Η εποχή που κάποιοι επισκέπτονταν το ηφαιστειακό νησί των Κυκλάδων αποκλειστικά για την απόκοσμη ομορφιά του και για να πιουν ρετσίνα έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Ο συντάκτης της Daily Mail Giles Milton ταξίδεψε ως τη Σαντορίνη και ανακάλυψε πως το νησί έχει αλλάξει αρκετά σε σχέση με παλιότερα. 38fac75300000578-3816991-picturesque_the_mail_on_sunday_s_giles_milton_travelled_to_santo-m-1_1475334563105

Πρέπει να ήμουν περίπου δέκα, όταν πήγαμε για οικογενειακές διακοπές στη Σαντορίνη. Το αεροδρόμιο ήταν μια καλύβα από μπετόν, και ο τουρισμός ήταν κάτι το πρωτόγνωρο. Το πιο σαγηνευτικό νησί στην Ελλάδα ήταν τόσο ελληνικό (αυθεντικό) όσο ένα ποτήρι φθηνή ρετσίνα.
Πράγματι, η ρετσίνα ήταν παντού τότε. Όταν ο πατέρας μου ζήτησε κρασί για να συνοδεύσει το δείπνο του και του δόθηκε η τοπική ρετσίνα, την έστειλε πίσω, λέγοντας ότι η γεύση ήταν παράξενη. Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου τον ενημέρωσε ευγενικά ότι τα ελληνικά κρασιά ήταν γραφτό να έχουν παράξενη γεύση. Πόση διαφορά έχει επέλθει 40 χρόνια μετά…Η Σαντορίνη, μαζί με τα υπόλοιπα αστραφτερά νησιά των Κυκλάδων, έχει εφευρεθεί εκ νέου…

38fb510d00000578-3816991-image-a-12_1475317947607

Το πιο γνωστό κρασί στη Σαντορίνη
Αυτά τα απόκρημνα ηφαιστειακά βράχια φιλοξενούν μια γαστρονομική έκρηξη, που προσφέρει μια ποικιλία από υψηλής ποιότητας κρασιά. Κερδίζει μετάλλια στη διεθνή σκηνή και επαίνους από σούπερ σταρ του Χόλιγουντ. Μόλις πριν από λίγους μήνες, ο ηθοποιός Robert De Niro ανέβασε μια εικόνα ετικέτας κρασιού της Σαντορίνης από το κινητό του τηλέφωνο”,  αναφέρει ο συντάκτης της DM.

38fb58dc00000578-3816991-image-a-14_1475318194217

Και συνεχίζει δηλώνοντας ενθουσιασμένος με την κουζίνα του εστιατορίου του ξενοδοχείου Aressana καθώς και με την Τήνο, όπου τον προέτρεψαν να επισκεφθεί όλοι όσοι πέρασαν χρόνο μαζί του στη Σαντορίνη.

Παρά το γεγονός ότι η Σαντορίνη έχει γίνει η βιτρίνα για τη νέα κουζίνα, μου έχουν δώσει μια πολύτιμη συμβουλή, να πάω στο νησί της Τήνου, είναι το μέρος όπου το φαγητό γεννήθηκε”, έγραψε ο Giles Milton. 

GILES MILTON - FODDIE GREECE - MARINOS WITH BOARD OF CHEESE

Ο chef του Εστιατορίου Μαραθιά, Μαρίνος Σουράνης

Στην ανερχόμενη Τήνο ο συντάκτης της Daily Mail μαγεύτηκε με τα Βυζαντικά ορεινά χωριά, αλλά και με την τοπική κουζίνα. Τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα και οι θαλασσινοί μεζέδες, καθώς και η θέα που εξασφαλίζουν ορισμένα από τα εστιατόριά της στην γειτονική Πάρο κέρδισαν τις εντυπώσεις, με το εστιατόριο Μαραθιά να αποκαλείται από τον Giles Milton “γαστρονομικός παράδεισος”.

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ