Το Lord of the Rings είναι μία από τις πιο επιτυχημένες ταινίες, κινηματογραφημένη στη Νέα Ζηλανδία, της οποίας η πλούσια φύση προσφέρει μια ποικιλία διαφορετικών τοποθεσιών.

Το Hobbiton (δηλαδή το χωριών Χόμπιτ) είναι ένα χωριό, που χτίστηκε για την ταινία. Ωστόσο, μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων της ταινίας, κάποιος  σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει το χωριό των Χόμπιτ ως τουριστικό αξιοθέατο. Και ήταν σίγουρα μια πάρα πολύ καλή ιδέα.

10 μεγάλες διαδρομές της Ευρώπης με ποδήλατο

Η ταινία αύξησε σημαντικά τον τουρισμό της Νέας Ζηλανδίας και το Hobbiton αποτελεί αγαπημένο προορισμό για πολλούς λάτρεις της τριλογίας, αλλά και πόλο έλξης πολλών τουριστών. Οι επισκέπτες αισθάνονται ότι περπατούν γύρω από ένα πραγματικό χωριό Χόμπιτ. Τα σπίτια, τα μαγαζιά, ακόμα και τα βοσκοτόπια και τα χωράφια του Hobbiton είναι ανέγγιχτα και ολόιδια με αυτά που βλέπουμε στην ταινία! Η περιοχή αυτή, λοιπόν, προσθέτει επιπλέον ενθουσιασμό στο ταξίδι στη Νέα Ζηλανδία.

Γιατί να πάτε εκεί;

Ακόμη και αν δεν είστε λάτρεις της ταινίας, το Hobbiton εξακολουθεί να είναι ένα μοναδικό μέρος, που δεν πρόκειται να δείτε πουθενά αλλού.

Πότε να πάτε εκεί;

Όποτε θέλετε! Ο καιρός είναι ήπιος όλο το χρόνο χωρίς ακραίες αλλαγές.

8 εντυπωσιακές εικόνες στο βυθό του Αιγαίου

Πώς να πάτε εκεί?

Η ξενάγηση ξεκινά από το Matamata ή το Rotorua.

- Advertisement -

πηγή: neolaia.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ