Έχει χαρακτηριστεί ένα από τα δέκα ομορφότερα χωριά της Ευρώπης, και όποιος το έχει επισκεφθεί μπορεί εύκολα να καταλάβει το γιατί. Στην πανέμορφη ούτως ή άλλως Φλώρινα, το Νυμφαίο είναι ένα ξεχωριστό «στολίδι».

Χτισμένο σε υψόμετρο 1350 μέτρων, αποτελεί παραδοσιακό οικισμό στο νότιο άκρο του νομού, σε απόσταση περίπου 60 χιλιομέτρων από την πόλη της Φλώρινας.

Πνιγμένο σε δάση οξιάς, με τα πετρόκτιστα σπίτια του να εκπέμπουν αρχοντιά στις λιτές γραμμές τους και να ενσωματώνονται αρμονικά στο περιβάλλον, το Νυμφαίο είναι προορισμός που αναπτύσσεται ολοένα και περισσότερο, διατηρώντας τον χαρακτήρα και την αυθεντικότητά του.

Στην περιοχή δραστηριοποιείται και ο Αρκτούρος. Το περιβαλλοντικό κέντρο ενημέρωσης για την καφέ αρκούδα και τον λύκο βρίσκεται λίγο έξω από το χωριό και επιτελεί εξαιρετικό έργο τόσο στον τομέα της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης των πολιτών όσο και στη φροντίδα και περίθαλψη των αρκούδων.

Αυτός είναι ο τοπ ελληνικός χειμερινός προορισμός και μάλιστα μόλις 2 ώρες από την Αθήνα!

Διαβάστε ακόμα:
Άνω Βλασία: Ταξιδεύουμε στο ελατοσκέπαστο χωριό των Καλαβρύτων με τους εντυπωσιακούς καταρράκτες!

Το ταξίδι στη Φλώρινα, μπορεί να περιλαμβάνει πολλούς σταθμούς, καθώς ο νομός είναι γεμάτος καλαίσθητους προορισμούς. Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία για να επισκεφθείτε και την πόλη της Φλώρινας, την πιο παγωμένη της Ελλάδας.

Τον χειμώνα ίσως τα πράγματα είναι λίγο δύσκολα, καθώς η μέση ετήσια θερμοκρασία στην πόλη κυμαίνεται στους 12 βαθμούς ενώ τους χειμερινούς μήνες φτάνει και τους -10. Το περιβάλλον, οι άνθρωποι και οι εικόνες που θα πάρετε μαζί σας, πάντως, αναμφίβολα αξίζουν τον κόπο.ΦΛΩΡΙΝΑ ΝΥΜΦΑΙΟΦΛΩΡΙΝΑ ΝΥΜΦΑΙΟ

Και μερικές εικόνες από την πόλη της ΦλώριναςΦΛΩΡΙΝΑ ΝΥΜΦΑΙΟ

ΦΛΩΡΙΝΑ ΝΥΜΦΑΙΟ

Aegean: 150.000 θέσεις εσωτερικού από €19!

ΦΛΩΡΙΝΑ ΝΥΜΦΑΙΟ

πηγή:globalview.gr

- Advertisement -