Ένα νησί με απόλυτη ησυχία γύρω, τυρκουάζ θάλασσα… τόσο διαυγή που μπορείς να δεις πεντακάθαρα το είδωλό σου μέσα τους και ζεστά νερά! Ένας τεράστιος φυσικός κόλπος με μήκος που ξεπερνάει τα 700 μέτρα!

Απέναντι από τη Βουρβουρού, στη Σιθωνία Χαλκιδικής, σε απόσταση μόλις δέκα χιλιομέτρων από τον Άγιο Νικόλαο, βρίσκεται λοιπόν αυτό το νησάκι- παράδεισος…ο Διάπορος.

Το ελληνικό νησί με την άγρια φύση, τους καταρράκτες και τα πλατανοδάση που φτάνουν ως τις παραλίες! (photos)

Έχει έκταση 3,2 τ.χλμ. και ένα τεράστιο φυσικό κόλπο μήκους 700 μέτρων και πλέον, ο οποίος χρησιμεύει ως τόπος ελλιμενισμού για τα καράβια , όταν η θάλασσα γίνεται τρικυμιώδης. Ο κόλπος καταλήγει σε αβαθή νερά, που παραμένουν πάντα θερμά και είναι κατάλληλα για χειμερινούς κολυμβητές. Το μεγαλύτερο τμήμα του νησιού καλύπτεται από πευκοδάσος.

Ο εξωτικός παράδεισος της Χαλκιδικής με τα τυρκουάζ νερά και το μεγάλο μυστικό! (photos)

Η Διάπορος, το νησί με τα μονίμως ζεστά, διάφανα, τυρκουάζ νερά, βρίσκεται απέναντι από τη Βουρβουρού. Και όταν λέμε Βουρβουρού, εννοούμε μία από τις καλύτερες περιοχές ολόκληρης της Χαλκιδικής, και των 3 ποδιών μαζί. Άλλωστε το δεύτερο πόδι είναι μοναδικό, πολύ διαφορετικό από το πρώτο πόδι.

Ο «κρυμμένος» παράδεισος της Ελλάδας βρίσκεται στη Μεσσηνιακή Μάνη! (photos)

Παρά το γεγονός πως, όπως προείπαμε, ο φυσικός κόλπος που σχηματίζεται είναι αρκετά μεγάλος, τα νερά στο νησάκι δεν είναι ποτέ κρύα, με αποτέλεσμα ν’ αποτελεί must για τους χειμερινούς κολυμβητές, οι οποίοι δε χάνουν την ευκαιρία να πάνε στη Διάπορο και να κολυμπήσουν όλο τον χρόνο.

Διαβάστε ακόμα:
Ταξιδεύουμε στη «μεσαιωνική» Ελλάδα μέσα από 6 πανέμορφους προορισμούς που μοιάζουν βγαλμένοι από άλλη εποχή...

Ο εξωτικός παράδεισος της Χαλκιδικής με τα τυρκουάζ νερά και το μεγάλο μυστικό! (photos)

Ο μοναδικός τρόπος για να φτάσει κανείς εκεί είναι να… διαπραγματευτεί με τους ψαράδες της Βουρβουρούς και των γύρω περιοχών προκειμένου να σε μεταφέρουν με τις βαρκούλες τους. Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, πως οι πιο επιφανείς επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης έχουν εκεί τα εξοχικά τους.

Αίγινα οδηγός: 50 tips και διευθύνσεις από τον Τάσο Δούση για φαγητό,ποτό, παραλίες, αξιοθέατα και διαμονή!

Αν θέλετε, επομένως, να βεβαιωθείτε και μόνοι σας πως σαν την Χαλκιδική δεν έχει, αλλά ούτε και σαν το νησάκι που βρίσκεται απέναντι από την ανατολική πλευρά του δεύτερου ποδιού της, τότε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να περάσετε έστω και για μία φορά στη ζωή σας από τη Διάπορο.

Ο εξωτικός παράδεισος της Χαλκιδικής με τα τυρκουάζ νερά και το μεγάλο μυστικό! (photos)

Ο καθένας μας δικαιούται μια βόλτα στον Παράδεισο- έτσι δεν είναι;

Ποια είναι η πορτοκαλί παραλία του Ιονίου που υπόσχεται ένα εξωτικό καλοκαίρι; (photos)

Τέλος σας έχουμε ένα υπέροχο GoPro βίντεο να απολαύσετε:

 

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ