Στην καρδιά της Αθήνας, στα Εξάρχεια, σε μια γειτονιά που υπάρχει από το 1870 στέκεται η κατοικία του κορυφαίου ηθοποιού και θεατρικού σκηνοθέτη Καρόλου Κουν.

Εκεί, έζησε από τα μέσα του 1950 μέχρι και τα μέσα του 1960 και από τότε άλλαξε πολλά χέρια. Πριν την τελευταία του ανακαίνιση η νεοκλασική κατοικία λειτουργούσε ως εστιατόριο.

- Advertisement -

Το κτίριο εδώ και μερικά χρόνια έχει μια νέα πνοή και το «Schema architecture & engineering» που ανέλαβε την ανακαίνισή του να το μεταμορφώνει σε μια σύγχρονη κατοικία που διατηρεί τον χαρακτήρα και την ιστορία της.

«Σχεδιαστικό κίνητρο ήταν η αποκατάσταση της νεοκλασικής κατοικίας με σεβασμό στον αρχιτεκτονικό χαρακτήρα του υφιστάμενου κτίσματος και η μετατροπή αυτής σε μια σύγχρονη μονοκατοικία σύμφωνα με τις ανάγκες της οικογένειας που θα στεγάσει.

Τα επιχρίσματα αφαιρέθηκαν από τους πέτρινους περιμετρικούς τοίχους, ενώ τα υλικά που προστέθηκαν έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην παρεμβαίνουν στην ιστορικότητα και αισθητική του κτιρίου», αναφέρει το το γραφείο schema architecture & engineering, που ιδρύθηκε από την Μαριάννα Αθανασιάδου (Αρχιτέκτων Μηχανικός) και τον Χρήστο Σταυρογιάννη (Πολιτικός Μηχανικός & Οικονομολόγος), σχετικά με την κατοικία.

Το Μοναστήρι με τους 10.000 χρυσούς Βούδες!

- Advertisement -

«Το μεγάλο ύψος του χώρου επέτρεψε την πλήρη αναδιαμόρφωση του με πολλαπλά επίπεδα που εκτείνονται καθ’ ύψος, από το ισόγειο έως την ξύλινη οροφή, αυξάνοντας τους λειτουργικούς χώρους και παράλληλα προσφέροντας ιδιαίτερες θεάσεις μεταξύ των μεταλλικών παταριών.

Συγχρόνως η εμφανής ξύλινη οροφή αποκαθίσταται πλήρως και το φυσικό φως εισάγεται στο εσωτερικό της κατοικίας μέσω ειδικά διαμορφωμένων ανοιγμάτων στην επιφάνειά της», προσθέτει.

Το μεγαλύτερο διαμάντι στον κόσμο πουλήθηκε έναντι… 44 εκατ. ευρώ!!!

Φωτογραφίες: schema-architecture.com

  • Εργο: Staggered House
  • Περιοχή: Εξάρχεια, Αθήνα, Ελλάδα Υπεύθυνος
  • Αρχιτεκτονικών : Μαριάννα Αθανασιάδου
  • Αρχιτεκτονική ομάδα: Αγγελική Ζωγραφάκη
  • Στατικά: Χρήστος Σταυρογιάννης
  • Μηχανολογικά: Αντώνης Τόγκας
  • Κατασκευή: Σάββας Αθανασιάδης

Πηγή:  iefimerida.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ