Όταν άρχισαν οι πρώτες καταμετρήσεις των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους βγάζοντας selfie έμοιαζε απίστευτο. Τώρα είναι μια λίστα που διαρκώς μεγαλώνει.

Θύμα επικίνδυνης selfie έπεσε κι ένας άνθρωπος στη Βραζιλία τον περασμένο μήνα. Η 19χρονη Amanda Maria Roque και ο 25χρονος Leonardo Santos, που έκαναν τις διακοπές τους, σκαρφάλωσαν στα βρεγμένα βράχια, στην παραλιακή πόλη Farol de Santa Marta για να βγάλουν selfie.

 

 

Ο 19χρονος ξάδελφός τους Jeferson da Conceicao αρνήθηκε να ρισκάρει όπως εκείνοι αλλά δέχθηκε να τους βιντεοσκοπεί. Τελικά το βίντεο κατέγραψε την πορεία προς το θάνατο αφού γιγάντια κύματα παρέσυραν τους δύο νέους στη θάλασσα με αποτέλεσμα τον θάνατο του ενός.

Ο Jeferson da Conceicao κάλεσε άμεσα βοήθεια και οι ναυαγοσώστες που έφτασαν στο σημείο με τζετ σκι κατάφεραν να ανασύρουν την Amanda. Για τον Leonardo ήταν όμως ήδη αργά και η σορός του βρέθηκε τέσσερις μέρες αργότερα.

Διαβάστε ακόμα:  Μια εκδρομή διαφορετική από τις άλλες: Το όμορφο ψαροχώρι που λίγοι γνωρίζουν μόλις 30 λεπτά από την Αθήνα

Η Amanda, όπως γράφει η Daily Mail, περιέγραψε στους διασώστες πώς προσπάθησε να κρατήσει τον ξάδελφό της, ο οποίος είχε εν τω μεταξύ χάσει τις αισθήσεις του, από τα μαλλιά. Αλλά τα ορμητικά κύματα τον παρέσυραν μακριά.

«Προσπάθησα να τον κάνω να αντιδράσει, να τον κάνω να ξυπνήσει. Αλλά τα κύματα μας χτυπούσαν και συνειδητοποίησα πως είχε πιει πολύ νερό. Μετά ήρθε άλλο ένα κύμα και δεν τον έβλεπα πια, ούτε μπορούσα να τον σώσω» αφηγήθηκε.

«Κανείς δεν πρέπει να πηγαίνει τόσο κοντά στη θάλασσα για να βγάλει φωτογραφίες στα βράχια. Η θάλασσα ήταν πολύ τρικυμιώδης εκείνη τη μέρα και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το νερό» δήλωσε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

 

 

Πηγή: newsone.gr

 

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ