Νέα απευθείας πτήση Θεσσαλονίκη-Φρανκφούρτη από τη Lufthansa

Η Lufthansa πραγματοποίησε στις 2 Νοεμβρίου -και έπειτα από 17 χρόνια- την πρώτη πτήση που θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Φρανκφούρτη. Σε εορταστική ατμόσφαιρα το Airbus A320 της πτήσης LH1288 Φρανκφούρτη-Θεσσαλονίκη προσγειώθηκε την περασμένη Παρασκευή το πρωί στο Αεροδρόμιο “Μακεδονία”.

Για την υποδοχή της πτήσης, δύο πυροσβεστικά οχήματα σχημάτισαν μια εντυπωσιακή αψίδα από πίδακες νερού, κάτω από την οποία πέρασε το αεροσκάφος μετά την προσγείωση. Στη συνέχεια, όλοι οι παρευρισκόμενοι συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα αναχωρήσεων για την τελετή αναχώρησης της πτήσης LH1289 με προορισμό τη Φρανκφούρτη.

Η διοίκηση της Fraport Greece, αφού καλωσόρισε τους εκπροσώπους της Lufthansa, το πλήρωμα, τους επιβάτες και τους υπόλοιπους καλεσμένους, έκοψε την κορδέλα στην πύλη αναχώρησης εγκαινιάζοντας την έναρξη ενός ακόμα σημαντικού δρομολογίου για τη φετινή σεζόν στο Αεροδρόμιο Μακεδονία. Πριν την επιβίβαση, περίμεναν τους επιβάτες και τους καλεσμένους παραδοσιακά εδέσματα.

Διαβάστε ακόμα: Τι δεν γνωρίζουμε για το Αγκίστρι

“Αποτελεί μεγάλη μας χαρά να βλέπουμε μέρα με τη μέρα το αεροδρόμιο “Μακεδονία” να εξελίσσεται σε έναν διακομιστικό κόμβο, όχι μόνο για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρειο Ελλάδα, αλλά και συνολικά για τα Νοτιανατολικά Βαλκάνια. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από στενή συνεργασία με τις αεροπορικές εταιρείες, όπως αυτή που εγκαινιάζουμε σήμερα με τη Lufthansa. Πλέον, το “Μακεδονία” συνδέεται με ένα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Ευρώπης, αυτό της Φραγκφούρτης -το οικονομικό κέντρο της Ευρώπης- και από εκεί με όλο τον κόσμο”, σημείωσε ο Alexander Zinell CEO, Fraport Greece.

Διαβάστε ακόμα:  ΗΠΑ: Ένταλμα κατάσχεσης σε αεροσκάφος Ρώσου βουλευτή

“Για όλους εμάς στην οικογένεια της Lufthansa στην Ελλάδα, σήμερα είναι μια ημέρα χαράς και συγκίνησης. Εγκαινιάζοντας το απευθείας δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Φρανκφούρτη, η Lufthansa αποδεικνύει έμπρακτα την εμπιστοσύνη της στις προοπτικές ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής της Μακεδονίας, αλλά και στον ενεργό ρόλο που μπορεί να παίξει το Αεροδρόμιο Μακεδονία προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς εξελίσσεται σε μια σύγχρονη πύλη εισόδου στη Βόρεια Ελλάδα”, δήλωσε ο κ. Κωνσταντίνος Τζεβελέκος, γενικός διευθυντής Πωλήσεων για την Ελλάδα και την Κύπρο του Ομίλου Lufthansa.

Το νέο δρομολόγιο θα εκτελείται κάθε Παρασκευή και Κυριακή. Την Παρασκευή η πτήση θα αναχωρεί από τη Θεσσαλονίκη στις 11:05 και την Κυριακή στις 14:35. Αντίστοιχα, η πτήση Φρανκφούρτη–Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιείται την Παρασκευή στις 06:50 και την Κυριακή στις 10.15. Οι πτήσεις θα εκτελούνται με αεροσκάφη της “οικογένειας” Airbus A320, που είναι εξοπλισμένα με το Lufthansa FlyNet, γεγονός που επιτρέπει στους επιβάτες να παραμένουν συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού. Εισιτήρια για τη Business Class και την Economy Class διατίθενται προς κράτηση μέσω των συνεργαζόμενων ταξιδιωτικών πρακτορείων και της ιστοσελίδας της εταιρείας lufthansa.com.

Διαβάστε ακόμα: Το ελληνικό χωριουδάκι, Δίλοφο, μια μοναδική εμπειρία που πρέπει να ζήσετε!

Πηγή: traveldailynews.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ