Ένα από τα πιο εκπληκτικά μέρη στον κόσμο, ο Αμαζόνιος «κρύβει» τόση άγρια φύση και ομορφιά που δύσκολα περιγράφεται. Ας τον μάθουμε καλύτερα από εντυπωσιακά info γι’ αυτόν, που οι περισσότεροι δεν είχαν υπ’ όψιν.

Στον Αμαζόνιο υπάρχει ένα τυφλό είδος μυρμηγκιού, το οποίο θεωρείται άμεσος απόγονος του πρώτου είδους μυρμηγκιού του κόσμου.

15 σημάδια που προδίδουν τον εθισμό σου στα ταξίδια

Ο Martin Strel, κολυμβητής μακρινών αποστάσεων από τη Σλοβενία, έχει κολυμπήσει όλο το μήκος του Αμαζονίου σε λίγο παραπάνω από 2 μήνες.

Κάτω από τον Αμαζόνιο βρίσκεται ένας άλλος ποταμός, περίπου 4 χιλιόμετρα βαθύς, πιο φαρδύς και το ίδιο μακρύς. Η ονομασία του είναι Rio Hamza.

Συγκεντρώσαμε τα πιο ινσταγκραμικά σημεία της Αττικής! (φωτογραφίες)

Αποτέλεσμα εικόνας για Αμαζόνιο

Το 20% του οξυγόνου του κόσμου προέρχεται από το δάσος του Αμαζονίου.

Παρ’ όλο που διάφορες αποστολές στο παρελθόν προσπάθησαν να βρουν τις χαμένες πόλεις του Αμαζονίου που λέγεται ότι ήταν γεμάτες χρυσάφι, οι επιστήμονες πλέον αμφιβάλλουν για το αν θα μπορούσε ένας πολιτισμός να ευδοκιμήσει σε τόσο αντίξοες συνθήκες.

Η καταβόθρα Thor πνίγει όποιον την πλησιάσει! Αδιανόητα όμορφη και απίστευτα επικίνδυνη

Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο Αμαζόνιος φαίνεται πως φιλοξενεί 2,5 εκατομμύριαείδη εντόμων.

Εκεί υπάρχουν φυλές ανθρώπων που δεν έχουν έρθει ποτέ σε επαφή με άλλους και μερικοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι πρέπει να παραμείνουν έτσι.

O έξυπνος δρόμος που ανάβουν τα φώτα όταν περνάει αυτοκίνητο! Που βρίσκεται;

Γλυκή: Το ιστορικό χωριό του Σουλίου στις όχθες του Αχέροντα με τις πηγές, τα τρεχούμενα νερά και τα υπεραιωνόβια δέντρα του

Αποτέλεσμα εικόνας για Αμαζόνιο

Από άποψη ροής νερού, ο Αμαζόνιος είναι μεγαλύτερος από τα επόμενα 8 μεγαλύτερα ποτάμια του κόσμου μαζί!

Στον Αμαζόνιο υπάρχουν πάνω από 3 χιλιάδες φρούτα, με τις δυτικές κουλτούρες να καταναλώνουν περίπου 200. Ακόμη, εκεί φιλοξενούνται περισσότερα από τα μισά είδη ζώων του κόσμου.

 

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ