Η Μπράγκα είναι η θρησκευτική πρωτεύουσα της Πορτογαλίας και βρίσκεται στα βορειοδυτικά της χώρας, συνδυάζοντας τη σύγχρονη νεανική ενέργεια με τη μεσαιωνική ιστορία καθώς το 2012 αναδείχθηκε Ευρωπαϊκή Νεανική Πρωτεύουσα.

Η αρχαιότερη πορτογαλική πόλη έχει καταφέρει να διατηρήσει τον παραδοσιακό της χαρακτήρα.

Η μικρή πόλη της Πορτογαλίας που έχει μεταμορφωθεί σε ατελείωτο βιβλιοπωλείο!

Τι θα δείτε

Ένα από τα σημαντικότερα της αξιοθέατα είναι ο πιο παλιός καθεδρικός ναός της χώρας που χρονολογείται από τον 11ο αιώνα.

Το παλάτι και νυν μουσείο Biscainhos κτίστηκε στα τέλη του 16ου αιώνα και αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα μπαρόκ αρχιτεκτονικής, με περίτεχνα σχέδια.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το αρχαιολογικό μουσείο της πόλης για να ανακαλύψει από κοντά την πλούσια αρχιτεκτονική και πολιτιστική κληρονομιά της Μπράγκα.

Πορτογαλία: Τα 6 παραμυθένια χωριουδάκια της!

Μπράγκα, ένα ταξίδι στην λιγότερο τουριστική Πορτογαλία

Οι πανέμορφοι κήποι της Santa Barbara, η μονή του Αγίου Μαρτίνου του 10ου αιώνα και οι Ρωμαϊκές Θέρμες του Μαξίμινου αποτελούν υπέροχους προορισμούς.

Το τοπ οικογενειακό ξενοδοχείο στην Πορτογαλία!Ένα θέρετρο για μικρούς και μεγάλους!

Στο αρχιεπισκοπικό παλάτι Paço Arquiepiscopal και το παλάτι Raio Palace μπορεί κανείς να θαυμάσει από κοντά τα επιβλητικά κομψοτεχνήματα σε στυλ μπαρόκ και ροκοκό.

Ο επιβλητικός ναός Bom Jesus do Monte που σημαίνει ο Καλός Ιησούς του βουνού βρίσκεται ακριβώς έξω από την πόλη της Μπράγκα.

Σκαρφαλωμένος στην πλαγιά ενός λόφου σε υψόμετρο 116 μέτρων προσεγγίζεται με τελεφερίκ μέσα από μια θαυμάσια διαδρομή.

πηγή:news.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ