Μπορεί εμείς να έχουμε αναγάγει σε εθνικό ζήτημα την πλαστική σακούλα, σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όμως που το μέτρο εφαρμόζεται εδώ και χρόνια,προχωρούν σε νέες λύσεις για την προστασία του περιβάλλοντος.

Σήμερα βρετανοί βουλευτές ζήτησαν την επιβολή νέου φόρου για τα χάρτινα ποτηράκια καφέ. Αν ψηφιστεί και εφαρμοστεί το νέο μέτρο, η επιβάρυνση θα φτάνει τις 25 πένες, δηλαδή περίπου 30 λεπτά του ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι οι πλαστικές σακούλες στην Ελλάδα χρεώνονται 3,72 λεπτά του ευρώ. Οι Βρετανοί συνήθως δέχονται με χαρά τέτοιου είδους αυξήσεις φόρων που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος.

Η «μαύρη πόλη» που είναι απλωμένη στη σκιά της Αίτνας

Ο αδιανόητος φόρος που θα επιβάλουν στη Βρετανία! Πραγματικά απίστευτος!

Πανικός: Αεροπορικά εισιτήρια για το Εδιμβούργο MONO 55,00 ευρώ! Θα γίνουν καπνός!

Οι πόροι από τον φόρο θα επενδύονται για τη βελτίωση των μονάδων ανακύκλωσης στη χώρα. Στόχος, όπως τον θέτει η διακομματική επιτροπή, θα είναι να καθιερωθεί ως το 2023 η ανακύκλωση όλων ποτηριών μίας χρήσης. Αν αυτό δεν γίνει εφικτό, τα ποτηράκια θα απαγορευτούν!

Διαβάστε ακόμα:
Το κορυφαίο βρετανικό National Geographic Traveller «αφιερώνει» το νέο του τεύχος στην Ελλάδα & προτείνει στους αναγνώστες του όσα πρέπει να επισκεφτούν στη χώρα μας

Προσφορά της τελευταίας στιγμής: 4ήμερο ταξίδι στη Μπριζ με αεροπορικά & ξενοδοχείο ΜΟΝΟ από με 235 €/άτομο!

Στη Βρετανία κάθε χρόνο πετιούνται 30.000 τόνοι ποτήρια καφέ (γύρω στα 2,5 δισ. τεμάχια) , από τα οποία ανακυκλώνεται μόλις 1 στα 400, κυρίως γιατί το πλαστικό στα χείλη του ποτηριού κάνει δύσκολη τη διαδικασία.

Μια λύση, όπως την προτείνει η επιτροπή, είναι οι καταναλωτές να φέρνουν από το σπίτι τους το δικό τους ποτηράκι. Ή να βάλουν λίγο πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. Πάντως και στη Βρετανία και στην Ελλάδα οι καταναλωτές μπορούν στις μεγάλες αλυσίδες, να βάζουν τον καφέ απευθείας σε δική τους γυάλινη κούπα.

πηγή:dailyathens.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ