Eίναι γεγονός πως για κάθε εποχή η Ελλάδα έχει το κατάλληλο μέρος για να αποδράσουμε. Από τις απίθανες λίμνες στα βουνά και από τα ποτάμια στις θάλασσες και τα καταπράσινα δάση, η ομορφιά της χώρας μας βρίσκεται όπου κι αν γυρίσουμε το βλέμμα. 

Ειδικά το χειμώνα, δεν είναι λίγα τα ορεινά και γραφικά χωριά σε μεγάλο υψόμετρο (ή κοντά σε χιονοδρομικά κέντρα) που μας κλείνουν το μάτι.

Και κυρίως αυτή την εποχή του χρόνου που ξεκλέβουμε και μία-δύο μέρες από τη δουλειά, είναι σχεδόν βέβαιο ότι όλο και κάποιο ταξιδάκι στα χιόνια θα οργανώσουμε. Είτε είστε από τη βόρεια Ελλάδα, είτε από τη Στερεά, είτε από την Πελοπόννησο, κάπου εκεί γύρω, έχετε κι έναν χειμερινό προορισμό για κάθε γούστο.

Ελατοχώρι: Χριστούγεννα στη σκιά του Ολύμπου

Τι γίνεται όμως με όσους έμειναν στην Αθήνα;

Εκτός του ότι η πρωτεύουσα είναι στα κέφια της τα Χριστούγεννα, πανέμορφη, στολισμένη και ψιλοάδεια, έχει πολύ κοντά της αυτό που ψάχνουμε όλοι τα Χριστούγεννα.

Γραφικά χωριουδάκια σε αλπικό τοπίο. Με παραδοσιακά ταβερνάκια, ξενώνες με τζάκι, χουχουλιάρικα καφέ και απίθανες βόλτες στη χιονισμένη φύση.

Μιλάμε φυσικά για τα Τρίκαλα Κορινθίας, τα οποία βρίσκονται 144 χιλιόμετρα μακριά από την Πρωτεύουσα, κάτι που μεταφράζεται σε λιγότερο από 2 ώρες ταξίδι με το αυτοκίνητο.

 Shutterstock

Τα Τρίκαλα είναι ένας μαγευτικός προορισμός αφού συνδυάζει όσα είπαμε πιο πάνω, συν το γεγονός ότι παίρνεις τρία σε ένα, αφού χωρίζεται σε τρεις οικισμούς: τα Άνω Τρίκαλα, τα οποία βρίσκονται σε υψόμετρο 1100 μέτρων, τη Μέση Συνοικία Τρικάλων, στα 1050 μέτρα, και το πιο τουριστικό κομμάτι, τα Κάτω Τρίκαλα, σε υψόμετρο 900 μέτρων.

Διαβάστε ακόμα:
Τσαγκαράδα: Περιπλανιόμαστε σε ένα από τα ομορφότερα χωριά του Πηλίου ανάμεσα σε βουνό και θάλασσα!

Το μυστικό χωριό-μπιζουδάκι του Παρνασσού που μας υποδέχεται με αχνιστό ελληνικό καφεδάκι

Τα Άνω και Μεσαία Τρίκαλα, βρίσκονται μέσα σε ένα πυκνό ελατόδασος που όταν χιονίζει γίνεται ακαταμάχητο.

 Shutterstock

Τα Κάτω Τρίκαλα, είναι πολύ γνωστά για τις μεγάλες εκτάσεις Κορινθιακής σταφίδας, όπως και τα αμπέλια. Δέντρα όπως ελιές, καρυδιές και κερασιές, βρίσκονται κατά μήκος του δρόμου.

Μέσα στην Κάτω συνοικία, που είναι η παλιότερη συνοικία των Τρικάλων και αποτελεί ιστορική συνέχεια του αρχαίου Πύσαιου της Πελλήνης (Ο Παυσανίας αναφέρεται στην περιοχή στο έργο του «Αχαϊκά») βρίσκεται μια πλατεία με αιωνόβια πλατάνια και ταβέρνες που σερβίρουν παραδοσιακά τοπικά προϊόντα.

3 χλμ πιο ψηλά, θα συναντήσουμε τα Μεσαία Τρίκαλα με πανοραμική θέα στα βουνά της Κορινθίας, ενώ λίγο πιο πάνω, θα δούμε τα Άνω Τρίκαλα Κορινθίας (λεγόταν και «αρχοντομαχαλάς» την εποχή της Τουρκοκρατίας). Τα Άνω Τρίκαλα, ήταν η έδρα της αρχοντικής οικογένειας των Νοταράδων που εγκαταστάθηκαν εκεί στις αρχές του 16ου αιώνα.

Σαν σε παραμύθι!Το ελληνικό χωριουδάκι που θα σας μαγέψει!

Πετρόκτιστα σπίτια, αρχοντικά και εκκλησίες αιχμαλωτίζουν κάθε επισκέπτη.

Για να πάτε, μπείτε στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου ή Αθηνών-Πάτρας και βγείτε στην έξοδο για Ξυλόκαστρο. Πινακίδες σάς οδηγούν αριστερά, κάτω από τη γέφυρα της Εθνικής Οδού προς Τρίκαλα.

Θα περάσετε μέσα από τα χωριά Μερτικαίικα και Ρίζα. Βγαίνοντας από τη Ρίζα θα συνεχίσετε βόρεια προς Τρίκαλα και Ρέθι. Στη μεγάλη διασταύρωση που θα συναντήσετε θα πάτε αριστερά προς Τρίκαλα και όχι δεξιά για Ρέθι ή Σοφιανά. Μετά από μερικά χιλιόμετρα μέσα από τους αμπελώνες θα συναντήσετε τα Τρίκαλα Κορινθίας.

πηγή:bovary.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ