Η αλήθεια είναι ότι είμαι και η ίδια fan του ποδηλάτου και δεν σας κρύβω ότι απολαμβάνω Κυριακάτικες ποδηλατάδες στο κέντρο της Αθήνας καθώς με αυτόν τον τρόπο μπορώ να ανακαλύψω πράγματα και γωνιές της πόλης που δεν θα μπορούσα με άλλον τρόπο! Οφείλω να παραδεχτώ βέβαια ότι δυστυχώς η Αθήνα δεν θεωρείται πόλη φιλική στα ποδήλατα, την ίδια ώρα που οι οδηγοί των αυτοκίνητων δεν έχουν την παιδεία να αντιμετωπίσουν έναν ποδηλάτη στο δρόμο κάτι που καθιστά αυτή την αγαπημένη συνήθεια κάπως επικίνδυνη!
 Από την Τίτη Βελοπούλου ([email protected])

Με μεγάλη έκπληξη και χαρά, ενημερώθηκα γι’ αυτή τη νέα πρωτοβουλία που πραγματοποιήθηκε μεσυνεργασία της  ΝΑΤΤΟΥΡ  (είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με υπηρεσίες για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών) και της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης!

Δεν έχασα, λοιπόν, την ευκαιρία να ενημερωθώ για όλα από την  Βίκυ Καραντζαβέλου, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της ΝΑΤΤΟΥΡ και φυσικά να επισκεφθώ το Fresh Hotel, το πρώτο ξενοδοχείο της Αθήνας που πιστοποιήθηκε με το σήμα Bike Friendly Hotel δείχνοντας έτσι την υποστήριξή του τόσο προς τους πελάτες του που είναι διατεθειμένοι να χαρούν μια βόλτα στην Αθήνα χρησιμοποιώντας ποδήλατο, όσο και προς τους λάτρεις του ποδηλάτου που αδυνατούν να αποχωριστούν το αγαπημένο τους μέσο κατά τη διάρκεια των διακοπών τους! 

Σύμφωνα με την κ. Ειρήνη Αγιαννίδη, διευθύντρια πωλήσεων του ξενοδοχείου «Στόχος είναι να προσφέρουμε στους επισκέπτες πέρα από τη διαμονή, μοναδικές εμπειρίες στην πόλη μας, αλλά και να τους ενθαρρύνουμε να τη γνωρίσουν με έναν φιλικό στο περιβάλλον τρόπο».
 
 

Το Fresh Hotel, μέλος των Design Hotels,  άλλωστε ήδη εδώ και τρία χρόνια δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να νοικιάσουν ένα ποδήλατο με 10€/μέρα και να απολαύσουν το ιστορικό κέντρο μέσα από προτεινόμενες διαδρομές! Αλλά ακόμα κι ένας ποδηλάτης επιθυμεί να κάνει ένα διάλειμμα στο Air Lounge του για ένα breakfast ή ένα lunch break είναι χρήσιμο να γνωρίζει ότι μπορεί να αφήσει με ασφάλεια το ποδήλατό του στο ειδικό parking!

Διαβάστε ακόμα:  Ο Τάσος Δούσης προτείνει το καλύτερο παγωτό & brunch στα Βόρεια
 
ΒIKE FRIENDLY HOTELS

Τα ξενοδοχεία που αποκτούν αυτό το σήμα οφείλουν να προσφέρουν κάποιες συγκεκριμένες υπηρεσίες στις καθημερινές απαιτήσεις των φίλων της ποδηλασίας και φυσικά να ικανοποιούν μια σειρά από κάποια βασικά κριτήρια!

1. Χάρτης περιοχής που τονίζει προτεινόμενες διαδρομές φιλικές στο ποδήλατο, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή (Δωρεάν υπηρεσία)

2. Κλειστός χώρος για ασφαλή αποθήκευση ποδηλάτων κατά τη διανυκτέρευση ή 24 ωρη λειτουργία της υποδοχής ή συνεργασία με αποθηκευτικό χώρο / υπηρεσίες καθαριοτητας ποδηλάτου

3. Διαθεσιμότητα σετ εργαλείων ποδηλάτων. (Δωρεάν υπηρεσία)

4. Πλυντήριο στεγνωτήριο ρούχων αυθημερόν. Χρέωση σύμφωνα με την πολιτική του κάθε ξενοδοχείου.

 

5. Συνεργασία με κατάστημα ενοικίασης & επισκευής Ποδηλατών ή δυνατότητα ενοικίασης από το Δήμο ή σύστημα BikeSharing

6. Δυνατότητα κράτησης έστω και μίας μόνο διανυκτέρευσης ανά ποδηλάτη (σε περίπτωση που ταξιδεύουν με το ποδήλατο τους).

 

Υπάρχουν επιπλέον και 11 εξειδικευμένες υπηρεσίες από τις οποίες όλα τα καταλύματα πρέπει να πλήρούν οπωσδήποτε τις τρεις (3)!

1. Υπηρεσία Ενοικίασης Ποδηλάτων εντός Ξενοδοχείου

2. Συνεργασία με Εταιρία Ποδηλατικών Εκδρομών με οδηγό

3. Θέσεις Παρκαρίσματος με ειδικό rack για Ποδήλατα στο Ξενοδοχείου

4. Σημείο Παροχής Φόρτισης Μπαταρίας Ηλεκτρικών Ποδηλάτων με απλή Πρίζα

 

5. Υπηρεσία Ενοικίασης minivan για Μεταφορά Ποδηλάτων

6. Δυνατότητα παρασκευής lunchbox με φρούτα, τοστ, energy drinks & gels

7. Δυνατότητα Υγιεινού Πρωινού, με Οργανικά Βιολογικά Τρόφιμα

8. Γυμναστήριο (εξοπλισμός: ποδήλατο, διάδρομος, κωπηλατική, ελλειπτικό, πάγκος, αλτήρες)

9. Παροχή μιας τουλάχιστον υπηρεσίας Ευεξίας, εκ των: Sauna, Hamam, Jacuzzi, Massage, Thalassotherapy pool

 

10. Αναφορά Ποδηλατικών Υπηρεσιών και Διαδρομών στην Ιστοσελίδα του ξενοδοχείου

11. Οικολογικές Πρακτικές και Πολιτικές ή GreenKey label

Κλείνω με την ευχή να γίνει αυτή η νέα πρωτοβουλία αφορμή για ευαισθητοποίηση και αλλαγή νοτροπιών και στάσεων ζωής για μια καλύτερη ποιότητα ζωής στην πόλη!

 

 
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ