Μπορεί εμείς να έχουμε αναγάγει σε εθνικό ζήτημα την πλαστική σακούλα, σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όμως που το μέτρο εφαρμόζεται εδώ και χρόνια,προχωρούν σε νέες λύσεις για την προστασία του περιβάλλοντος.

Σήμερα βρετανοί βουλευτές ζήτησαν την επιβολή νέου φόρου για τα χάρτινα ποτηράκια καφέ. Αν ψηφιστεί και εφαρμοστεί το νέο μέτρο, η επιβάρυνση θα φτάνει τις 25 πένες, δηλαδή περίπου 30 λεπτά του ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι οι πλαστικές σακούλες στην Ελλάδα χρεώνονται 3,72 λεπτά του ευρώ. Οι Βρετανοί συνήθως δέχονται με χαρά τέτοιου είδους αυξήσεις φόρων που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος.

Η «μαύρη πόλη» που είναι απλωμένη στη σκιά της Αίτνας

Πανικός: Αεροπορικά εισιτήρια για το Εδιμβούργο MONO 55,00 ευρώ! Θα γίνουν καπνός!

Οι πόροι από τον φόρο θα επενδύονται για τη βελτίωση των μονάδων ανακύκλωσης στη χώρα. Στόχος, όπως τον θέτει η διακομματική επιτροπή, θα είναι να καθιερωθεί ως το 2023 η ανακύκλωση όλων ποτηριών μίας χρήσης. Αν αυτό δεν γίνει εφικτό, τα ποτηράκια θα απαγορευτούν!

Διαβάστε ακόμα:  “The Digital Gate IV: The Airport Innovation Challenge”: Ανακοινώθηκαν οι ομάδες που συνεχίζουν στην 3η και τελική φάση με την ανάπτυξη των πιλοτικών εφαρμογών

Προσφορά της τελευταίας στιγμής: 4ήμερο ταξίδι στη Μπριζ με αεροπορικά & ξενοδοχείο ΜΟΝΟ από με 235 €/άτομο!

Στη Βρετανία κάθε χρόνο πετιούνται 30.000 τόνοι ποτήρια καφέ (γύρω στα 2,5 δισ. τεμάχια) , από τα οποία ανακυκλώνεται μόλις 1 στα 400, κυρίως γιατί το πλαστικό στα χείλη του ποτηριού κάνει δύσκολη τη διαδικασία.

Μια λύση, όπως την προτείνει η επιτροπή, είναι οι καταναλωτές να φέρνουν από το σπίτι τους το δικό τους ποτηράκι. Ή να βάλουν λίγο πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. Πάντως και στη Βρετανία και στην Ελλάδα οι καταναλωτές μπορούν στις μεγάλες αλυσίδες, να βάζουν τον καφέ απευθείας σε δική τους γυάλινη κούπα.

πηγή:dailyathens.gr

Προηγούμενο άρθροΗ «μαύρη πόλη» που είναι απλωμένη στη σκιά της Αίτνας
Επόμενο άρθροΑνατροπή “βόμβα” στα διπλώματα οδήγησης: Τι προβλέπει το πολυνομοσχέδιο!
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ