Ενημερώθηκε στις 8 Αυγούστου 2017, 13:04

Είναι γεγονός πως το γαστρονομικό επίπεδο του νησιού είναι υψηλό.  Σε αυτό φυσικά ευθύνονται και οι εξαιρετικοί και καινοτόμοι Chefs που με τα άκρως γευστικά πιάτα τους δίνουν μια άλλη γεύση και χρώμα στην παραμονή μας…Απολαύστε…

Natura

Chef George Koumpouris

Φρέσκια σαρδέλα “Gazpacho”, κρεμμύδι, ελιές, chips σκόρδου, μυρωδικά.

Mamalouka

Chef Leonidas Koutsouropoulos

Φιλέτο μυλοκόπι αχνιστό σε ζωμό αρωματισμένο με μάραθο, κουρκουμά, λεμονόχορτο, τζίντζερ & θυμάρι πάνω σε σπανάκι.

Wolves of Kitchen

Chef Alsi Sinanaj

Ταρτάρ μοσχάρι, φρέσκια ρίγανη, ελιές και λεμόνι

Mε ένα… πολυσυλλεκτικό «βιογραφικό» στις κουζίνες τους κόσµου, ο Alsi Sinanaj δεν κρύβει το πάθος του για δηµιουργία… Μετά από 12 χρόνια ως chef αλλά και consultant σε διάσηµα εστιατόρια, φέτος µας σύστησε το δικό του Wolves of Kitchen σε ένα island style setting στον Ορνό!

Εκεί, στον προσωπικό του γαστρονοµικό παράδεισο, µε πρώτη ύλη premium κρέατα από φάρµες από όλο τον κόσµο και ειδικές κοπές και τεχνικές, δηµιουργεί καθαρές αλλά αναπάντεχες γεύσεις που οδηγούν την κρεατοφαγία στο επόµενο level. Σε συνδυασµό µε τις χειροποίητες σάλτσες και τα ιδιαίτερα ορεκτικά του, προσφέρει µια γευστική εµπειρία πέρα από τα συνηθισµένα…

Oρνός, Τ. 22890 25660, 22890 23529, Μ. 6980 304114

UNO CON CARNE

Chef Nikos Taktikos

Σπαλομπριζόλα νεροβούβαλου: Μοσχάρι ωρίμανσης 40 ημερών 400 gr με σος μπάρμπεκιου

Αυτές είναι οι νέες αφίξεις που θα συζητηθούν στο νησί των Ανέμων!

SAKURA

Chef Kostas Koslekof

Salmon Sashimi

KOURSAROS

Chef Nikow Kotsis

Πικάντικο tartar καβουριού

M-EATING

Chef Panagiotis Menardos

Χουνκιάρ μπεγεντί. Σιγοψημένο και πολύ τρυφερό μοσχαράκι πάνω σε πουρέ μελιτζάνας, σάλτσα φρέσκιας ελληνικής ντομάτας με μυρωδικά και σφουγγαράκι παρμεζάνας

Όταν η φιλοσοφία της μεσογειακής γαστρονοµίας, οι άριστες τοπικές πρώτες ύλες, οι upscale τεχνικές και ένα αστείρευτο ταλέντο δένουν αρµονικά στο… µυαλό και την κουζίνα του Παναγιώτη Μενάρδου, το φαγητό µεταµορφώνεται σε εµπειρία…. Γέννηµα-θρέµµα Μυκονιάτης, µετά τις σπουδές του στη µαγειρική τέχνη «απαρνήθηκε» τις µαρµίτες high end ξενοδοχείων και έβαλε όλο το µεράκι στο M-eating, ένα από τα κορυφαία γαστρονοµικά spots του νησιού! Η δηµιουργικότητα, η τόλµη του να πειραµατίζεται, η ικανότητά του να δίνει ένα gourmet twist σε πατροπαράδοτες γεύσεις και η εσωτερική του ανάγκη να ξεπερνά τον εαυτό του, έχουν κερδίσει κάθε λάτρη των εκλεπτυσµένων απολαύσεων!

Καλογερά 10, Χώρα, Τ. 22890 78550, www.m-eating.gr

Nikkei

Chef Thanos Stasinos

Τάκο με λουκάνικο τσορίθο Ισπανίας και φρέσκο ελληνικό χταπόδι

Food & Travel Mykonos: 5 γευστικές στάσεις στον Γιαλό!

SALPARO

Chef Iosif Sikianakis

Σαλάτα βασιλικού καβουριού με σικορέ, σπαράγγια & λάδι τρούφας

PRINCIPOTE

Chef Avgeria Stapaki

Μπαρμπούνι ψημένο με τα λέπια του, baby λαχανικά, πουρέ σκόρδο με μελάνι και τον ζωμό του αρωματισμένο με σαφράν

Tα σημεία στη Μύκονο που πρέπει να κάνεις check in! (Photos)

BAKALO

Chef Giannis Gavalas

Moσχαράκι κατσαρόλας με θυμάρι και μαυροδάφνη

NESAEA

Chef Christos Athanasiadis

Χταπόδι Καλύμνου εν κενώ: Πουρές φάβας Σαντορίνης, σάλτσα από μελάνι σουπιάς, κάπαρη, ζελέ Vinsanto

SOLYMAR

Chef Marios Tsouris

Μετα τις σπουδές του, ταξίδεψε και εργάστηκε στην Ευρώπη, αποκτώντας πλούσια εµπειρία. Η Σπονδή, το Nobu και το 3άστερο LASARTE του Chef Martin Barasetegui είναι µερικές από τις «κουζίνες» που πέρασε. Ασχολείται επίσης µε consulting στη Σαουδική Αραβία, στην Κωνσταντινούπολη, στο Κάιρο και στη Νέα Υόρκη. Η έµπνευση, η γεύση και το τελικό αποτέλεσµα των πιάτων του βασίζονται στα ιδιαίτερα υλικά που συναντά και στο πάντρεµα της ελληνικής κουζίνας µε διεθνείς επιρροές από τα ταξίδια του.

Sashimi αχινού με χαβιάρι Beluga και jalapeno

Kαλό Λιβάδι, Τ. 22890 71745  www.solymar.gr

Πηγή: Best in Travel Mykonos 2017
Μύκονος 2017

Διαβάστε τα πάντα για τη Μύκονο κατεβάζοντας δωρεάν το ολοκαίνουριο Best in Travel Mykonos!

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ