Χθές δέχτηκα μια ευχάριστη έκπληξη. Μου έστειλε στο ίνσταγκραμ ένας φίλος ότι τώρα ξεκινάει να ταξιδεύει, ότι είναι μόλις 23 ετών και ότι θα ήθελε λέει να του προτείνω τις πρώτες πόλεις που θα έπρεπε να επισκεφθεί γιατί δεν ξέρει από που να ξεκινήσει. Τελικά είναι σωστό ότι τα τα απλά πράγματα είναι και τα πιο δύσκολα. Αυτά που εμείς νομίζουμε ότι ξέρουμε ενώ στην πραγματικότητα για κάποιους άλλους είναι βουνό.

Τίποτα σε ένα ταξίδι δεν αυτονόητο και καλό θα είναι όσοι είναι αρχάριοι ταξιδιώτες και ξεκινάνε  τώρα τα ταξίδια τους στον κόσμο, να διαβάσουν αυτό το άρθρο μου στο blog μου στο travelstyle.gr. Νομίζω ότι θα τους είναι αρκετά χρήσιμο.

Τάσος Δούσης για Ρώμη: 6+1 πράγματα που πρέπει να κανείς για να περάσεις υπέροχα!

Λοιπόν όταν είσαι αρχάριος ταξιδιώτης και δεν έχεις κάνει ούτε ένα ταξίδι στη ζωή σου αναρωτιέσαι από που θα ξεκινήσεις. Εγώ τουλάχιστον αν ξεκίναγα πάλι να ταξιδεύω από την αρχή θα επέλεγα αυτές τις 10 πόλεις για τις πρώτες που θα επισκεπτόμουν.

Λοιπόν κρατηθείτε γιατί ξεκινάμε το ταξίδι.

1. Πρώτος μου προορισμός θα ήταν η Ρώμη. Η Ρώμη είναι πολύ κοντά στην Ελλάδα, έχει φθηνά αεροπορικά, φθηνά ξενοδοχεία και σαν πόλη είναι πολύ κοντά στη δική μας φιλοσοφία. Έχει πολιτισμό, έχει κουλτούρα και έχει και ζωή!

2. Δεύτερος προορισμός θα ήταν σίγουρα το Λονδίνο. Διαφορετικός προορισμός από τη Ρώμη χωρίς ιδιαίτερη αρχαία ιστορία, αλλά για εμένα είναι η μητρόπολη του καπιταλισμού στην Ευρώπη. Είναι δηλαδή το αντίστοιχο της Νέας Υόρκης. Το Λονδίνο είναι γεμάτο ζωή. Κάθε γωνιά του είναι μία διαφορετική ιστορία που συγκεντρώνει φυλές, πολιτισμούς και κουλτούρες από όλο τον κόσμο.

Λονδίνο: 5 top συμβουλές και tips σας γράφει ο Τάσος Δούσης για να περάσετε υπέροχα! (photos)

3. Τρίτος προορισμός θα ήταν το Παρίσι. Το Παρίσι δε μοιάζει με καμία άλλη πόλη στην Ευρώπη. Κατά την προσωπική μου γνώμη είναι η ομορφότερη πόλη της Ευρώπης! Περπατάς και νιώθεις λες και είσαι σε ένα ζωντανό μουσείο. Μου αρέσουν τα πάντα στο Παρίσι εκτός από τη βρωμιά.

Βαρκελώνη: 12 κορυφαία αξιοθέατα και tips από τον Τάσο Δούση!

4. Τέταρτος προορισμός θα ήταν ένα κομμάτι της Ιβηρικής χερσονήσου δηλαδή η Ισπανία και συγκεκριμένα η Βαρκελώνη. Άλλο πράγμα, άλλοι άνθρωποι, πιο κοντά σε μας και πιο μεσογειακή πόλη! Η Βαρκελώνη είναι για ανέμελες διακοπές  και για ατελείωτες βόλτες στην La Rambla!

5. Ο πέμπτος μου προορισμός δεν θα ήταν Ευρώπη νομίζω ότι με αυτές τις τέσσερις πόλεις έχετε πάρει μια γεύση του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Πέμπτος μου προορισμός λοιπόν θα ήταν κάτι διαφορετικό, πάλι κοντά μας στην Ευρώπη, και ίσως πολύ κοντά σε μας. Η Κωνσταντινούπολη. Έχω πάει έξι φορές στην Κωνσταντινούπολη και δεν τη χορταίνω. Είναι ένας προορισμός που όλοι Έλληνες κάποτε πρέπει να πάμε και να τον δούμε! Αγία Σοφία, Μπλε Τζαμί, Βόσπορος, Ορτάκιοϊ …τι άλλο να σας πω!

6. Έκτος προορισμός λίγο πιο μακριά, ίσως διαφορετικά, το Ντουμπάι. Ναι Ντουμπάι διότι τέτοιο πράγμα δεν έχετε ξαναδεί ποτέ στη ζωή σας, είναι το Μανχάταν της Ανατολής και είναι μία παιδική χαρά για τους μεγάλους ανθρώπους. Εγώ κάθε φορά που πηγαίνω στο Ντουμπάι, που πηγαίνω σχεδόν κάθε τρία χρόνια, βλέπω μία άλλη εντελώς διαφορετική πόλη. Το Ντουμπάι δε σταματάει ποτέ να εξελίσσεται. Όταν θα πάτε εκεί θα μείνετε με το στόμα ανοιχτό.

7. Έβδομος προορισμός πρέπει να είναι η Αμερική και συγκεκριμένα η Νέα Υόρκη. Αν δεν πάτε σε αυτή την πόλη δεν έχετε δει τίποτα από ταξίδια καθώς είναι το κέντρο του κόσμου.

8. Όγδοος προορισμός θα ήταν κάπου εξωτικά. Θα έκανα δηλαδή ένα ταξίδι που θα συγκέντρωνε εικόνες Ανατολής και εξωτικά μέρη μαζί. Θα πήγαινα Ταϊλάνδη για να δω την Μπανκόκ και το Πουκέτ. Εδώ πάμε σε κάτι τελείως διαφορετικό. Άλλες κουλτούρες, άλλοι πολιτισμοί , άλλοι άνθρωποι διαφορετική φιλοσοφία ζωής.

Ο Τάσος Δούσης ανακαλύπτει την μεγαλύτερη κρουαζιέρα του κόσμου! Ποτέ ξεκινάει και γιατί πρέπει να πάμε;

Αν είχα τον χρόνο σε αυτό το ταξίδι θα έβαζα μέσα και το Μπαλί. Προσέξτε γιατί όταν κάνετε τόσο μακρινά ταξίδια καλό θα είναι πάντα να υπολογίζετε να έχετε χρόνο καθώς πρέπει να σκεφτείτε το πότε θα μπορέσετε να ταξιδέψετε ξανά στην στην άκρη του κόσμου. Το Μπαλί το έβαλα γιατί ανήκει στην Ινδονησία που είναι μια σκληρά μουσουλμανική χωρά αλλά είναι το νησί που στην θρησκεία του έχει τον ινδουισμό. Ήταν παλιά ένα βασίλειο που ακόμη και σήμερα διατηρεί αναλλοίωτη την αίγλη του!

9. Ένατος προορισμός θα ήταν η Λατινική Αμερική και νομίζω ότι η Βραζιλία καλύπτει τις ανάγκες σας για να δείτε κάτι αληθινά θαυμάσιο. Η Βραζιλία είναι μια χώρα με εντελώς διαφορετική κουλτούρα από την υπόλοιπη Λατινική Αμερική αλλά σας πληροφορώ ότι είναι ένα μέρος που αν πάτε μια φορά θα θέλετε σίγουρα να το ξανά επισκεφτείτε.

10. Για 10ο προορισμό θα επέλεγα Καραϊβική. Και συγκεκριμένα την Κούβα. Διατηρεί ακόμα ένα χρώμα μιας άλλης εποχής της δεκαετίας του 50 και του 60. Στην Κούβα πρέπει να πάτε άμεσα όσο δεν έχουνε μπει ακόμα οι Αμερικάνοι και δεν έχει αλλάξει αυτή η χώρα. Η Αβάνα είναι το Α και το Ω, οι Κουβανοί είναι ένας τρελός λαός που θα σας αφήσει άφωνους. Η ζωή στην Αβάνα δε συγκρίνεται με καμία άλλη ζωή παγκοσμίως, θα εκπλαγείτε ευχάριστα κι είναι ένας πολύ ασφαλής προορισμός για όλους τους ταξιδιώτες.

Ο Τάσος Δούσης ανακαλύπτει έναν κρυφό παράδεισο 1 ώρα από την Αθήνα που είναι άγνωστος σε όλους! (photos&video)

Αυτά… και πιστεύω να σας βοήθησα με τους 10 πρώτους προορισμούς που θα έκανα εγώ αν ξεκινούσα τώρα να ταξιδεύω. Φυσικά όλα προσαρμόζονται και όλα αλλάζουν. Το θέμα είναι τι αρέσει στον καθένα να κάνει στη ζωή του και πάνω απ’ όλα τι του αρέσει να κάνει στο ταξίδι!!!

Μην ξεχνάτε ότι το διαβάσατε στο blog μου στο Travelstyle.gr

Για περισσότερα άρθρα μπείτε στο blog μου στο Travelstyle.gr  εδώ https://www.travelstyle.gr/

Ακολουθήστε με και στο instagram για περισσότερες πληροφορίες και ταξιδιωτικά tips που δεν θα δείτε στο travelstyle.gr

Προηγούμενο άρθροΖάκυνθος: 3 “κρυμμένοι” θησαυροί του νησιού που μόνο οι ντόπιοι γνωρίζουν!
Επόμενο άρθροΠαρίσι: Ένα πλήρες διαμέρισμα 8 τετραγωνικών μέτρων! (photos&video)
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ