άγνωστα χωριά στην Ευρώπη

Πέρα από τις διασημότητες και τις “ντίβες”, που λίγο πολύ όλοι έχουμε δει και γνωρίζουμε, το National Geographic υμνεί 10 άγνωστα χωριά της Ευρώπης, ανάμεσά τους και δύο πανέμορφα στην Ελλάδα.

Οι περισσότεροι ξέρουμε ή έχουμε επισκεφθεί οι ίδιοι τα πιο διάσημα χωριά του κόσμου, εκείνα που συγκεντρώνουν πλήθος τουριστών όλες τις εποχές του χρόνου. Ωστόσο, υπάρχουν και άσημα αλλά όμορφα χωριά που αξίζει να μάθουμε…

άγνωστα χωριά στην Ευρώπη ανάμεσά τους και 2 ελληνικά

Έτσι το National Geographic παρουσιάζει 10 λιγότερο γνωστά χωριά στον κόσμο, ανάμεσά τους και 2 ελληνικά χωριά, σε νησιά ή ηπειρωτικές περιοχές και μας καλεί να τα γνωρίσουμε, σημειώνοντας πως είναι ιδανικά για αποδράσεις εν μέσω πανδημίας, αφού δεν έχουν συνωστισμό και αποτελούν ανεξερεύνητους τόπους.

Βόλτα στις… αετοφωλιές της Ηπείρου: δύο γραφικά χωριά της στους πρόποδες του βουνού

Τα 10 λιγότερο γνωστά χωριά της Ευρώπης

Erice, Ιταλία

άγνωστα χωριά στην Ευρώπη Erice Ιταλία

Blokzijl, Ολλανδία

άγνωστα χωριά στην Ευρώπη ανάμεσά τους και το Blokzijl

Warth, Ελβετία

άγνωστα χωριά στην Ευρώπη μεταξύ αυτών το Warth

Sovana, Ιταλία

άγνωστα χωριά στην ευρώπη όπως το Sovana

Μονεμβασιά, Ελλάδα

άγνωστα χωριά στην Ευρώπη μεταξύ αυτών και 2 ελληνικά όπως η μονεμβασιά

Moustiers-Sainte-Marie, Γαλλία

άγνωστα χωριά στην ευρώπη ανάμεσά τους το Moustiers-Sainte-Marie

Eguisheim, Γαλλία

άγνωστα χωριά στην ευρώπη όπως το Eguisheim

Απείρανθος, Νάξος

άγνωστα χωριά στην Ευρώπη ανάμεσά τους 2 ελληνικά όπως η Απείρανθος Νάξου

Firle, Ηνωμένο Βασίλειο

άγνωστα χωριά στην Ευρώπη όπως το Firle

Fornalutx, Ισπανία

άγνωστα χωριά στην Ευρώπη μεταξύ αυτών το Fornalutx

National Geographic: Τα 10 καλύτερα καταλύματα στον κόσμο!

Αρχάνες: Το πολύχρωμο χωριό της Κρήτης που η φήμη του έχει φτάσει στην Ευρώπη!

Η φήμη του χωριού έχει φτάσει σε όλη την Ευρώπη και όχι άδικα. Οι Αρχάνες είναι το πολύχρωμο χωριό της Κρήτης με διεθνείς διακρίσεις, που φιγουράρουν στη λίστα του CNN με τα ομορφότερα ελληνικά χωριά.

Αρχάνες Κρήτη όμορφο χωριό χρώματα

Οι Αρχάνες, η αλλιώς “το καλλιτεχνικό χωριό” της Κρήτης, ξεδιπλώνουν την αρχοντική ομορφιά τους σε υψόμετρο 380 μέτρα, ενώ στα «πόδια» τους απλώνεται ο εύφορος κάμπος με τους ελαιώνες και τα αμπέλια, απ’ όπου παράγονται τα καλύτερα κρασιά του νησιού.

Διαβάστε ακόμα:
5+1 "μυστικά" χωριά της Ευρώπης σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε!
Αρχάνες Κρήτη πανοραμική

4 χωριά – όνειρο σε απόσταση αναπνοής από την πόλη για φθινοπωρινές εκδρομές!

Είναι ένας πρότυπος παραδοσιακός οικισμός, γεμάτος χρώμα και καθαρές γειτονιές, με σπίτια αναπαλαιωμένα με τέχνη, μεράκι, μα πάνω απ’ όλα σεβασμό στην παράδοση του τόπου. Και φυσικά δεν μπήκε τυχαία στη λίστα του CNN με τα ομορφότερα ελληνικά χωριά! Οι κάτοικοι ενός από τα πιο όμορφα χωριά στην Κρήτη έχουν καταφέρει να διαφυλάξουν σαν επτασφράγιστο μυστικό την πολιτιστική τους κληρονομιά και ταυτότητα.

Αρχάνες Κρήτη χρωματιστά σπίτια στα σοκάκια

Ο Τάσος Δούσης κάνει οικο-τουρισμό και προτείνει 5 οικοτουριστικά χωριά στην Κρήτη!

Με αύρα διαφορετική

Σε κάθε βήμα ο επισκέπτης μαθαίνει όλο και περισσότερα για τις Αρχάνες. Γι’αυτό έχουν φροντίσει οι ντόπιοι: το Λαογραφικό Μουσείο, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το εργαστήριο γλυπτικής, το Μουσείο Κρητικής Ιστορίας και Παράδοσης λίγο πιο έξω.

Αρχάνες Κρήτη αυλή σπιτιού

Στις Άνω Αρχάνες, στην Τουρκογειτονιά, στην αναπαλαιωμένη Φάμπρικα Ελένη θα μάθετε τα πάντα για τον παραδοσιακό τρόπο παραγωγής ελαιόλαδου. Οι αυλές των σπιτιών αποτελούν από μόνες τους λόγο για να επισκεφτεί κανείς το χωριό. Μεγάλες κι ολάνθιστες, μοιάζουν με όαση.

Αρχάνες Κρήτη στενός δρόμος με πολύχρωμα σπίτια

Όλο το χωριό έχει μια αύρα διαφορετική από όλα τα άλλα κρητικά χωριά κι αυτό χάρη στους απέραντους αμπελώνες που κυκλώνουν το χωριό και στις δροσερές πηγές και τα υπόγεια νερά που διασχίζουν τα πέτρινα καλντερίμια και την πλατεία.

Λίμνη Κουρνά: Η μοναδική φυσική λίμνη γλυκού νερού της Κρήτης μέσα από ένα υπέροχο βίντεο! Φοβερά τιρκουάζ νερά

Διαβάστε ακόμα:
"Ταξίδια εκδίκησης": Τι είναι η νέα τάση στον τουρισμό στη μετά κορονοϊού εποχή;

Όνομα με ιστορία

Το όνομα «Αρχάνες» έχει ινδοευρωπαϊκή ρίζα, εμφανίζεται από τον 5ο αιώνα π.Χ. στον ενικό (Αρχάνα) και σχετίζεται με το νερό. Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Κρήτης, η ιστορία του οποίου χάνεται στα βάθη των αιώνων.Wengen: Λέγεται ότι είναι το ομορφότερο χωριό της Ευρώπης! Δείτε το μέσα από εντυπωσιακές φωτογραφίες

Αρχάνες Κρήτη σπίτι πέτρινο με ανθισμένα λουλούδια

Στην ίδια περιοχή όπου είναι σήμερα χτισμένη η κωμόπολη των Αρχανών, σε χρόνια μακρινά υπήρχε μια ακμάζουσα μινωική πολιτεία. Ο τόπος κατοικούνταν ήδη από τα νεολιθικά χρόνια (6000 π.Χ.), ενώ στη μεγάλη ακμή του έφτασε μεταξύ του 2500 και του 1400 π.Χ.

Όπως μαθαίνουμε από τις αρχαιολογικές μελέτες, την περίοδο που οικοδομήθηκαν τα μεγάλα ανάκτορα στην Κνωσό, τη Φαιστό και στα Μάλια, χτίστηκε και ένα μεγαλοπρεπές ανάκτορο στις Αρχάνες.

20 παραμυθένια χωριά στην Ευρώπη που είναι σαν καρτ ποστάλ!

Τι να δείτε: Μια επίσκεψη στη μινωική πόλη των Αρχανών (Κάτω Αρχάνες) και στο ιερό κορυφής του Γιούχτα αξίζουν τον κόπο, όπως και η σύσταση των ενδιαφερομένων με τον «Λαβύρινθο», το μουσικό εργαστήρι του Ιρλανδού Ross Daly.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

- Advertisement -