεπτα.

«Μια ομάδα πέντε ανθρώπων εντοπίστηκε να σπρώχνει κομμάτια των βράχων ρίχνοντάς τους στο χαντάκι», δήλωσε η αστυνομία του της περιοχής. «Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι βράχοι να πέσουν, να σπάσουν αλλά και να προκαλέσουν ζημιές στο έδαφος. Η ζημιά που προκλήθηκε δεν μπορεί να διορθωθεί και ενδεχομένως όλο το μνημείο να είναι πια επικίνδυνο για τους τουρίστες».

Πράγματα που δεν ξέραμε για τη Χαβάη

«Το περιστατικό όχι μόνο προκάλεσε σοβαρές ζημιές στους βράχους και στο σημείο από τον οποίο οι τουρίστες τους έσπρωξαν,  αλλά θα μπορούσε να αποτελέσει κίνδυνο και για άλλους επισκέπτες του Brimham, που βρίσκονταν εκεί εκείνη τη στιγμή».

Perierga.gr - Μνημείο 320 εκατ. χρόνων καταστράφηκε σε δευτερόλεπτα

Η υπεύθυνη του αξιοθέατου δήλωσε ότι μπορεί οι επισκέπτες να βρήκαν διασκεδαστική αυτή την κίνηση αλλά στην πραγματικότητα ήταν μια απερίσκεπτη πράξη, που τους έβαλε σε μπελάδες, καθώς η αστυνομία τους ψάχνει και ζητά και τη βοήθεια του κόσμου για περαιτέρω πληροφορίες.

Πηγή: perierga.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ