Ο 54χρονος Δημήτρης Κυμιατζής είναι ένας άνθρωπος του κρασιού που δούλεψε για 12 χρόνια σε ένα μεγάλο επισκέψιμο οινοποιείο στη Σαντορίνη και σήμερα βρίσκεται πίσω από την δημιουργία του greek-wineries.com.

Ο 54χρονος Δημήτρης Κυμιατζής είναι ένας άνθρωπος του κρασιού. Ο ίδιος δούλεψε για 12 χρόνια σε ένα μεγάλο επισκέψιμο οινοποιείο στη Σαντορίνη. Εκεί είδα μια μεγάλη έλλειψη και και μια μεγάλη ευκαιρία και για το κρασί και για τον τουρισμό. Με βάση τις δικές του δυνάμεις συμμετείχε στη προσπάθεια να δημιουργηθεί μια ευρεία βάση επισκέψιμων οινοποιείων σε όλη τη χώρα. Το έβαλε μπροστά και το πέτυχε. Το site greek-wineries.comείναι η έκφραση αυτής της προσπάθειας. Σήμερα η βάση περιλαμβάνει 180 επισκέψιμα οινοποιεία και είναι στην αγγλική γλώσσα συμβάλωντας με ένα ιδιαίτερο τρόπο στην εδραίωση και την ανάπτυξη του οινοτουρισμού στη χώρα μας.

Αποτέλεσμα εικόνας για οινοτουρισμός

Ο ίδιος μας αφηγείται τα της διαδρομής του greek-wineries.com : «Με 12 χρόνια θητεία σε μεγάλο επισκέψιμο οινοποιείο στη Σαντορίνη, κατανόησα ότι ο μελλοντικός επισκέπτης της χώρας μας, μαθαίνει για τον Ελληνικό οινοτουρισμό, αφού φτάσει στον τόπο που έχει επιλέξει να κάνει της διακοπές του.

Τα must see «μυστικά» της Τοσκάνης σε 7 ημέρες!!!

Αποτέλεσμα εικόνας για οινοτουρισμός

Τότε είναι αργά. Και αυτό γιατί έχει κάνει, το πρόγραμμά του σε μεγάλο βαθμό.

Συνειδητοποίησα ότι, δεν έχει την δυνατότητα να πληροφορηθεί ποια, που και πόσα οινοποιεία σε όλη την Ελλάδα είναι επισκέψιμα.

Έτσι αποφάσισα να συμμετέχω σε ένα site για τον οινοτουρισμό αποκλειστικά για την Ελλάδα – ένα site που θα ενημερώνει τον αυριανό επισκέπτη της χώρας μας, ότι η Ελλάδα διαθέτει υπέροχα οινοποιεία, ανθρώπους με αγάπη και όνειρα για τον τόπο τους, τη φύση, το αμπέλι , το κρασί. Και κυρίως φιλόξενους.

Tο πιο ακριβό μπουκάλι βότκας αξίας 1,3 εκατ. δολαρίων! Είχε κλαπεί στην Κοπεγχάγη

Ας μην ξεχνάμε. Ο οινοτουρισμός είναι πρώτα φιλοξενία.

Εμείς η Ομάδα του Greek Wineries Πιστεύουμε ότι τα οινοτουριστικά – οινοποιεία της Ελλάδας, δεν είναι γνωστά έξω από τα σύνορα της χώρας, όσο τους αξίζει !

Διαβάστε ακόμα:  Παίρνουμε τα... βουνά: Εκδρομή σε κάποια από τα ομορφότερα χωριά της Ελλάδας!

Μέχρι τώρα στο greek-wineries.com φιλοξενούνται 180+ επισκέψιμα οινοποιεία σε όλη τη χώρα. (σε 11 γεωγραφικές περιφέρειες)

Αποτέλεσμα εικόνας για οινοτουρισμός

Daily Τelegraph: Ελλάδα και Κύπρος κορυφαίοι τουριστικοί προορισμοί το 2018
Δημήτρης Κυμιατζής: Ο δημιουργός του χάρτη των επισκέψιμων οινοποιείων της Ελλάδας

Η Αττική είναι αδικημένη : Η Περιφέρεια Αττική βρίσκεται στην τρίτη θέση κατάταξης των Επισκέψεων (4.543.000), με κύριες πηγές:

τις ΗΠΑ (554.000 ), το Ην. Βασίλειο (536.000 ) και την Κύπρο (313.000 ).
Μέση Διάρκεια Παραμονής ανά Επίσκεψη στην Αττική ήταν 5,5 διανυκτερεύσεις (2016)
Οι επισκέπτες λοιπόν περνούν δίπλα μας, αλλά δεν γνωρίζουν για τα επισκέψιμα οινοποιεία της Αττικής. Παρουσιάζονται 20 Επισκέψιμα οινοποιεία (συν ένα που είναι σε επεξεργασία ).
Στα 17 από αυτά οι φωτογραφίες είναι δικές μας. Επισκεφτήκαμε τα οινοποιεία. Μιλήσαμε με τους οινοποιούς.
Τα οινοποιεία συμμετέχουν δωρεάν σε αυτή την προσπάθεια.
Πρόκειται για την μεγαλύτερη λίστα επισκέψιμων οινοποιείων της Αττικής στο διαδίκτυο.

Τα 10 μπαρ που πρέπει να επισκεφθείς τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σου

Με περισσότερες από 12 φωτογραφίες και κείμενο, το ακριβές στίγμα του στο χάρτη της Google, στοιχεία επικοινωνίας, ωράριο λειτουργίας, το κάθε οινοποιείο παρουσιάζει τον εαυτό του.

Ο αυριανός επισκέπτης μπορεί να αξιολογήσει ποια τον ενδιαφέρουν, ανάλογα την περιοχή, το ωράριο, τις παροχές, την ιστορία, ή άλλα κριτήρια, που θα αναπτύξει βλέποντας τόσες φωτογραφίες και όχι μόνον μια.

Αποτέλεσμα εικόνας για οινοτουρισμός

Για την ώρα το greek-wineries.com είναι στα Αγγλικά. Την γλώσσα του τουρισμού.

Ζητάμε συγγνώμη από το Έλληνα οινόφιλο, που το site δεν είναι στην Ελληνική γλώσσα. Πολύ σύντομα θα διορθώσουμε αυτό μας, το λάθος. Τα ελληνικά θα είναι η επόμενη γλώσσα.

Παρά την οικονομική και κοινωνική κρίση, το ελληνικό κοινό πολλαπλασιάζει το ενδιαφέρον του , να επισκεφθεί ένα οινοποιείο.
Ο οινοτουρίστας δεν κινείτε με το παραδοσιακό “σακίδιο πλάτης”
Ίσως δεν μπορούμε ακόμη να εκτιμήσουμε την αξία των επισκέψιμων οινοποιείων.
O οινοτουρισμός θα να γίνει ένας μεγάλος πόλος έλξης διεθνώς, για την χώρα μας».

πηγή:.protothema.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ