Την συγκλονιστική εμπειρία ενός Χιλιανού τουρίστα που χάθηκε στον Αμαζόνιο στην Βολιβία και επέζησε χάρη σε ένα κοπάδι μαϊμούδων εξιστορεί το National Geographic.

Ο Μεϊκούλ Κοροσέο Ακούνια από την Χιλή είχε επισκεφτεί την Βολιβία με στόχο να εξερευνήσει το Εθνικό Πάρκο Μαντίντι. Το πυκνό δάσος έχει έκταση 18.958 τετραγωνικά χιλιόμετρα και κρύβει πολλούς κινδύνους για τους περιπετειώδεις τουρίστες που θέλουν να το εξερευνήσουν, γι’ αυτό τον λόγο είναι απαραίτητο να ακολουθήσει κανείς τους έμπειρους ξεναγούς που οργανώνουν μαζικές εκδρομές στην φύση.

Διαβάστε ακόμα: Η νέα καλοκαιρινή μόδα που θα κάνει κάθε άντρα να αλληθωρίσει

Ο Μεϊκούλ συμμετείχε σε μια από τις οργανωμένες εκδρομές στο Μαντίτι. Το γκρουπ του θα εξερευνούσε το δάσος κατά την διάρκεια της ημέρας και την νύχτα θα διανυκτέρευε σε διάφορες κατασκηνώσεις, την τοποθεσία των οποίων γνωρίζουν μόνο οι ξεναγοί.

Μια νύχτα, που ο 25χρονος άνδρας επέστρεψε στην κατασκήνωση, προσκλήθηκε από τον Φέιζερ Νάβα, ιδιοκτήτη του τουριστικού γραφείου, να του προτείνει να συμμετάσχει σε μια τελετή με κεριά τσιγάρα και φύλα κόκας προς τιμήν της Πατσαμάμα, δηλαδή της μητέρας φύσης.

Ο Μεϊκούλ αρνήθηκε να συμμετάσχει και ήταν ο μόνος που επέστρεψε στην καλύβα του. Μέσα σε λίγα λεπτά είχε εξαφανιστεί και κανείς δεν γνώριζε που βρισκόταν. Οι ντόπιοι ξεναγοί φοβούνταν τα χειρότερα: ο Χιλιανός προσέβαλε την Πατσαμάμα και εκείνη ζήτησε από τα πνεύματα του δάσους να τον κρύψουν σε μια άλλη διάσταση.

Διαβάστε ακόμα:
"Μήδεια": Το απίστευτο χιονισμένο σκηνικό που δημιούργησε στην Αττική (βίντεο)

Πράγματι, στην Βολιβία οι άνθρωποι δοξάζουν και σέβονται την φύση. Πιστεύουν ότι, όταν κάποιος την απορρίψει, αυτή περιπλέκει τις σκέψεις του, τον τρελαίνει και τον οδηγεί σε ένα μέρος που κανείς δεν μπορεί να βρει. Σε μια άλλη διάσταση, παρόμοια με την δική μας.

Για μέρες , οι ξεναγοί και οι συνταξιδιώτες του Μεϊκούλ τον αναζητούσαν χωρίς αποτέλεσμα στα βάθη του Μαντίτι. Ήταν σαν να είχε ανοίξει η Γη να τον καταπιεί και ο Φέιζερ άρχισε τις τελετές για να εξευμενίσει την Πατσαμάμα.

Διαβάστε ακόμα: Οι καλύτεροι προορισμοί κοντά στην Αθήνα για το πρώτο Σαββατοκύριακο του Απρίλη

Έξι ημέρες μετά την εξαφάνιση, οι ντόπιοι άρχισαν να συνειδητοποιούν ότι τα πνεύματα αντιλαμβάνονταν σιγά-σιγά τις τελετές τους και οι ελπίδες τους αυξάνονταν, την στιγμή που η οικογένεια του νεαρού, που είχε φτάσει στο σημείο, είχε αρχίσει να απογοητεύεται.

Σαν από θαύμα, την 8η ημέρα, ένα μέλος του γκρουπ βρήκε την κάλτσα του νεαρού μέσα στο δάσος. Ο Φέιζερ ήταν πλέον σίγουρος ότι ο Μεϊκούλ θα επιστρέψει. Με την βοήθεια του προσωπικού του αντικειμένου, μπορούσαν να καθοδηγήσουν το πνεύμα του στον δικό μας κόσμο.

Διαβάστε ακόμα:
Μετώπη: Η κινηματογραφική νησίδα του Σαρωνικού με τα πρασινογάλαζα νερά! Τη διεκδικούν εκατοντάδες ιδιοκτήτες... (βίντεο)

Όσο περίεργο και εάν μπορεί να ακουστεί, μια ημέρα αργότερα, μια ομάδα ερευνητών εντόπισε τον 25χρονο να στέκεται δίπλα από κάτι θάμνους. Είχε πολλά τσιμπήματα από έντομα, ήταν κουρασμένος και αφυδατωμένος, αλλά ζωντανός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, επιβίωσε χάρη σε ένα κοπάδι μαϊμούδων που του πετούσαν φρούτα, τον καθοδηγούσαν σε πηγές με νερό και τον φιλοξενούσαν στα καταφύγιά τους. Μια νύχτα, αισθάνθηκε την επιθυμία να ξεφύγει από το σημείο που βρισκόταν και άρχισε να τρέχει προς άγνωστη κατεύθυνση. Κάπως έτσι εντοπίστηκε από τους διασώστες.

Ο Φέιζερ και οι άλλοι ντόπιοι πιστεύουν ότι ο 25χρονος χάθηκε χάρη στην Πατσαμάμα και πως οι τελετές τους εξευμένισαν τα πνεύματα του δάσους, τα οποία τελικά τον οδήγησαν κοντά στην κατασκήνωση. Ο ίδιος ο Μεϊκούλ δεν πιστεύει αυτή την θεωρία, όμως, από την άλλη, δεν θυμάται τι ακριβώς συνέβη και δεν είναι σίγουρος για το πως βρέθηκε μέσα στο δάσος.

Διαβάστε ακόμα: 20 ελληνικές παραλίες που πρέπει να πας πριν πεθάνεις

Πηγή: huffingtonpost.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ