Συναντήσαµε στη Μύκονο την Ελένη Πρέκα, την πιο γνωστή από τις Ελληνίδες ειδικούς στη σωµατική βελτίωση, την άσκηση και την ευζωία, και µάθαµε τα πάντα για το περίφηµο tantric sex!

Από την Κατερίνα Ρίγκου, Φωτό: Ελεάννα Κουρκουλοπούλου 

H Ελένη Πρέκα, που µυήθηκε στο ταντρικό sex παρακολουθώντας τα Durga’s Tiger School seminars όπου διδάσκει η γκουρού της τάντρα, Γερµανίδα Ιρις Ντίσε, παραδίδει σεµινάρια στην Αθήνα, ενώ την ίδια εµπειρία µπορούν να ζήσουν και οι επισκέπτες της Μυκόνου! Μια απλή ερωτική επαφή µετατρέπεται σε µοναδική ιεροτελεστία αλλά και συγκλονιστική εµπειρία! Παρόλο που η συγκεκριµένη, ανατολικής προέλευσης και πανάρχαια «σχολή», δεν ήταν άγνωστη στους Έλληνες, το 2016 είναι µια χρονιά-ορόσηµο για τη διάδοση του περίφηµου tantric sex.

preka2

Οι µαθητές (είτε κατά µόνας, είτε ως ζευγάρια) διδάσκονται τη θεωρία, αλλά κυρίως την πρακτική εφαρµογή µιας τεχνικής (µέσα από διάφορα στάδια) και µιας φιλοσοφίας η οποία ανατρέπει εκ θεµελίων όλα όσα γνωρίζει ο δυτικός κόσµος για το σεξ. Η τάντρα είναι µια εσωτεριστική ινδική παράδοση, γνωστή στον ινδουισµό και τον βουδισµό από την αρχαιότητα. «Τάντρα» σηµαίνει συνέχεια, συνοχή και ένωση των δύο αντιθέτων σε ένα. Η έµφαση δίνεται στην καλλιέργεια της φωτισµένης συνειδητότητας, της πνευµατικής ενότητας και στην απαλλαγή από εµπόδια που αναστέλλουν την εσωτερική ακτινοβολία µας και την πορεία προς την τελειότητα. Το ταντρικό σεξ έχει σκοπό την πνευµατική ενότητα του ζευγαριού. Ονοµάζεται ιερό σεξ και πραγµατοποιείται µε ένα είδος ιεροτελεστίας. Στόχος είναι η διοχέτευση της σεξουαλικής ενέργειας ώστε το ζευγάρι να βιώνει πιο έντονα συναισθήµατα. Το µασάζ και η ανθρώπινη επαφή βοηθούν τα τσάκρα (δηλαδή τα ενεργειακά µας κέντρα) να ξεµπλοκάρουν και πλέον νιώθουµε απελευθερωµένοι να αφεθούµε στις αισθήσεις µας. Η ίδια τονίζει ότι «η τάντρα καταρχάς σε διδάσκει πώς να έχεις καλύτερη επαφή µε το σώµα σου, σου δείχνει τον τρόπο να απελευθερώνεσαι. Μόνο µέσα από µια τέτοιου είδους απελευθέρωση µπορείς να αγγίξεις την ευτυχία».

Info: www.tantra.college, FB. Eleni Preka – Tantra and Shamanism

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ