Ναύπλιο: Ένα μεγάλο Διαδραστικό Έργο Τέχνης (photos)

Φουγάρο

Κήποι, αναμορφωμένα βιομηχανικά κτήρια, containers, αίθρια και 1 επιβλητική υψικάμινος…

- Advertisement -

Εργαστήρια, 2 Βιβλιοθήκες, μια Gallery και ένα βραβευμένο Cafe – Εστιατόριο…

Χώροι για παιχνίδια, δράσεις, συναυλίες και εκδηλώσεις…

Όλα αυτά μαζί συνθέτουν το Φουγάρο, ένα ιδιόμορφο Κέντρο Πολιτισμού που λειτουργεί στο Ναύπλιο από το 2012.

Διεύθυνση: Ασκληπιού 98, Ναύπλιο, Τ. 27520 47300
Fougaro, Site: www.fougaro.gr

Le Café

Πυρήνας ζωής του Φουγάρου, το Εστιατόριο Le Café είναι ένας γοητευτικός χώρος, που έχει γίνει αγαπημένο στέκι για μικρούς και μεγάλους, Ναυπλιώτες, περαστικούς και Αθηναίους!

- Advertisement -

Εδώ, η Τέχνη είναι παντού. Vintage έπιπλα, χειροποίητα φωτιστικά, πέτρα, ξύλο και τσιμεντοκονία, αναδεικνύουν τη γοητεία του βιομηχανικού χώρου που μεταπλάστηκε σε χώρο ζωής με τόση φροντίδα. Εκθέσεις Τέχνης, Φωτογραφίας & Craft, φιλοξενούνται συχνά στους δύο εσωτερικούς χώρους του Café, καθώς και στο ημιυπαίθριο Deck. Live μουσική & dj sets ζωντανεύουν τα βράδια του Σαββατοκύριακου, όλο το χρόνο.

Τους καλοκαιρινούς μήνες και τις ηλιόλουστες μέρες, το Café εκτείνεται σε όλην την Πλατεία (Αίθριο 1), κάτω από τις μουριές, τα πλατάνια και τις ακακίες, δίπλα στα τρεχούμενα νερά. Εδώ γίνονται επίσης, οι καλοκαιρινές συναυλίες και το ετήσιο φθινοπωρινό Jazz Festival του Φουγάρου.

Η κουζίνα του Café διευθύνεται από τον διακεκριμένο Ναυπλιώτη Chef, Νίκο Σουλιέ. Χρησιμοποιώντας εκλεκτά τοπικά προϊόντα, προσφέρει γεύσεις ελληνικές και μεσογειακές, σε μενού που εμπνέονται από τις τέσσερις εποχές του χρόνου.

Ωράριο: Τετάρτη-Κυριακή 09:00-01:00

Hall 2

Η «γαλάζια αίθουσα» ή Hall 2, ολοκληρώνει τις εγκαταστάσεις του Le Café, προσφέροντας ένα χώρο μοναδικής αισθητικής για εστίαση και δεξιώσεις που μπορεί συγχρόνως να λειτουργεί και αυτόνομα.

Προέκταση της εσωτερικής αίθουσας του Le Café, βρίσκεται στη δυτική πλευρά του και επικοινωνεί με το εξωτερικό lounge απευθείας. Τα μεγάλα παράθυρα που βλέπουν προς τους κήπους του αιθρίου χαρίζουν φως και χρώμα στην αίθουσα αυτή που είναι η ίδια ένας πίνακας σε αποχρώσεις του γαλάζιου με χρωματικές «πινελιές» που εμπνέονται από τους κήπους του Φουγάρου…

Εργαστήρια

Τα Εργαστήρια, υποστηρίζουν μέσα από μαθήματα, παιχνίδια, έρευνα, δράσεις, πολλαπλά ερεθίσματα και συνεργασίες, την ενσυνείδητη και δημιουργική στάση ζωής, την ατομική έκφραση και τη συλλογική δράση.

Παρέχοντας τα εργαλεία και την εξειδικευμένη γνώση, τα Εργαστήρια υποστηρίζουν ενεργά την ανάπτυξη της προσωπικότητας μικρών και μεγάλων.

Βιβλιοθήκη & Νέα Βιβλιοθήκη

Πρόκειται για μία τρίγλωσση Βιβλιοθήκη τεχνών & Ανθρωπιστικών Σπουδών με 30.000 τόμους βιβλίων & 150 τίτλους περιοδικών, εκδόσεων & εφημερίδων, στην ελληνική, αγγλική, και γαλλική γλώσσα. Έχοντας δημιουργηθεί από τις δωρεές φίλων του Φουγάρου, η Βιβλιοθήκη διαθέτει επίσης βιβλία ιταλικά, ρώσικα & ισπανικά!

Δυναμικό κύτταρο γνώσης, η Βιβλιοθήκη υπηρετεί την αποστολή της με εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, παραστάσεις, εργαστήρια, βραδυνές αναγνώσεις και άλλες εκδηλώσεις. Συνεργάζεται με τοπικούς πολιτιστικούς φορείς, μουσεία, πινακοθήκες, σχολεία, επαγγελματικές σχολές και πανεπιστήμια.

Η Νέα Βιβλιοθήκη απευθύνεται σε όλα τα παιδιά.

Σ’ ένα περιβάλλον οικείο, φιλόξενο και εγκάρδιο, προσφέρει από τη μικρότερη δυνατή ηλικία, τα ερεθίσματα, τη γνώση και τη στήριξη για την ανάπτυξη της προσωπικότητας, την επαφή με τη Φύση, την κοινωνικοποίηση, την ατομική και συλλογική έκφραση και δράση.

Αίθουσα Εκδηλώσεων (Αίθουσα 9)

Είναι ίσως η γοητευτικότερη αίθουσα του Φουγάρου.

Οι διαστάσεις και διάπλαση της αίθουσας, που είναι τετράγωνη, με ψηλούς μελανόχρωμους τοίχους που συναντάνε στα 5,20m την μαύρη οροφή με τα εμφανή δοκάρια, προσφέρουν στο χώρο μία μοναδική θεατρικότητα. Όλη η αίθουσα είναι ένας κύβος μελανόχρωμων αποχρώσεων που μεταβάλλονται με το φως της ημέρας…

Τις βραδυνές ώρες, όταν το Φουγάρο βάφεται κόκκινο, οι 2 ανατολικοί φεγγίτες γίνονται το κάδρο ενός φωτεινού έργου της νύχτας που κάποιες φορές ζωντανεύει και βγάζει χρωματιστό καπνό…

The Gallery

Ένας από τους μεγαλύτερους ενιαίους εκθεσιακούς χώρους που διαθέτει σήμερα η χώρα μας, η Fougaro the Gallery Nafplion ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο 2014 και εγκαινιάστηκε με την μεγάλη έκθεση του γνωστού Έλληνα γλύπτη-εικαστικού Mark Hadjipateras.

Έκτοτε έχει φιλοξενήσει ατομικές εκθέσεις γνωστών Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, μεταξύ αυτών, οι: Λήδα Παπακωνσταντίνου, Herbert Mehler και Sonja Edle von Hoeßle, Francesco Moretti, Αντώνης Στάβερης, Μανώλης Χάρος, Βάσω Γκιώνη-Ζησιμοπούλου.

Η Gallery έχει επίσης παρουσιάσει 3 σημαντικές εκθέσεις Craft και Χειροτεχνίας, ομαδικές εκθέσεις καλλιτεχνικών συλλόγων και ομάδων της Αργολίδας, έργα άλλων Πολιτιστικών φορέων της επαρχίας, όπως τo Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας και άλλες συλλογικές προσπάθειες στον χώρο της χειροτεχνίας, craft, φωτογραφίας και εικαστικών τεχνών.

Στα πλαίσια της στενής συνεργασίας του Φουγάρου με το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα, που εδρεύει στο Ναύπλιο, η Gallery έχει φιλοξενήσει επίσης το 2014 τη μεγάλη έκθεση “Νύφες: Παράδοση και μόδα στην Ελλάδα”.

Με εμβαδόν 300 τ.μ. και ύψος 5,5 μ., η Gallery φιλοξενεί επίσης εκδηλώσεις μουσικές, θεατρικές, ιδιωτικές και εταιρικές όλους τους μήνες του χρόνου.

Θα επισκεφτείτε το Ναύπλιο; Το travelstyle.gr έχει για εσάς έναν πλήρη οδηγό με όλες τις πληροφορίες, καθώς και οδηγίες για να περάσετε ένα τέλειο διήμερο!

Μπορείτε να αποκτήσετε και το The gold book of Nauplio 2019 με ένα μόνο κλικ, εντελώς δωρεάν!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ