Έως το τέλος Μαρτίου του 2017, δηλαδή σε λιγότερο από 100 ημέρες, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή της νέας εθνικής οδού Κορίνθου – Πατρών, ενός έργου που αναμένεται να συμβάλλει καθοριστικά στις ασφαλείς μετακινήσεις μας, αντικαθιστώντας μια οδό επικοινωνίας που τις προηγούμενες δεκαετίες είχε γίνει «δρόμος – καρμανιόλα».

Η διαδρομή Αθήνα – Ιωάννινα μέσω της Ιονίας Οδού θα μπορεί να γίνει σε μόλις 3,5 ώρες όπως ανέφερε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης. Μεταξύ άλλων ο υπουργός συμπλήρωσε πως με τα έργα που γίνονται η διαδρομή Αθήνα – Αγρίνιο θα γίνεται σε 2,5 ώρες, ενώ μέχρι τα Ιωάννινα θα χρειάζεται περίπου μια ώρα ακόμα.

ionia odos

Αυτό σημαίνει, ότι η περιοχή μπορεί να αναβαθμιστεί και τουριστικά, ενώ πλέον θα μειωθεί και η διαδρομή για Θεσσαλονίκη μέσω της Ιονίας και Εγνατίας οδού. Το έργο αναμένεται να προσφέρει μεγάλη ανάσα στους οδηγούς που κινούνται σε αυτά τα μέρη, αφού πλέον θα μπορούν να αποφεύγουν πάρα πολλά επικίνδυνα σημεία που υπήρχαν στον παλιό δρόμο, με το προγραμματισμό να λέει πως η ολοκλήρωση των έργων θα γίνει μέσα στο μέσα στο 2017.

Η κατασκευή του έργου θα έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Μαρτίου, εκτός από ορισμένα σημεία όπου υπάρχουν εμπλοκές είτε λόγω των παράλληλων εργασιών με τον σιδηρόδρομο, είτε λόγω αρχαιολογικών ανασκαφών, είτε εναπομεινασών απαλλοτριώσεων. Στα σημεία αυτά, συνολικού μήκους περίπου εννέα χιλιομέτρων μεταξύ Κορίνθου και Πατρών (Δερβένι, Καμάρες, Αραχωβίτικα, Ρίο), η κυκλοφορία θα εξυπηρετείται μέσω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων (τοπικών παρακάμψεων ή στενώσεων). Σύμφωνα πάντως με την ανάδοχο εταιρεία και σε αυτά τα τμήματα, οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί έως το φθινόπωρο του 2017.

ethniki odos

Υπολογίζεται ότι το ταξίδι από την Αθήνα έως την Πάτρα δεν θα έχει – πάντα με βάση τα όρια ταχύτητας – διάρκεια μεγαλύτερη από μία ώρα και τριάντα λεπτά.

Αυτό που θα είναι μεγάλο, όμως, είναι το κόστος της διαδρομής, καθώς τα διόδια από την Ελευσίνα ως το Ρίο θα κοστίζουν 11,50 ευρώ!

Το συνολικό κόστος:

Από Αθήνα μέχρι Ρίο το κόστος θα είναι 11,50 ευρώ. Η χρήση της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου είναι 13,30 ευρώ. Από το Αντίρριο έως τα Ιωάννινα τα διόδια θα έχουν κόστος 12 ευρώ.

Επομένως, το συνολικό κόστος του ταξιδιού Αθήνα – Ιωάννινα θα ανέρχεται στα 36,80 ευρώ.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ