Το Suurhusen είναι ένα μικρό χωριό στη βόρεια Γερμανία. Ο πύργος που βρίσκεται το καμπαναριό της εκκλησία του έχει πάρει τέτοια κλίση που έχει ξεπεράσει το διάσημο πύργο της Πίζας. Επιβεβαιώνεται μάλιστα και από το βιβλίο Guinness, καθώς κατέχει το ρεκόρ του κτηρίου με τη μεγαλύτερη κλίση στον κόσμο.

Η εκκλησία χτίστηκε το Μεσαίωνα σε μια βαλτώδη περιοχή. Για να διασφαλίσουν τη στατικότητα του πύργου οι κατασκευαστές στήριξαν την εκκλησία σε μια συστάδα βελανιδιές. Κατά το 18ο αιώνα η περιοχή άρχισε να ξηραίνεται και σιγά σιγά ο πύργος απέκτησε κλίση.

Βερολίνο: 10 οικονομικά ξενοδοχεία για μια αξεχαστη διαμονή στην πρωτεύουσα της Γερμανίας! (photos)

Μπορεί οπτικά να φαίνεται η μεγάλη του κλίση, σε σχέση με τον πύργο της Πίζας, αλλά αυτό οφείλεται στη διαφορά ύψους (ο πύργος της Πίζας είναι πολύ ψηλότερος). Στην πραγματικότητα βέβαια ο πύργος του Suurhusen έχει κλίση 5,19 μοιρών ενώ ο πύργος της Πίζας μόλις 3,99 μοίρες.

Διαβάστε ακόμα:
10+1 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε στη Μάνη! Προτάσεις για μετά την πανδημία...

Από το 1970 απαγορεύεται η πρόσβαση στον πύργο και τη γύρω έκταση καθώς υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης. Κάποια στιγμή τέθηκε και θάμα κατεδάφισή του, αλλά οι ντόπιοι αποφάσισαν τη στήριξή του πάρα το μεγάλο κόστος.

Μην πας στη Γερμανία αν δεν μάθεις αυτά τα 8 πράγματα… για τους Γερμανούς!

Οι 10 πιο όμορφες μεσαιωνικές πόλεις της Γερμανίας (photos)

Το πιο χαρούμενο σπίτι στον κόσμο… βρίσκεται στην Γερμανία (photos)

Η Γερμανία έχει ένα δέντρο… που προσελκύει όλους τους ερωτευμένους! (photos)

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ