Γιάννης Καλλιάνος καιρός

Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος αναφέρει πως ο καιρός δεν λέει να βελτιωθεί για τις επόμενες ημέρες. 

Έτσι, «μέχρι και το προσεχές Σαββατοκύριακο θα επικρατήσουν συνθήκες αστάθειας πάνω από τον ελλαδικό χώρο, με αποτέλεσμα οι καταιγίδες να είναι καθημερινό φαινόμενο για τις επόμενες ημέρες.

Διακοπές δίπλα στην Αθήνα σε μαγευτικά τοπία με μόλις 13€ τη μέρα; Κι όμως, γίνεται!

Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού των επόμενων ημερών είναι ότι η ημέρα θα ξεκινά με πολύ μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια για τις περισσότερες περιοχές της χώρας, όμως από το μεσημέρι έως το απόγευμα (τις θερμές ώρες της ημέρας δηλαδή) θα αναπτύσσονται γρήγορα νεφώσεις και θα εκδηλώνονται μπόρες, βροχές, τοπικές καταιγίδες ή ακόμη και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Οι περιοχές που θα επηρεάζονται κυρίως είναι τα τμήματα της ηπειρωτικής Ελλάδας, από το ύψος περίπου των δυτικότερων περιοχών της Θράκης και νοτιότερα έως και την Πελοπόννησο.

Η συνήθης απορία είναι η εξής: “Θα εκδηλώνονται καταιγίδες σε όλα τα ηπειρωτικά αυτές τις μέρες;”. Η απάντηση είναι “όχι”. Από αύριο, Τρίτη, θα εισέλθουμε σε μια περίοδο όπου θα επικρατήσει η αστάθεια, δηλαδή θα επηρεάζονται ιδιαιτέρως τα ορεινά και ημιορεινά τμήματα από αυτές τις ισχυρές καταιγίδες. Όμως, παρόλο που η πιθανότητα είναι μειωμένη για να επηρεαστούν αντίστοιχα οι παραθαλάσσιες περιοχές, ενδεχομένως να συμβεί και αυτό.

Διαβάστε ακόμα:
Καιρός 2/2: Έντονα φαινόμενα με βροχές & καταιγίδες - Ψυχρή εισβολή το πρώτο 10ήμερο του Φλεβάρη (βίντεο)

Με λίγα λόγια, θα σας πω ότι από αύριο Τρίτη έως και την προσεχή Κυριακή, όσο πιο απομακρυσμένα από τις παραλίες είστε, τόσο πιο πιθανό είναι να εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες. Και αναφέρομαι μόνο στους κατοίκους των ηπειρωτικών περιοχών. Από την Πέμπτη όμως και έπειτα, όλα τα στοιχεία συγκλίνουν στο γεγονός ότι πλέον θα επηρεαστούν και παραθαλάσσιες περιοχές.

Προσοχή όμως, οι μεσημεριανές-απογευματινές καταιγίδες που θα εκδηλώνονται από αύριο, Τρίτη, θα είναι κατά τόπους πολύ ισχυρές και ενδεχομένως να δημιουργήσουν προβλήματα στις καλλιέργειες ή ακόμη και να προκαλέσουν πλημμυρικά επεισόδια. Επίσης, όπως συνέβη και την Κυριακή στην Αθήνα, μη σας ξεγελά το γεγονός ότι η ημέρα θα ξεκινάει με πολύ μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια για τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Όλα θα αλλάζουν μετά το μεσημέρι…

Απίστευτη ταξιδιωτική οδηγία της Μεγάλης Βρετανίας για την Ελλάδα!

Καλή εβδομάδα σε όλες και όλους. Και να μου το θυμηθείτε, θα κουραστείτε αυτή την εβδομάδα να ακούτε μπουμπουνητά…».
Πηγή: iefimerida.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ