Νεραιδόκηπος από ψηλά
- Advertisement -

Η Ελλάδα είναι γεμάτη μικρές γωνιές σπάνιας ομορφιάς. Μπορεί να έχεις πάει, για παράδειγμα, πολλές φορές σε ένα μέρος ή μια πόλη της Ελλάδας αλλά να μην έχεις εντοπίσει μικρά μυστικά που θα σε κάνουν να δεις διαφορετικά ολόκληρη την περιοχή.

Ένα τέτοιο μέρος υπάρχει στην Πελοπόννησο και λέγεται Νεραϊδόκηπος. Το μόνο που χρειάζεται είναι συνήθως καλός καιρός, διάθεση και χρόνο για να εξερευνήσεις όλα αυτά τα μέρη.

Ποια είναι η ιστορία του;

Τι ακριβώς είναι όμως ο Νεραϊδόκηπος;

Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια μεγάλη τρύπα με βάθος περίπου 70-80 μέτρα και άνοιγμα περίπου 100 μέτρα. Ολόκληρη η περιοχή στην οποία βρίσκεται η τρύπα είναι εκπληκτική. Κι αυτό γιατί η τρύπα βρίσκεται στο μέσο ενός καταπράσινου λόφου σαν να έχει πέσει εκεί μετεωρίτης και να έχει σπάσει το βουνό. Και τι δεν έχει ακουστεί γι’ αυτό τον Νεραϊδόκηπο;

Πελοπόννησος: Κοντινές εκδρομές σε 10 υπέροχες παραλίες, τώρα που μπορούμε να πάμε!

Νεραιδόκηπος, Πελοπόννησος

Πόσες ιστορίες και πόσοι θρύλοι. Από αυτούς που αγαπούν να μελετούν τόσο οι λάτρεις και οι ιστορικοί αλλά επίσης και οι λάτρεις του μεταφυσικού. Άλλοι λένε ότι εκεί έχουν δει παράξενες μορφές, ότι κάποτε κατοικούσαν μυθικά πλάσματα αλλά και ότι μπορεί να ακούσεις διάφορους ήχους που δεν έχεις ξανακούσει ποτέ.

Πώς πας στον Νεραϊδόκηπο

Αν βρεθείς κάποια στιγμή στη Μεσσηνία και στα κοντινά του Νεραϊδόκηπου χωριά τότε αξίζει τον κόπο να δεις από κοντά αυτό το μνημείο της φύσης. Στον Νεραϊδόκηπο που καθόλου τυχαίο δεν είναι το όνομά του, φτάνεις από το νότιο τμήμα του Πεύκου.

Νεραιδόκηπος πράσινο

Θα πρέπει να ανηφορίσεις το μικρό χωμάτινο μονοπάτι στην έξοδο του χωριού. Το μονοπάτι αυτό ελίσσεται μέσα στην καταπράσινη πλαγιά προς την κορυφή του βουνού. Εκεί όπου βρίσκεται και αυτή η για πολλούς μυστηριώδης τρύπα.

Δείτε το μαγευτικό τοπίο μέσα από το βίντεο:

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ