[small_title title=”Ασπράγγελοι Ζαγορίου, τηλ. 26530 25920, κιν. 6939 768123 FB.Montaza-Ασπράγγελοι”]

Έχει καταφέρει να γίνει από µόνο του προορισµός και σηµείο αναφοράς, και η φήµη του έχει ξεπεράσει το στενά όρια του Ζαγορίου, καθώς η παρουσία, οι παροχές του αλλά και το Know how του ιδιοκτήτη του, Γιάννη Τσαπάρη, δεν αναδεικνύουν µόνο το χωριό αλλά και την ευρύτερη περιοχή, στην οποία αποτελεί µια από τις καλύτερες –αν όχι την καλύτερη– επιλογή για καφέ, φαγητό αλλά και ποτό. Ο λόγος φυσικά για το bar restaurant Montaza , στην κεντρική πλατεία του χωριού Ασπράγγελοι. Το όνοµά του, µπορεί να αποτελεί φόρο τιµής στο καφενείο που διατηρούσε ο παππούς του Γιάννη στο Κάιρο αλλά καθώς στα αραβικά «montaza» σηµαίνει ”το τέλειο” ταίριαξε µάλλον ιδανικά! Σε έναν χώρο εξαιρετικής αισθητικής και ανεπιτήδευτης ατµόσφαιρας που παραπέµπει σε bistro µεγάλης ευρωπαϊκής πρωτεύουσας, ανεβάζει τα standards της περιοχής στην εστίαση. Vintage «πινελιές» ρετρό φωτογραφίες, προσεγµένες λεπτοµέρειες,σε ένα παραµυθένιο ΄΄ζαγορίσιο” φόντο, σερβίρει πιάτα απο το εµπνευσµένο εποχικό µενού του, που είναι ένα πάντρεµα υλικών της παραδοσιακής ηπειρώτικης κουζίνας, δοσµένης µε νέα οπτική. Στην κουζίνα το πρώτο λόγο έχει η κυρία Ελένη, η µητέρα του Γιάννη, που ετοιµάζει τα πάντα σε καθηµερινή βάση από άριστες πρώτες ύλες, µε προϊόντα από το µποστάνι τους, ντόπια κρέατα αλλά και όλα όσα έχει χαρίσει η φύση στην ηπειρώτικη γη. Εκτός από τα εκπληκτικά πιάτα ηµέρας και τις χειροποίητες πίτες, δοκιµάστε οπωσδήποτε τη βελουτέ κολοκυθόσουπα, τη σαλάτα µε το µανιτάρι του Καίσαρα, αλλά και τα υπέροχα ορεκτικά, όπως το µετσοβόνε µε βατόµουρο… Από το πρωί για καφέ και υπέροχο πρωινό µέχρι αργά για ένα premium ποτό και µουσική από βινύλια (!), όποια ώρα και για όποιον λόγο κι αν το επιλέξετε, σας εγγυόµαστε για τις αυθεντικές εικόνες που θα δείτε, τις εντυπωσιακές γεύσεις που θα απολαύσετε, την ήρεµη και φιλόξενη ατµόσφαιρα που θα συναντήσετε και την επιθυµία να το επισκεφτείτε ξανά και ξανά… Καθηµερινά, από νωρίς το πρωί.

Ο Γιάννης Τσαπάρης, εµπνευστής και ιδιοκτήτης του Montaza,
είναι ένας νέος άνθρωπος που πριν από λίγα χρόνια αποφάσισε να αφήσει τη ζωή του στην Αθήνα για να επιστρέψει στον τόπο καταγωγής του, τους Ασπράγγελους, και να δραστηριοποιηθεί εκεί επαγγελµατικά. Σε ερώτησή µας πώς πήρε αυτή την απόφαση, µας είπε ότι ήταν το παιδικό του όνειρο, που έγινε πραγµατικότητα. Όσο για το γιατί εκεί,… ο Γιάννης αποκαλύπτει ότι οι λόγοι ήταν πολλοί: συναισθηµατικοί, να προσελκύσει κόσµο στο χωριό του και να δείξει στην τοπική κοινωνία και τους επισκέπτες ότι υπάρχει «χώρος» για µια νέα και διαφορετική πρόταση. Ο στόχος του είναι να συµβάλλει ενεργά στην ανάπτυξη του χωριού του και να δώσει στους επισκέπτες την ευκαιρία να απολαύσουν αξιόλογες παροχές και υπηρεσίες. Πώς αντιµετώπισαν οι ντόπιοι την πρότασή του; «Λίγο επιφυλακτικά… Κακά τα ψέµατα», µας λέει, «οι νοοτροπίες των ανθρώπων δεν αλλάζουν εύκολα. Δυσκολεύονται να προσαρµοστούν, όχι πάντα, όχι όλοι, αλλά εµείς κάνουµε την προσπάθειά µας µε σταθερή φιλοσοφία». Το concept ήταν από την αρχή ένα: «Θα εκµεταλλευτούµε τα καλούδια της γης –ώστε να µπορούµε να µειώσουµε τα κόστη στα πιάτα χωρίς να κάνουµε την παραµικρή έκπτωση στην ποιότητα– και να τα προσαρµόσουµε σε νέα δεδοµένα». Και παρά τις δυσκολίες, όχι µόνο πέτυχε αλλά και εξελίσσεται, γιατί, όπως ο ίδιος λέει, «αν µείνεις στάσιµος, παύεις να υπάρχεις». Ο Γιάννης, πάντως, είναι από εκείνους που αποδεικνύουν πως ό,τι γίνεται µε αγάπη, γνώση, όρεξη και µεράκι, δεν µπορεί παρά να έχει επιτυχία…

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ