Πέρυσι, ο επιχειρηματίας Jacob Laukaitis επισκέφθηκε τη Βόρεια Κορέα σε 7ήμερη ξενάγηση. Φέτος, ταξίδεψε στη Νότια Κορέα για μια αποστολή σύγκρισης της ζωής στις δύο χώρες.

Αυτό που αντιμετώπισε ήταν μια αληθινή  εικόνα του τρόπου με τον οποίο τα δύο έθνη ζουν την καθημερινή ζωή σε απίστευτα διαφορετικά επίπεδα: Μια σύνοψη βίντεο των δύο εκδρομών του Laukaitis,δείχνει ότι οι άνθρωποι παίζουν, κάνουν πεζοπορίες, γελάνε και και κάνουν πικ-νικ στο Νότο!Και δείχνει άδειους δρόμους στο βόρειο βασίλειο!

Η αντίθεση ήταν έντονη, λέει ο Λαουκάιτς.

“Γιατί όλη η δύναμη στο Βορρά συγκεντρώθηκε στα χέρια ενός ατόμου … ενώ στον Νότο οι άνθρωποι είχαν την εξουσία να εκλέξουν τους δικούς τους ηγέτες”. “Γιατί δεν επιτρέπονταν στους λαούς του Βορρά να μιλήσουν ελεύθερα ,να αλληλεπιδράσουν και να μοιραστούν τις σκέψεις τους μαζί μου, ενώ οι άνθρωποι στο Νότο θα μπορούν να κάνουν ότι θέλουν! Βλέποντας αυτές τις διαφορές από πρώτο χέρι έσπασε την καρδιά μου. ”

Αυτό είναι το ελληνικό μουσείο που έχει αφήσει άναυδους τους Κορεάτες!(photos)

Φυσικά, αυτές οι εικόνες είναι μόνο μία άποψη του επισκέπτη. Αλλά σε γενικές γραμμές, αντικατοπτρίζουν ένα πραγματικό και ευρύ χάσμα μεταξύ των δύο Κορεά, δήλωσε ο Jennifer Jung-Kim, ειδικός της ιστορίας της Κορέας στην UCLA.

“Μερικά από τα ζευγάρια φωτογραφιών μπορεί να έχουν επιλεγεί για να επιδείξουν αυστηρή αντίθεση με τη Νότια Κορέα”, δήλωσε στην HuffPost. “Αλλά ναι, γενικά, οι δύο χώρες σήμερα είναι πολύ διαφορετικές και η μέση ζωή μιας Βόρειας Κορέας είναι πολύ διαφορετική από αυτή της Νότιας Κορέας”.

Ελεύθερος χρόνος στη  Νότια Κορέα

Ελεύθερος χρόνος στη Βόρειο Κορέα

Η νεολαία στη Νότια Κορέα

Η νεολαία στη Βόρειο Κορέα

Τα πάρκινγκ γεμάτα αμάξια στη Νότια Κορέα

Ταξιδεύοντας στους έρημους δρόμους της Βόρειας Κορέας!Θυμίζουν δρόμους-φαντάσματα!(photos)

Τα άδεια πάρκινγκ στη Βόρεια Κορέα

Φοιτητές στη Νότια Κορέα

Φοιτητές στη Νότια Κορέα

Σταθμός τρένου στη Νότια Κορέα

Σταθμός Τρένου στη Βόρεια Κορέα

Αυτός είναι ο νέος εντυπωσιακός πύργος στη Νότιο Κορέα που σπάει το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο (Photos)

Δρόμοι γεμάτοι ζωή στη Νότια Κορέα

Άδειοι δρόμοι στη Βόρεια Κορέα

Η εξοχή στη Νότεια Κορέα

Η εξοχή στη Βόρεια Κορέα

Προηγούμενο άρθροΑπίστευτο: Αυτό το site σε πληρώνει κάθε φορά που βρίσκεις φθηνές πτήσεις!
Επόμενο άρθροΝέα “hands free” υπηρεσία από την Easy Jet!!!
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ