Στην Ελλάδα έχουν περάσει οι εποχές όπου ο μεσημεριανός ύπνος ήταν ιερός και είναι λίγοι εκείνοι που έχουν την πολυτέλεια να απολαμβάνουν τη μεσημεριανή σιέστα.

Παρ’ ολ’ αυτά όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικός είναι ο ύπνος και τα οφέλη που προσφέρει στο σώμα και το μυαλό. Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι τι στάση κρατούν οι υπόλοιποι λαοί απέναντι στον ύπνο και πρέπει να σας πούμε ότι κάποιοι έχουν λίγο περίεργες συνήθειες.

1. Ιαπωνία: Η σιέστα είναι σημαντική για την πορεία στην δουλειά

Οι Ιάπωνες αποκαλούν την παράδοση του ύπνου στην δουλειά, «inemuri», το οποίο σημαίνει «να κοιμάσαι, ενώ είσαι παρών» και δεν θεωρείται καθόλου ταμπού να κλείνεις λίγο τα μάτια σου για να ξεκουραστείς. Αυτό μπορεί να εξηγείται από το γεγονός ότι οι Ιάπωνες έχουν το μικρό μέσο όρο ύπνου σε σχέση με τους υπόλοιπους λαούς (6 ώρες και 22 λεπτά). Επιπλέον, έρευνες έχουν δείξει ότι ο ύπνος μπορεί να μας κάνει πιο δημιουργικούς και συγκεντρωμένους.

Δροσιά και απόλαυση: Εδώ θα φας το καλύτερο παγωτό στην Αθήνα! (photos)

 2. Μεγάλη Βρετανία: Χωρίς πιτζάμες

Στη Μεγάλη Βρετανία το 1/3 των ανθρώπων κοιμούνται γυμνοί, κάτι που έχει πολλά οφέλη όπως η καλύτερη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος και μεγαλύτερο «δέσιμο» με τον σύντροφό σας.

3. Αυστραλία: Ύπνος σε ομάδες

Διαβάστε ακόμα:  Expedia: H παραλία που αναζητούν περισσότερο στον κόσμο οι ταξιδιώτες για τον Ιούλιο

Η Yasmine Musharbash, μία ανθρωπολόγος από το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, αναφέρει ότι ο ύπνος σε ομάδες είναι χαρακτηριστικό πολιτιστικό στοιχείο των Αβορίγινων. «Οι άνθρωποι κοιμούνται συντροφιά με άλλους ανθρώπους. Κοιμούνται σε σειρές από κρεβάτια ή στρώματα. Οι γραμμές που σχηματίζονται, στήνονται με τέτοιο τρόπο ώστε να προστατεύουν τους αδύναμου, όπως τα παιδιά και τους ηλικιωμένους, με τους πιο δυνατούς να κοιμούνται στις άκρες.»

Απίστευτο! Πλωτό γυμναστήριο κινείται μέσα στον Σηκουάνα! (Video)

4. Μεξικό: Ύπνος σε αιώρες

Οι αιώρες είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στο Μεξικό και πολλοί είναι εκείνοι που τις προτιμούν από τα κρεβάτια για τον ύπνο τους.

5. Μποτσουάνα και Ζαΐρ: Χωρίς πρόγραμμα

Σε πολλές φυλές που κυνηγούν, όπως οι Kung της Μποτσουάνα και οι Efe από το Ζαΐρ, ο ύπνος δεν έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα. Αντίθετα, κοιμούνται όποτε έχουν διάθεση, είτε πρόκειται για μέσα στη μέρα, είτε το απόγευμα, είτε το βράδυ.

6. Ινδονησία: Ο ύπνος του φόβου

Απίστευτη χλιδή! Το νησί που θες να πας τώρα! (photo)

Οι κάτοικοι του Μπαλί, παρουσιάζουν κάτι που ονομάζεται «ύπνος του φόβου». Αυτό που συμβαίνει είναι όταν βιώνουν στρεσογόνες καταστάσεις πέφτουν σε βαθύ ύπνο. Μήπως ξέρουν κάτι που δεν ξέρουμε; Η αλήθεια είναι ότι ο ύπνος μειώνει το στρες και τον φόβο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ