Πεντακόσια πενήντα κιλά της περίφημης ναξιώτικης πατάτας τηγανίζονται και σερβίρονται επί τόπου στους επισκέπτες του νησιού.

 

Η Νάξος σπάει απόψε το ρεκόρ Γκίνες στο μεγαλύτερο σερβίρισμα τηγανητής πατάτας που έγινε ποτέ. Πεντακόσια πενήντα κιλά της περίφημης Ναξιωτικης πατάτας καθαρίζονται, τηγανίζονται σε 22 καζάνια και σερβίζονται σε χιλιάδες καλεσμένους!

Φρενίτιδα από την Die Welt: «Το ελληνικό νησί που είναι σχεδόν άγνωστο!Πρόκειται για ένα μικρό διαμάντι!!!»

Έως τις εννιάμισι το βράδυ είχαν τηγανιστεί 352 κιλά και υπολοιπονται 200 κιλά περίπου για να σπάσει το ρεκόρ. Κάθε Ναξιώτισσα που συμμετείχε στο καθάρισμα είχε αναλάβει να καθαρίσει 70 κιλά!

Αυτό το τριήμερο η Νάξος πάει για… ρεκόρ Guinness!

Η προσπάθεια γίνεται με ευθύνη της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου με στόχο να διαφημίσουν τα τοπικά προϊόντα τους, και βεβαίως την πατάτα τους πουέγινε γνωστή παγκοσμίως για την ποιότητα και την γεύση της, απόρροια της σύστασης του εδάφους και των κλιματολογικών συνθηκών.

Το τηγάνισμα για Γκίνες γίνεται στο πλαίσιο του 8ου Φεστιβάλ Πατάτας, το οποίο διοργανώνεται στο πανέμορφο νησί των Κυκλάδων, στην Αγία Άννα (θέση Κάπαρες)

Telegraph για Ελλάδα:Αυτά είναι τα 19 εκπληκτικά ελληνικά νησιά!(photos)

 

Μέχρι σήμερα το ρεκόρ κατέχει η εταιρεία Twin Oaks Farms, στην πόλη Eagle της πολιτείας Idaho στις ΗΠΑ Το ρεκόρ επιτεύχθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου του 2014 και είναι 454.95 κιλά.

Το βάρος των ακαθάριστων και ακατέργαστων πατατών ήταν 569.71 κιλά kg και το λάδι που χρησιμοποιήθηκε για το τηγάνισμά τους ήταν 500.07 λίτρα.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου Δημήτρης Καπούνης αναφέρει στο protothema.gr: «Η πατάτα Νάξου είναι ένα προϊόν που αξίζει μια θέση στο βιβλίο των παγκόσμιων ρεκόρ Γκίνες. Περισσότερες από 200 οικογένειες ασχολούνται με την καλλιέργειά της και κάθε χρόνο 5500 τόνοι παράγονται στο νησί».

 πηγή:athensmagazine.gr
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ