Ο Λεονάρντο ντι Κάπριο μπορεί να μην σκοπεύει να εγκαταλείψει την μεγάλη του αγάπη, την υποκριτική, αλλά σύντομα θα αναλάβει και χρέη ξενοδόχου! Ο διάσημος ηθοποιός αποφάσισε να μετατρέψει το ιδιωτικό του νησί, «Blackadore Caye Resort», που βρίσκεται στο Μπελίζ στις ακτές της Καραϊβικής, σε ένα θέρετρο με υπερπολυτελή καταλύματα.

aa1

Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι ότι όλος ο σχεδιασμός θα γίνει με οικολογικό τρόπο προστατεύοντας το περιβάλλον, αποδεικνύοντας έτσι για ακόμα μια φορά ότι είναι ένας από τους πιο «ταγμένους» ακτιβιστές όσον αφορά την οικολογία και το μέλλον του πλανήτη.

Το σχέδιο, που αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2018, θα περιλαμβάνει 36 συγκροτήματα κατοικιών και 36 ενοικιαζόμενα μπανγκαλόους, φτιαγμένα από ξύλο και μάρμαρο, ενώ η αρχιτεκτονική θα είναι εμπνευσμένη από τα πρότυπα του αρχαίου πολιτισμού των Μάγιας που έζησαν και στη συγκεκριμένη περιοχή.

aa2

Για την κάθε κατοικία θα χρησιμοποιηθούν υλικά που θα βελτιώνουν την ποιότητα του νερού και του αέρα, ενώ δεν θα γίνει χρήση ορυκτών καυσίμων.

Το σύστημα φωτισμού μάλιστα που θα εγκατασταθεί θα είναι το λεγόμενο “circadian lighting” με το οποίο το φως θα προσαρμόζεται στις αποχρώσεις του ήλιου, αλλάζοντας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Δηλαδή θα ξεκινά με απαλό μπλε το πρωί, παίρνοντας πιο ζεστές αποχρώσεις κατά τις μεσημεριανές ώρες.

Διαβάστε ακόμα:  Σαντορίνη: Το ολοκαίνουργιο πολυτελές boutique ξενοδοχείο με την εξαιρετική αισθητική και εκπληκτική θέα

 

aa5

Το εν λόγω σύστημα αποδεδειγμένα έχει πολλά οφέλη καθώς βοηθά στην βελτίωση του ύπνου, στην ξεκούραση αλλά και στην υγεία. Επιπλέον θα επιλεχθούν φωτοβολταϊκά καθώς και άλλες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, πράγμα εξαιρετικά ευεργετικό για το νησί που βρίσκεται εδώ και χρόνια αντιμέτωπο με σοβαρά προβλήματα αποψίλωσης και διάβρωσης της άμμου.

aa4
Τα καλά όμως νέα δεν σταματούν εδώ! Ο οικολογικός αυτός παράδεισος αναμένεται να φέρει και οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή. Για την υλοποίηση του σχεδίου πρόκειται να χρησιμοποιηθούν τοπικά προϊόντα και να εργαστούν άνθρωποι από την περιοχή γεγονός που θα τονώσει την τοπική οικονομία, ενώ με την ολοκλήρωσή του αναμένεται να ανοίξουν 400 νέες μόνιμες θέσεις εργασίας συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη του νησιού. Συγκεκριμένα, όπως υπολογίζεται, το εγχείρημα αυτό θα αποφέρει έσοδα που θα αγγίξουν τα 200 εκατομμύρια δολάρια τα επόμενα 20 χρόνια.

Πηγή: www.msn.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ