Η όαση μέσα στην έρημο είναι μια παραμυθένια εικόνα που μας παραπέμπει πολλές φορές στις Αραβικές Νύχτες. Αποτελούν ωστόσο σημαντικό κομμάτι της οικονομίας της ερήμου προσφέροντας τις απαραίτητες στάσεις για τους εμπόρους και τις γύρω κοινότητες. Ας ρίξουμε μια ματιά στις πιο όμορφες από αυτές από όλο τον κόσμο.

Όαση Τσεμπικα, Τυνησία
Βρίσκεται στους πρόποδες των Όρων Ντζέμπελ ελ Νεγκουέμπ και η όαση ονομάζεται Κασρ ελ-Σαμς που σημαίνει στα αραβικά “το κάστρο του ήλιου”. Σε αυτό το σημείο γυρίστηκαν πολλές σκηνές από την ταινία “Star Wars Episode IV: A New Hope”.

oa14

Όαση Τσεμπικα, Ομάν
Η χώρα αυτή της Μέσης Ανατολής έχει μερικές από τις πιο όμορφες και εντυπωσιακές οάσεις του κόσμου και μία από αυτές είναι και η Γουαντί Μανί Χαλίντ. Καθόλη τη διάρκεια του χρόνου τροφοδοτείται με νερό από μια φυσική πηγή που βρίσκεται στο επάνω μέρος της κοιλάδας και έτσι σε αυτό το σημείο η βλάστηση είναι άφθονη.

oa1

Όαση Χουακατσινα, Περού
Η συγκεκριμένη όαση στην περιοχή Ίκα του Περού φιλοξενεί περίπου 200 κατοίκους. Αποτελεί θέρετρο για τους ντόπιους και έναν δημοφιλή προορισμό για τους τουρίστες οι οποίοι μπορούν να απολαύσουν εκεί διάφορα σπορ και να οδηγήσουν στην έρημο τα ειδικά “dune buggies”.

oa2

Εθνικό Πάρκο Μαρανχενσες, Μαρανχαο, Βραζιλία
Η συγκεκριμένη όαση βρίσκεται στο Μαρανχάο της Βραζιλίας και έχει ανακηρυχθεί από την κυβέρνηση εθνικό πάρκο. Βρίσκεται λίγο έξω από τη Λεκάνη του Αμαζονίου και στις αρχές του χρόνου δέχεται πολλές βροχοπτώσεις οι οποίες έχουν σαν αποτέλεσμα το σχηματισμό λιμνών. Η περιοχή φιλοξενεί τους Ινδιάνους Καετέ και αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

oa3

Ταφιλαλτ, Μαρόκο
Θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες οάσεις του κόσμου και βρίσκεται στην περιοχή της ερήμου Σαχάρας στην περιοχή του Μαρόκου. Βρίσκεται κατά μήκος της όχθης του ποταμου Ζιζ και η περιοχή είναι γνωστή για τις χουρμαδιές της.

oa4

Λίμνη Ημισελήνου, Ντουνχουανγκ, Κίνα
Η πόλη Ντουνχουάνγκ αποτελούσε σημαντικό σταθμό στο Δρόμο του Μεταξιού και είναι περισσότερο γνωστή για τις Σπηλιές Μογκάο που βρίσκονται εκεί κοντά. Εκεί, ωστόσο, βρίσκεται και η όαση της Λίμνης της Ημισελήνου, η οποία πήρε το όνομά της από το χαρακτηριστικό της σχήμα και η οποία προσελκύει κάθε χρόνο πολλούς τουρίστες. Οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν εκδρομές με καμήλες ή με οχήματα παντός εδάφους (ATV).

oa5

Τουρπαν, Κίνα
Η Τουρπάν γνωστή και ως Τουλουφάν είναι μια όαση πόλη στην περιοχή Xinjiang Uygur στην Κίνα. Η ιστορική αυτή περιοχή βρίσκεται κοντά στα ερείπια της πόλης Jiaohe η οποία καταστράφηκε από τον Τζέκινς Χαν κατά τη διάρκεια της δυναστείας των Χαν. Η περιοχή έχει ένα σκληρό, κρύο κλίμα της ερήμου με πολύ ζεστά και μεγάλα καλοκαίρια αλλά παγωμένους και σύντομους χειμώνες.

Διαβάστε ακόμα:
Birgu: Η γραφική & ιστορική πόλη της Μάλτας με τα πιο όμορφα σπίτια στον κόσμο!

oa6

Τιμια, Νιγηρία
Πέρα από την περίφημη όαση, η Τίμια έχει και πολλούς φοίνικες, χουρμαδιές και εσπεριδοειδή. Οι επισκέπτες στη Νιγηρία έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τον καταρράκτη της γειτονικής πόλης Τουαρέγκ, να επισκεφθούν ένα πρώην γαλλικό οχυρό καθώς και τη γειτονική πόλη Ασοντέ.

oa7

Αιν Γκεντι, Ισραήλ
Βρίσκεται δυτικά της Νεκράς Θάλασσας, κοντά στη Μασάντα και στις Σπηλιές Κούμραν και ανακηρύχθηκε εθνικός δρυμός το 1971 από το κράτος του Ισραήλ Έχει τέσσερεις πηγές: τη Ναχάλ Νταβίντ, την Ναχάλ Αρουγκό, τη Σουλαμίτ και την Άιν Γκέντι. Φιλοξενεί επίσης τον Μαραθώνιο Σάλομ ο οποίος είναι επίσης γνωστός και ως Μισός Μαραθώνιος της Νεκράς Θάλασσας.

oa8

Αγουα Καλιεντε, Αριζόνα
To πάρκο αυτό είναι 400 στρέμματα και διαθέτει μια αιωνόβια θερμή πηγή. Σημάδια που μαρτυρούν τη γεωλογία και την ιστορία της θερμής αυτής πηγής καθώς και τη φυσική ιστορία της σημαντικής αυτής όασης υπάρχουν σε όλο το πάρκο.

oa9

Όαση Σιβα, Αίγυπτος
Η γόνιμη αυτή λεκάνη που βρίσκεται μόλις 50 χλμ, από τα σύνορα με τη Λιβύη είναι πλούσια σε ελαιόδεντρα και φοίνικες. Πλινθόκτιστα χωριουδάκια συνδέονται με γραφικούς χωματόδρομους όπου τα γαιδουράκια είναι εξίσου συχνό θέαμα με τις μοτοσυκλέτες.

oa10

Όαση Λιβα, ΗΑΕ
Η φυσικού κάλλους αυτή περιοχή περιτριγυρίζεται από χωριουδάκια και φάρμες πλούσια σε ζεστά χρώματα του χρυσού και της κανέλας και είναι ιδιαίτερα αγαπητή στους ντόπιους οι οποίοι επισκέπτονται το μέρος για να βρουν τις ρίζες τους και να χαρούν τη σπάνια ομορφιά του τοπίου.

oa11

Φυσική Όαση του Μποσεντο στο Μοριγκερατι, Ιταλία
Η όαση αυτή στο Εθνικό Πάρκο του Σιλέντο βρίσκεται πίσω από την εκπληκτική ακτή Σιλένταν. Πρόκειται για ένα μαγευτικό χώρο πλούσιας βλάστησης που βρέχεται από τον Ποταμό Μπουσέντο.

oa12

Όαση Ουμπαρι, Λιβύη
Βρίσκεται κοντά στην περιοχή Φεζάν και αποτελεί μέρος του Εργκ Αουμπάρι στη Σαχάρα. Στο σημείο μαζεύονται πολλοί ντόποιοι για εμπορικούς σκοπούς οι οποίοι συγκεντρώνονται στις όχθες για να πουλήσουν σουβενίρ και άλλα αγαθά.

oa13

Πηγή: www.msn.com

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ