Το »ArchitectoniKa» είναι ένα φιλόδοξο σχέδιο δύο νέων από την Θεσσαλονίκη που στόχο είχαν να δημιουργήσουν κάτι πραγματικά ξεχωριστό και ιδιαίτερο για τα δεδομένα της Σκιάθου.

 

 

architectonika nikos sgouros-p02

architectonika nikos sgouros-p04

Φιλοδοξία τους μία διαφορετική και μοναδική εμπειρία που θα συνδυάζει αρμονικά την λιτή ομορφιά του ελληνικού νησιώτικου περιβάλλοντος με την σύγχρονη αισθητική και την μοντέρνα τέχνη.

Η ιδέα τους μετατράπηκε σε αρχιτεκτονικό σχέδιο από το αρχιτεκτονικό γραφείο Νίκος Σγουρός & συνεργάτες, και ακολούθως έγινε πράξη. Δημιουργήθηκε ένας μοντέρνος θεματικός χώρος, βασισμένος στην μοντέρνα αρχιτεκτονική στην καρδιά της Σκιάθου.

architectonika nikos sgouros-p05

Glamping!Η νέα μόδα στο κάμπινγκ ήρθε στην Ελλάδα και βρίσκεται μόλις 2 ώρες από την Αθήνα!

architectonika nikos sgouros-p06

architectonika nikos sgouros-p07

Το project αφορά σε μία τριώροφη οικοδομή διαμερισμάτων του ’70 στο κέντρο της Χώρας της Σκιάθου, η οποία αναδιαμορφώθηκε εξ ολοκλήρου σύμφωνα με τις απαιτήσεις και τις ανάγκες του καταλύματος. H συγκεκριμένη οικοδομή ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση και μόνο ένα από τα διαμερίσματα ήταν κατοικήσιμο.

Ο προϋπολογισμός ανακατασκευής του κτηρίου ήταν πολύ περιορισμένος και το εγχείρημα έπρεπε να κινηθεί μέσα σε συγκεκριμένα όρια. Επιλογές οικονομικών αλλά αξιόπιστων υλικών σε συνδυασμό με  ευέλικτες λύσεις βοήθησαν ώστε να μην υπερβούμε τον αρχικό προϋπολογισμό.

architectonika nikos sgouros-p11

architectonika nikos sgouros-p13

architectonika nikos sgouros-p14

architectonika nikos sgouros-p15

architectonika nikos sgouros-p16

 

Στα στενά πλαίσια των 280 τ.μ. και του αυστηρού ορθογωνίου περιγράμματος της υπάρχουσας οικοδομής διαμορφώθηκαν 5 ενοικιαζόμενα δωμάτια και 4 ενοικιαζόμενα διαμερίσματα.  Η διαρκής συνεργασία και ανταλλαγή απόψεων με τους ιδιοκτήτες, οδήγησαν στον ολοκληρωτικό επανασχεδιασμό του χώρου και σε ειδικές κατασκευές σε συγκεκριμένα σημεία του έργου, εμπνευσμένες από τις δημιουργίες του Ολλανδού ζωγράφου Πητ Μοντριάν (Piet Mondrian).

Δημιουργήθηκε ένας θεματικός χώρος βασισμένος στην μοντέρνα αρχιτεκτονική, στην καρδιά της Σκιάθου. Ο Piet Modrian ως νεοπλαστικιστής επιδίωξε να εκφράσει ένα νέο ιδανικό ή ουτοπικό στυλ πνευματικής αρμονίας και τάξης. Βασικό χαρακτηριστικό του είναι η αφαίρεση.

Διαβάστε ακόμα:  Διακοπές στην Αμοργό; Δείτε ένα εξαιρετικό ξενοδοχείο με κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική και άριστη βαθμολογία! Από τον Τάσο Δούση

architectonika nikos sgouros-p21

architectonika nikos sgouros-p22

architectonika nikos sgouros-p23

Χρησιμοποιούνται θεμελιώδεις φόρμες και σχήματα, κάθετες και οριζόντιες γραμμές ταυτόχρονα, αποκλειστικά με τη χρήση των βασικών χρωμάτων (κόκκινο, μπλε, κίτρινο, λευκό και μαύρο). Οι αρχές αυτές χρησιμοποιήθηκαν, επίσης, κατά το σχεδιασμό των χρηστικών επίπλων με την επιλογή λιτών γραμμών και μοτίβων, καθώς και με την εφαρμογή της χρωματικής παλέτας των βασικών χρωμάτων.

Ο Μοντριάν έζησε από το 1872 έως το 1944 και θεωρείται από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της μοντέρνας τέχνης και συνιδρυτής του κινήματος του νεοπλαστικισμού μαζί με τον Theo van Doesburg . Θεωρείται από τους πλέον επιδραστικούς ζωγράφους του 20ου αιώνα.

architectonika nikos sgouros-p26

architectonika nikos sgouros-p27

architectonika nikos sgouros-p28

architectonika nikos sgouros-p29

architectonika nikos sgouros-p35

Η πατητή τσιμεντοκονία, τα πλακάκια των λουτρών σε απομίμηση τσιμέντου, οι δρύινες επιφάνειες των επίπλων σε ζεστές γκρι αποχρώσεις, τα ανοιχτά ερμάρια, τα φωτιστικά βιομηχανικού τύπου, προσθέτουν στη σύγχρονη αισθητική, ενώ ταυτόχρονα υποδηλώνουν μια πιο ανέμελη χρήση του χώρου.

Το concept ολοκληρώνεται με αποφθέγματα σχετικά με την τέχνη, που αναδεικνύονται στο γκρι φόντο των τοίχων, σε γραμματοσειρά εμπνευσμένη επίσης από τις αρχές του Modrian.

architectonika nikos sgouros-p31

Τα 9 πιο εντυπωσιακότερης αρχιτεκτονικής εμπορικά κέντρα που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο!(photos)

architectonika nikos sgouros-p32

architectonika nikos sgouros-p36

Το Design Hotel “ArchitectoniKa”  προσφέρει στον επισκέπτη όλα εκείνα τα στοιχεία που κάνουν τη διαμονή του ποιοτική, ταυτόχρονα με μία ξεχωριστή αισθητική εμπειρία που τον εισάγει στον κόσμο της μοντέρνας τέχνης και της σύγχρονης αρχιτεκτονικής.

Από την μια η φυσική ομορφιά του νησιού με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και από την άλλη η μοντέρνα τέχνη σε μία αρμονική συνύπαρξη δημιουργούν ένα μοναδικό αποτέλεσμα σε μοναδικό περιβάλλον.

 

 

πηγή:designhome.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ