Ο Donald Featherstone, ο άνθρωπος που “ανακάλυψε” τα πλαστικά pink flamingos, είχε ένα μοναδικό δέσιμο με την γυναίκα του και αυτό το καταλάβαινες αμέσως

Ο Donald Featherstone δεν πρόλαβε να δει την φετινή και συνάμα  την πιο μαζική και παγκόσμια “πτήση” των κιτς pink flamingos τα οποία ο ίδιος “πλαστικοποίησε” στην δεκαετία του ’50. Έφυγε από την ζωήπριν από δύο καλοκαίρια, τον Ιούνιο του 2015, σε ηλικία 79 ετών.

Ο ίδιος αρχικά δημιούργησε τα pink flamingos ως διακοσμητικά κήπου  για το Μαϊάμι και την υπόλοιπη Φλόριντα όμως σύντομα κατέκτησαν όλη την Αμερική όπως και τα υπόλοιπα – πάντα πλαστικά – διακοσμητικά του, κυρίως πιγκουίνοι και χιονάνθρωποι.

Τάσος Δούσης: Ανακάλυψε το eco friendly resort στη Σέριφο που θα γίνει το απόλυτο destination των Κυκλάδων!(photos)

Ήταν η εποχή που χτίζονταν μαζικά τα προάστια σε όλες τις πόλεις της Αμερικής και το κενό μπροστά στους κήπους κάπως έπρεπε να διακοσμηθεί.

Τι καλύτερη, οικονομικότερη και μοντέρνα λύση από ένα πλαστικό φλαμίνγκο το καλοκαίρι και έναν πιγκουίνο τον χειμώνα.

Το δικό του flamingo, που “ξεπατίκωσε” από τα περιοδικά της National Geographic γεννήθηκαν πριν ακριβώς εξήντα χρόνια το 1957 όταν ως νεαρός σχεδιαστής στην Union Products – στην οποία έφθασε να είναι ο πρόεδρος της από το 1996 έως το 2000, που βγήκε στην σύνταξη – τα δημιούργησε όταν του ζητήθηκε να φτιάξει μερικά πλαστικά ζώα.

O 'μπαμπάς' των ροζ φλαμίνγκο!Ο άνθρωπος που δημιούργησε την αυτή την υστερία!(video)

Όμως ο Donald Featherstone δεν έμεινε στην ιστορία μόνο για τα pink flamingos του αλλά και το παράξενο δέσιμο που είχε με την γυναίκα του.

Click here to preview your posts with PRO themes ››

Για 35 χρόνια φορούσαν ακριβώς τα ίδια ρούχα. Ακόμη και όταν ο Donald έλειπε σε επαγγελματικό ταξίδι, το πρώτο πράγμα που θα έκανε το πρωί πριν ντυθεί ήταν να καλέσει την σύζυγο του Nancy για να την ενημερώσει ποια ενδυματολογική πρόταση θα επέλεγε από την βαλίτσα του ώστε να είναι και εξ’ αποστάσεως συγχρονισμένοι.

Όπως είχε δηλώσει η Nancy Featherstone πριν από μερικά χρόνια στην Daily Mail, όπου μπορείτε να δείτε και ένα μεγάλο δείγμα από τις 600 κοινές εμφανίσεις, τις οποίες είχε επιμεληθεί και ράψει η ίδια, “αυτός ήταν ο πλέον εμφανής τρόπος να δείχνουμε ότι ‘είμαστε μαζί'”.

Αν πρέπει να τους αναγνωρίσουμε κάτι είναι ότι δεν επέβαλαν το κιτς μόνο στους υπόλοιπους αλλά το υπηρέτησαν και το έβαλαν στην ζωή τους οι ίδιοι με τον πιο εκτυφλωτικό τρόπο για μία ζωή.

 

πηγή:news247.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ