Μικρό νησί στην άκρη του Αιγαίου, μόλις 2 ώρες μακριά από τη Σαντορίνη και αν ο ανταγωνισμός σε σχέση με την ομορφιά είναι σκληρός, την κερδίζει στην ειλικρινή, αυθεντική απλότητα.Ο δήμος Ανάφης ωστόσο μας εκπλήσσει με την πρόσφατη ανακοίνωση του…

Αποτέλεσμα εικόνας για αναφη ελευθερο καμπινγκ

Εναλλακτικός προορισμός από πάντα, το νησί ξενυχτάει μέχρι το πρωί με σήμα κατατεθέν τα αυτοσχέδια πάρτι στις παραλίες. Προσφέρεται για οδοιπορικές περιηγήσεις –πολλά μονοπάτια με πιο βατό αυτό που ξεκινάει από τη Χώρα και καταλήγει στη Μονή Ζωοδόχου Πηγής–, ελεύθερο camping και… κοινωνικοποίηση. Στο τέλος του καλοκαιριού όλο το νησί καταλήγει να έχει γίνει μια παρέα.

- Advertisement -
Διαβάστε ακόμα:  Δύο ελληνικά νησιά που δεν σου έρχονται πρώτα στο μυαλό αλλά προσφέρουν αξέχαστες καλοκαιρινές εμπειρίες

Ωστόσο σύμφωνα με ανακοίνωση του ο δήμος  του νησιού απαγόρευσε την ελεύθερη κατασκήνωση στις παραλίες Όρμος Αγίου Νικολάου,Κλεισίδι,Μεγάλος Ποταμός,Άγιοι Ανάργυροι και στη παραλία Μοναστήρι.

Αποτέλεσμα εικόνας για αναφη ελευθερο καμπινγκ

Έτσι,σύμφωνα με τον δήμο η μόνη παραλία η οποία δεν απαγορεύεται η ελεύθερη κατασκήνωση είναι ο Ρούκουνας ,μιας και οι Βόρειες παραλίες δεν επιτρέπουν κάτι τέτοιο εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

πηγή:anafimunicipality

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ