Ο καθεδρικός ναός του Αγίου Βασιλείου είναι ίσως το πιο διάσημο αξιοθέατο ολόκληρης της Ρωσίας. 

- Advertisement -

Επισήμως, ο ναός λέγεται Καθεδρικός Ναός της Μεσιτείας της Παρθένου της Τάφρου και αποπερατώθηκε το 1560 με διαταγή του τσάρου Ιβάν του Τρομερού, ο οποίος ήθελε να γιορτάσει τη συντριβή των μογγολικών δυνάμεων. Σύμφωνα με το μύθο, ο Ιβάν έβγαλε τα μάτια των δύο αρχιτεκτόνων, προκειμένου να μη δημιουργήσουν ποτέ ξανά κάτι το τόσο όμορφο. Αποτελείται από εννέα παρεκκλήσια που έχουν κτιστεί πάνω σε ένα κοινό, ενιαίο θεμέλιο, και βρίσκεται στην άκρη της Κόκκινης Πλατείας στη Μόσχα.

Κατά τον 17ο αιώνα, στον καθεδρικό ναό προστέθηκε ένα καμπαναριό και το 1860 βάφτηκε εκ νέου στα χρώματα που βλέπουμε σήμερα.

Αποτέλεσμα εικόνας για Καθεδρικός Ναός της Μεσιτείας της Παρθένου της Τάφρου

Παρά την ομορφιά του, ο καθεδρικός κόντεψε να κατεδαφιστεί επί Στάλιν. Ο σοβιετικός ηγέτης ήθελε η Κόκκινη Πλατεία να διατίθεται αποκλειστικά για μεγάλες παρελάσεις, και ο ναός αυτός ήταν σε αρκετά άβολη θέση, οπότε έδωσε εντολή να κατεδαφιστεί. Ωστόσο, χάρη στη γενναιότητα του αρχιτέκτονα που αρνήθηκε να εκτελέσει την εντολή κατεδάφισης, ο ναός σώθηκε. Ο αρχιτέκτονας αυτός ανταμείφθηκε αδρά για τη γενναιότητά του, εκτίοντας πενταετή ποινή φυλάκισης για απείθεια.

Top:Πολύχρωμες και εξωτικές παραλίες στον κόσμο ανάμεσα τους και 3 ελληνικές.

Σήμερα, οι επισκέπτες στη Μόσχα μπορούν να θαυμάσουν την εξωτερική αρχιτεκτονική ή να περάσουν στους εσωτερικούς χώρους, οι οποίοι έχουν μετατραπεί σε ένα εκπληκτικό μουσείο. Μόνο μια τελετή λαμβάνει χώρα εκεί ετησίως, αυτή της Αγίας Σκέπης κάθε Οκτώβριο.

Αν βρίσκεστε στην ανατολική Ευρώπη, μια επίσκεψη στην Κόκκινη Πλατεία είναι απλά επιβεβλημένη. Αν και δεν υπάρχουν πολλά αρχιτεκτονικά θαύματα στις πρώην σοβιετικές χώρες, ο Καθεδρικός του Αγίου Βασιλείου είναι η φωτεινή εξαίρεση και ένα θαύμα που κανείς δεν πρέπει να χάσει.

Η πλήρης μετάλλαξη!!!Κάποτε ήταν φυλακές,τώρα είναι ένα πολυτελές μέρος για διαμονή και βρίσκετε στην Ολλανδία!(photo)

Δείτε χαρακτηριστικές φωτογραφίες…

 

Η πιο περίεργη πισίνα του κόσμου, «κολυμπάει» μέσα σε γερμανικό ποτάμι (Photos)

Ταξίδι στο Λος Άντζελες; Περιηγηθείτε σαν ντόπιος γνωρίζοντας τα 7+1 «κρυμμένα σποτ» της πόλης! (photo)

Τα αξιοθέατα στην Αθήνα που δεν πρέπει να χάσεις το καλοκαίρι μαζί και η νέα Ομόνοια

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ