Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που χρησιμοποίησε 5 χρόνια δεδομένων από ιατρικά επείγοντα, η MedAire, μια διεθνής εταιρία SOS, έδωσε συμβουλές που μπορούν να βοηθήσουν, ώστε να γίνει το ταξίδι με το αεροπλάνο πιο εύκολο και ασφαλές, όταν έχετε μαζί σας μικρά παιδιά.

- Advertisement -

Η έρευνα αξιολόγησε πάνω από 114 χιλιάδες περιστατικά από τον Ιανουάριο του 2009 έως τον Ιανουάριο του 2014 και κατέληξε ότι το 10% αυτών αφορά παιδιά, από νεογέννητα μέχρι ηλικίας 18 ετών.

Αποτέλεσμα εικόνας για Αεροπορικό ταξίδι με μικρά παιδιά

Παρ’ όλο που οι περισσότερες περιπτώσεις που απαιτούν την ιατρική παρέμβαση, προκαλούνταν από μια ήδη υπάρχουσα κατάσταση ή πρόβλημα υγείας, περισσότερες από το 3% των περιπτώσεων περιλάμβαναν τραυματισμό κατά την πτήση και 35% αυτών των περιπτώσεων περιλάμβαναν παιδιά κάτω από την ηλικία των 2.

Γιατί ο Πρόεδρος της Γαλλίας Emmanuel Macron ξοδεύει 26.000 ευρώ για μακιγιάζ;

Οι περισσότερες περιπτώσεις αφορούσαν καψίματα, μελανιές, πληγές κ.ο.κ. Δείτε, λοιπόν, τι πρέπει να έχετε υπόψη σας για να είστε έτοιμοι.

Εξασφαλίστε από πριν ότι τα παιδιά είναι υγιή για να ταξιδέψουν και συζητήστε με τον παιδίατρό σας για προϋπάρχουσες καταστάσεις και παθήσεις.

 

Αν το παιδί ήταν άρρωστο ή αρρωστήσει πριν το ταξίδι, ενημερώσετε κάποιον υπάλληλο στην πύλη, έτσι ώστε να προβεί σε εκτίμηση του προβλήματος πριν το ταξίδι και να αποφευχθεί κάποια επείγουσα κατάσταση μετά.
Έχετε πάντα μαζί σας τα πιο κοινά φάρμακα για μωρά και παιδιά, που αφορούν το γαστρεντερικό και το αναπνευστικό. Τα αναλγητικά, τα αντιισταμινικά και τα αντιεμετικά πρέπει να βρίσκονται πάντα στην τσάντα σας.

Διαλέξτε τη σωστή θέση και αν μπορείτε να το καλύψετε οικονομικά, αγοράστε στα μωρά κάθισμα, αντί να τα έχετε στην αγκαλιά σας, έτσι ώστε να αποφύγετε τραυματισμούς ή πτώσεις.

Κρατήστε τα απασχολημένα και φροντίστε πάντα να ασχολείστε μαζί τους και να προσέχετε τι κάνουν. Όσο πιο μεγάλη είναι η πτήση, τόσο περισσότερο ίσως εκνευριστούν, γι’ αυτό φροντίστε να έχετε μαζί σας παιχνίδια που θα τους τραβήξουν την προσοχή.


Φροντίστε τον ύπνο τους, κοιτώντας, όπως και στο σπίτι, ότι αναπνέουν σωστά και δεν κλείνουν κάποια οδό εισροής αέρα. Μην τα ντύσετε υπερβολικά.

Αν συμβεί κάποιο επείγον περιστατικό μείνετε ψύχραιμοι και ζητήστε βοήθεια από τις αεροσυνοδούς. Δεν είναι ποτέ πολύ νωρίς να αναφέρετε κάτι, γι’ αυτό μην περιμένετε χωρίς λόγο να προχωρήσει μια κατάσταση.

Ψάχνεις τον μεγάλο έρωτα;Αυτές είναι οι 5 πόλεις που πρέπει να επισκεφτείς!!!(photos)

Το πλήρωμα είναι εκπαιδευμένο και ξέρει πώς να αντιμετωπίσει επείγουσες καταστάσεις, χρησιμοποιώντας συχνά την καθοδήγηση από το προσωπικό εδάφους.

πηγή:clickatlife.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ