Ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα στη Λιθουανία βρίσκεται στην πόλη Τρακάι, η οποία είναι κυριολεκτικά χτισμένη πάνω στο νερό.

Το μοναδικό κάστρο στην Ανατολική Ευρώπη που έχει χτιστεί σε νησί

Είναι περιτριγυρισμένη από περισσότερες από 200 λίμνες και 21 μικρά νησάκια και φιλοξενεί το μοναδικό κάστρο στην Ανατολική Ευρώπη που έχει χτιστεί πάνω σε νησί, στη λίμνη Γκαλβέ.

- Advertisement -

Λίμνη Μπελέτσι, ένας παράδεισος κάτω από την Πάρνηθα

Το πέτρινο κάστρο χρονολογείται από τον 14ο αιώνα και λειτουργούσε αρχικά ως φρούριο, στη συνέχεια ως κατοικία του Δούκα και μετέπειτα ως φυλακή. Στο κάστρο στεγάζεται το ιστορικό μουσείο και κάθε χρόνο διοργανώνονται εκεί εκδηλώσεις, φεστιβάλ και συναυλίες.

Φτιαγμένο από κοκκινότουβλα με απότομες στέγες κρύβει ένα μεγαλόπρεπο μέγαρο στο εσωτερικό του, ενώ για να φτάσει κανείς στο κάστρο περπατάει μια στενή γέφυρα.

ΤΡΑΚΑΙ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ

Τα καλοκαίρια διοργανώνεται ένα μεσαιωνικό φεστιβάλ στο κάστρο, όπου γίνεται αναπαράσταση της ζωής στο μεσαίωνα, κυρίως με μάχες και φαγητό της εποχής. Η πόλη φιλοξενεί τρία συνολικά μεσαιωνικά κάστρα που έχουν συνδεθεί με τοπικούς θρύλους και παραδόσεις.

Στο Ιστορικό Εθνικό Πάρκο ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει πολυάριθμες λίμνες, κοιλάδες, πευκοδάση και λόφους, ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς.

- Advertisement -

ΤΡΑΚΑΙ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ

Αξίζει κανείς να επισκεφθεί την Εκκλησία της Παναγίας, κτισμένη σε μπαρόκ-γοτθικό στυλ ενώ στη λίμνη Γκαλβέ διοργανώνονται κάθε χρόνο κωπηλατικοί αγώνες.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

mapstirka

Τρακάι / Λιθουανία

Διαφορά ώρας:  

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Η διάρκεια του ταξιδιού είναι 6 ώρες και 40 λεπτά από την Αθήνα για το Βίλνιους μέσω Φρανκφούρτης και 7 ώρες και 50 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη για το Βίλνιους μέσω Φρανκφούρτης. Από το Βίλνιους φτάνετε οδικώς στο Τρακάι σε 34 λεπτά.

ΤΡΑΚΑΙ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ
Το εσωτερικό του κάστρου

ΤΡΑΚΑΙ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ

Πηγή: newsbeast.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ