Ορισμένες παραλίες είναι καλύτερες  με ομπρέλες, ξαπλώστρες και κοκτέιλ. Αλλά για να γνωρίσετε τις παραλίες όπως το Mkambati, τα παπούτσια για πεζοπορία και τα κανό δουλεύουν καλύτερα. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν υπάρχουν δρόμοι που να οδηγούν στην παραλία.

Horse-Shoe-Falls

Κρυμμένο μέσα σε ένα φυσικό καταφύγιο κατά μήκος της Άγριας Ακτής της Νότιας Αφρικής, ο μόνος τρόπος για να ταξιδέψετε εκεί είναι να κάνετε πεζοπορία κατά μήκος του ποταμού Mkambati ή να κολυμπήσετε μέχρι την ακτή. Αυτή η δυσκολία είναι ο λόγος για τον οποίο ακόμη και πολλοί νοτιοαφρικανοί δεν γνωρίζουν αυτή την παραλία σε προστατευμένο κόλπο, αν και είναι ένα από τα μεγάλα σπανιότερα του κόσμου.

Ο Μαυρίκιος μας παρασύρει στην τροπική αγκαλιά του

Εκεί ο ποταμός συναντά τη θάλασσα, πέφτει πάνω σε μαύρους βράχους σε έναν από τους λίγους καταρράκτες για να ρίχνει απευθείας στον ωκεανό. Τουλάχιστον, όταν η παλίρροια είναι υψηλή, το νερό ρέει κατευθείαν στον ωκεανό. Κατά την άμπωτη, το νερό πέφτει πάνω στην παραλία, όπου οι χελώνες φωλιάζουν και οι φώκιες κολυμπούν.

02 mkambati wild coast - RESTRICTED

“Υπάρχει μια τρύπα στον ίδιο τον καταρράκτη που μοιάζει με τζακούζι”, λέει ο Russel Hartshorne, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης της κοντινής Mtentu Lodge. “Δεν είναι ζεστό το νερό, αλλά τριγύρω υπάρχουν φυσαλίδες” Επειδή η γη ανήκει στις κοινότητες που κατοικούν εκεί, η Mtentu λειτουργεί σε συμφωνία με τα γύρω χωριά, τα οποία λαμβάνουν μέρος των εσόδων.

Mkambati-Falls-at-Low-tide

Ο ποταμός σχηματίζει μια σειρά από καταρράκτες καθώς κατευθύνεται προς τη θάλασσα. Μόλις 50 μέτρα πάνω από τους καταρράκτες Mkambati, οι Strandlooper Falls έχουν ύψος εννέα μέτρων, και εκεί φτιάχνουν τα σπίτια τους οι μπαμπουίνοι. Οι πιο ατρόμητοι πεζοπόροι ανεβαίνουν στην κορυφή και πηδούν στον ποταμό, που πετούν πέρα ​​από το καταφύγιο των μπαμπουίνων.

Διαβάστε ακόμα:  Πολυλίμνιο: Ένας επίγειος παράδεισος για μια μοναδική εκδρομή ένα Σαββατοκύριακο

Διασκέδασε στις διακοπές σου ανέξοδα

Περίπου 2,5 μίλια μακρύτερα, οι καταρράκτες Horseshoe και Swallow Tail Falls είναι μόνο για τους πιο σκληρούς. Ακόμη και τα κανό δεν μπορούν να τα καταφέρουν. Μετά από  άλλο δυο μίλια, τα κανό αράζουν για ένα τελευταίο ταξίδι μισού μιλίου, το οποίο διαρκεί μια ώρα για να πεζοπορήσει ο ταξιδιώτης πάνω από ογκόλιθους, να κολυμπήσει σε λίμνες και να ανέβει στα 100 μέτρα και στην πορεία να μπει σε ένα κρυμμένο, μαγευτικό φαράγγι. “Σε μια μέρα που έχετε κάνει ανάμεσα σε μια απόσταση έξι και 10 χιλιομέτρων με τα πόδια,  έχετε δει τρεις πραγματικά όμορφους καταρράκτες,” Hartshorne λέει.

01 mkambati wild coast

Το φυσικό αξιοθέατο του Mkambati αγκαλιάζει τον Ινδικό Ωκεανό. Το πλησιέστερο σημαντικό αεροδρόμιο βρίσκεται στο Durban, που βρίσκεται τέσσερις ώρες μακριά. Για να φτάσετε σε μέρη όπως το Mtentu Lodge, μπορεί να είναι πιο γρήγορο να σταματήσετε στο Port Edward και στη συνέχεια να κάνετε πεζοπορία, ποδηλασία ή ιππασία κατά μήκος της παραλίας στο πάρκο. Οι δρόμοι φτάνουν εκεί, τελικά, κατά μήκος μιας πολύ στρογγυλής διαδρομής – γίνονται πιο γρήγορα σε ένα 4×4 που μπορεί να κάνει την διαδρομή off-road.

 Πηγή:cnn.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ